VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Läckage vid jet  (läst 4534 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad hewe

Läckage vid jet
« skrivet: augusti 18, 2009, 22:17:33:33 »
Hej

Har fått en mindre läcka vid en av jetsen. Verkar vara där slangen är kopplad på jeten. Någon som vet hur man lagar/tätar på ett smidigt sätt.

Har inte dragit isär slang/jet eftersom jag inte ser hur den är tätad (sitter kvar en del skum) + att karet är vattenfyllt - är iofs den översta jeten så det behöver inte tömmas så mycket

Är det något man kan göra själv eller ett jobb för en spatekniker?

Poolgiganten

Utloggad utopiazz

SV: Läckage vid jet
« Svar #1 skrivet: augusti 19, 2009, 13:55:17:17 »
Nu har vi iofs inte ett utomhusspa men jag tror det är gjort på samma sätt på de flesta jets. Våra slangar är limmade mot jetsen och när det läckte (efter en vecka) så hade vi en servicetekniker som fixade läckan. Han värmde bort slangen från nippeln i båda fördelaren och jetmunstycket. Sen tog han en ny bit slang och limmade dit.

Han sa att limning är det bästa sättet att göra det på men att det fungerar med slangklämmor också men man får inte dra för hårt för då kan man skada nipplarna på munstycket.

Utloggad eberlund

SV: Läckage vid jet
« Svar #2 skrivet: september 09, 2009, 21:49:55:55 »
Sitter langen krängd över anslutningen eller är den i skjuten i anslutningen.

Brukar vara så att om slangen är transparent så är den krängd över anslutningen till jetet och om slangen är vit så är den lite hårdare och intryckt i anslutningen istället.

Anledningen till att jag frågar är för om den är krängd över så kan du oftast laga det genom att ta en slangklämma över slangen och spänna.

Är det den hårda varianten som är inskjuten så är det bästa att ta och tömma ner karet lite. Sen gör du så rent du kan från skum runt anslutningen. Sen tar du en varmluftspistol och värmer runt anslutningen försiktigt samtidigt som du drar och sliter lite i slangen så släpper limet. Sen är det bara att ta lite tangit och lima ihop det och låta det torka ca 12 timmar sen håller det tät om du bara gjort rätt.

Lycka till.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag