CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Björn.S

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / SV: Värmepump och solfångare
« skrivet: maj 02, 2017, 15:06:47:47  »
Jag kör med solfångare och VP i serie. VP efter solfångare. Automatik som styr flöde till solfångare när de ger värme. På detta sätt sjunker aldrig temp för mycket på natten eller under perioder med lite sol.

Sparar en hel del energi. Men troligen inte lönsamt om man köper ny solfångaranläggning.

2
Teknik / SV: Kärvande kulventil 50mm, tips på smörjning
« skrivet: maj 02, 2017, 11:20:55:55  »
När jag undersökte närmare så gick det att dela min. Skruva ut lite innanmäte från resp anslutning och pilla ut packning med skruvmejsel. Jag har hittat packningssats på www så jag misstänkte att det skulle vara möjligt.

Ska beställa, men den funkar nu, så ingen panik  :). Reservdelar till ventilerna är löjligt dyra... Men det finns i alla fall.

3
Teknik / SV: Kärvande kulventil 50mm, tips på smörjning
« skrivet: april 27, 2017, 11:42:04:04  »
Har nu provat med vintilslippasta (fett med kiselkarbid). Det gjorde ingen som helst skillnad. Provade sedan med torrteflon, ingen skillnad heller.

Nu har jag löst det genom att ta bort en av de två tätningar som sitter inuti kulventilen. Nu går den mycket lätt och tätar fortfarande tillräckligt bra för att fungera som fördelare till solpanelerna.

Har samma problem med min ventil. Är inne på din lösning att ta bort en packning. Kan du beskriva hur detta går till? Går det att dela ventilen? Eller måste man med våld riva ut packningen?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag