Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Patrik W skrivet juni 02, 2015, 20:47:22:22

Titel: Lamporna läcker i pp-pool
Skrivet av: Patrik W skrivet juni 02, 2015, 20:47:22:22
Hej.
Min pool är två år i år. Vi la ned den för två år sedan och la granit runt hela poolen förra året efter att ha vattnat och låtit det sjunka bra (allt enligt alla konstens regler).

I våras så började den läcka. På en vecka hade nivån sjunkit 1/2 meter, den är 4*9 så det är en del vatten. Poolleverantören var här och bytte någon packning i lampan men det har fortsatt. Det är lampan som läcker det är 100% säkert för det finns inga andra skador och den slutar läcka när man kommit i nivå med lampan.

I värsta fall så säger poolleverantören att man måste gå in utifrån för att laga (det innebär en hel del jobb...). Kan man inte täta lamphuset in ifrån? Om det inte går så vill jag fylla ut lamphuset och ta bort lampan, att gå in utifrån skulle kosta en förmögenhet.

Tips någon?

(Om min poolleverantör läser detta så vill jag bara säga att ni gjort ett bra jobb, det är inte därför jag skriver. Jag vill ha idéer..).
Titel: SV: Lamporna läcker i pp-pool
Skrivet av: TommyC skrivet juni 02, 2015, 22:11:04:04
Vår gamla poollampa av fabrikat Hayward läckte för att gummipackningen tappat spänst och var nästan av på ett ställe. Lampan är monterad inifrån poolen så jag lossade armaturen och tätade mellan lamppottan och poolväggen med vanlig Casco glassilikon.

Det finns en tätmassa som heter Tec7 som ska fungera även att lägga på under vatten. Jag har aldrig använt den och har ingen aning om hur bra den fungerar. Nån här gjorde reklam för den nyligen.

Kan du sänka vattennivån till under lampan eller tömma helt så tror jag att det är lättare att få till en fungerande tätning. Det kan gå att göra nödreparationer med vanlig silikon under vatten. Jag gjorde så med lampan innan jag gjorde ett mer ordentligt jobb. Det är inte lätt att täta under vatten, det blir inte så bra men det kan hålla säsongen ut som nödlösning med lite tur.

Du borde kunna få lampan tät. Det vore lite synd att ta bort den. Vi badar ofta kvällar och nätter och det skulle inte gå bra utan lampan.
Titel: SV: Lamporna läcker i pp-pool
Skrivet av: Patrik W skrivet juni 06, 2015, 23:28:55:55
Tack för ditt svar TommyC, och det enda... hoppas jag kan hjälpa dig någon gång.
Poolleverantören var och gjorde ett försök till och NU ÄR DEN TÄT!!! Båda jag och leverantören är väldigt glada. Nu vet jag att jag, som jag redan visste, valt en bra leverantör. (Vill ni veta vem så hör av er, jag skriver det inte här eftersom det kan se lite konstigt ut...). Jag håller tummarna att den är tät nästa år också.
 O0