CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Ny betongpool  (läst 11126 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad LOTTERÖD

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Löberöd / Skåne
  • Antal inlägg: 414
  • Total likes: 1
  • Kön: Kvinna
  • Helt fantastiskt, tveka inte, bygg pool !!!!!!
    • Visa profil
SV: Ny betongpool
« Svar #10 skrivet: augusti 19, 2013, 19:07:55:55 »
Hej Anders,

Den kommer från Flinta Konstbetong AB.

Lotteröd
En STEELPOOL, hela poolen är i rostfritt, byggd 2007, modell Löberöd, 8 x 4 m + trapp 2 m, Ideal Cover klasik C pooltak, B 5,70 m, L 10,63 m, H 1.85 m. Pooltaket fixar värmen i vattnet, har ingen annan uppvärmning, rekordtemp förra året 32 grader !!!

Poolgiganten

Utloggad Betongpool

SV: Ny betongpool
« Svar #11 skrivet: augusti 19, 2013, 22:00:30:30 »
Budgeten landar kring 1200:- per meter, tänkte köpa L-stöd med 45gradig vinkel i hörnen så alla "fötter" hamnar inåt. Sedan gjuter jag en platta på alla fötter för fixering.

Ni som har stenläggning kring poolen, hur löser ni överdelen på ert nergrävda maskinrum?

Gäst

  • Gäst
Gäst
SV: Ny betongpool
« Svar #12 skrivet: augusti 20, 2013, 06:24:42:42 »
Har hållt på och byggt med L-stöd för pool under sommaren som du funderar på. Det fungerar bra men ett par saker man kan tänka på är:
1. vikten på L-stöd. Standard bredd är 2 m breda och som jag ser det behöver du ca 1.7-1.8m höga stöd. Väger isåfall 1.6-1.7 T styck för 4 KN typ. Behövs minst typ L50 eller 12-14T grävare. Kolla upp att du får in maskinen till platsen för poolen.
2. Underlaget för L-stödet när man jobbar med 1.8m L-stöd måste vara väl avvägt. Basen är ca 1.2m så har man en avvikelse på basen för stödet kommer det att slå mycket i toppen av stödet. Eftersom stödet väger 1.7T och har tygdpunkten förskjuten mot sidan där väggen är från basen är både nedsättning och väl packad yta mycket viktig.
3. Angående hörnen så har jag 45 grader på basen men sedan är väggdelen anpassad så att dom får bättre stöd av varandra, ena väggens kortsida ligger mot långsidan av det andra stödet.
4. Hoppas att du känner någon som säljer L-stöd för 1200kr/m är ett mycket bra pris.

Lycka till!

Utloggad Öståkra

SV: Ny betongpool
« Svar #13 skrivet: augusti 21, 2013, 12:53:36:36 »
Hej
Vi planerar att bygga ny pool 4x8m med ca 1,50 baddjup och funderar på en annorlunda lösning för att slippa formsätta.

Jag har tänkt använda kantelement (L stöd) som man sätter med stödbenen inåt och sedan gjuter man en platta på botten för att fixera elementen. Hade tänkt isolera utsidan och botten. Istället för liner funderar jag på att använda rostfri plåt som man svetsar på plats. Då kan man även skapa maskinrum i ena änden av poolen då plåten klarar vattentrycket. Några funderingar,

1. Om man har overflow på ena kortsidan, behöver man ha inloppet på motstående sida eller kan man få tillräcklig cirkulation om inloppet är nära botten på samma sida som overflow rännan?

2. Är det onödigt att gjuta kring en rostfri pool? Vi bor i Jämtland och vintrarna är ganska tuffa med mycket snö och kyla.

3. Många pratar om en längsgående sittplats där man kan sitta i poolen och dricka en läsk eller GT och samtidigt njuta av pool och sol. Är det värt den ytan man tappar i poolen?

Har många fler funderingar men dessa är väl de största.

Blir inte L-stöd dyrare än vanliga väggelement? Vi har köpt våra här och då kan du få det du behöver ingjutet (lampor, utlopp mm...) http://www.betongfabriken.eu/gallerier/prefab/galleri_27_prefab.htm

Utloggad Kojak

SV: Ny betongpool
« Svar #14 skrivet: augusti 21, 2013, 13:26:12:12 »
Ett tips kan vara att vända sig till de olika rättsmedicinska anläggningarna, de har rostfria pooler(modell mindre) när kroppar skall rengöras innan en ev obduktion. Du borde kunna få ut info vem som fixat plåten antingen via personalen alt. den som sköter de centrala upphandlingar.
Finns även större lantbruk som har rostfritt när boskap skall ner och saneras mot parasiter, vet dock inte om det är så vanligt i Sverige.

Utloggad Decoy

SV: Ny betongpool
« Svar #15 skrivet: september 09, 2013, 21:53:20:20 »
Blir inte L-stöd dyrare än vanliga väggelement? Vi har köpt våra här och då kan du få det du behöver ingjutet (lampor, utlopp mm...) http://www.betongfabriken.eu/gallerier/prefab/galleri_27_prefab.htm
Intressant det där med poolelementen, får jag fråga vad de kostade ca?

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag