VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: 8x4 Thermopool  (läst 42377 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad GamboTurbo

SV: 8x4 Thermopool
« Svar #50 skrivet: september 21, 2011, 22:04:51:51 »
Hei Mikael.

Dette ser jo fantastisk bra ut. Vann i poolen allerede i juli! Nå er jeg spent om det har skjedd noe mer utover sensommeren. Gleder meg til å se hvordan tredekket ditt vil ta seg ut.

Hvilket merke har du på LED lampene dine? Jeg har også to LED lamper, men ingen synkroniserings enhet. Mulig jeg må skaffe en slik jeg også for å få lampene synkrone...

Lykke til videre.

Hilsen Turbo

Poolgiganten

Utloggad DJME

SV: 8x4 Thermopool
« Svar #51 skrivet: september 26, 2011, 08:07:22:22 »
Hej Turbo,
Nog har det hänt lite resten av sommaren men jag har inte kommit riktigt i mål med trädäcket ännu. Tanken var att jag skulle byggt altanen de två sista veckorna på semestern men jag råkade ut för en liten olycka när jag skulle koka kaffe i båten och brände ena foten ganska illa. Blev sjukskrivning tre veckor och ingenting gjort hemma, inte heller något bad :( . Status just nu är att jag håller på at skruva trallbrädor och skall göra staket/räcke. Det blir tyvärr inte så mycket gjort hemma som jag vill då jag just nu har tokmycket att göra på jobbet så arbetsdagarna går åt. Hoppas jag skall hinna lite denna veckan och i helgen, lovar att jag skall ta lite bilder. När det gäller LED lamporna är jag faktiskt lite osäker på märke, köpte dem av leverantören i tyskland, vet att de skickades direkt från hans lleverantör som är Meranus. Det är en modell som i deras katalog kallas BASIC och är den billigaste varianten, har en känsla av att det är samma som tex http://www.ledvision.se/led-poolbelysning/poolbelysning-par56-highintensity-rgb.html
Jag har kopplat mina på en vanligt strömställare utan synkroniseringsprylen. Och det har faktiskt fungerat ganska bra. Av någon anledning blev det så att de kom i otakt några gånger i början men jag tror att det har att göra med hur man tänder och släcker. Så länge jag inte släcker och tänder snabbt utan väntar någon sekund med att tända om jag skall byta färg så funkar det bra.Det verkar vara i discoläget som det är störst risk att de kommer i otakt men det är lite för mycket blink för min smak så det brukar jag bläddra förbi. Enda negativa med att inte ha fjärrkontrollen är att det blir en ny färg eller nytt program varje gång jag släcker och tänder. Jag hade fått för mig att den skulle "lagra" färg/program om man lät det lysa i mer än 15 sekunder men det verkar tyvärr inte vara så. Eventuellt kommer jag åtminstone beställa en fjärr om jag blir tillräckligt trött på att tända och släcka tills jag får fram favoritfärgen. :)

MVH Mikael
Thermopool 8x4 med glasfibertrappa och GT hylla.
Brilix Jetswim
Brilix THP120
Zodiac TRI 18
2xLED RGB

Utloggad GamboTurbo

SV: 8x4 Thermopool
« Svar #52 skrivet: september 26, 2011, 14:10:00:00 »
Det var jo uflaks det med foten. Å skolde seg på den måten gjør jo vanligvis fryktelig vondt! Håper det allerede er på bedringens vei. Og det gjør vel ikke saken noe bedre at man sitter hjemme, hjelpesløs, og ser ut på alt arbeidet som man hadde planlagt å utføre. Men det høres jo ut som om du er så smått i gang igjen. Du får trøste deg med at prosjektet i alle fall ikke løper fra deg (selv om det kanskje hadde vært ønskelig, i alle fall hos meg). Om det tar litt lenger tid så får det bare være. Den viktigste milepælen har du allerede nådd; vann i poolen! God bedring og lykke til videre.

/Turbo

Utloggad DJME

SV: 8x4 Thermopool
« Svar #53 skrivet: oktober 06, 2011, 20:05:46:46 »
Lovade lite bilder på hur det ser ut nu.
Räcket börjar ta form men vi har inte riktigt bestämt hur det skall se ut mellan stolparna, skall prova lite olika varianter med olika bredd på brädorna och olika avstånd. Vid trappänden blir lite högre plank i hörnan, dels för insynsskydd mot grannens altan och sedan hamnar uteduschen där så det känns naturligt att ha det lite högre. Blir en trappa ner längs med garagets baksida till poolnivå som sedan fortsätter ner till marknivå.
Tanken är att det bli en trappa även i andra änden av altanen ner i trädgården.
På sista bilden ser man den lilla hörna där jag tänkt göra någon form av utekök. Den delen av altanen är tänkt att användas som relaxhörna med någon soffa och dylikt. Blir även en trappa ner från övre altanen där det är en vinkel på den idag.
 
Thermopool 8x4 med glasfibertrappa och GT hylla.
Brilix Jetswim
Brilix THP120
Zodiac TRI 18
2xLED RGB

Utloggad DJME

SV: 8x4 Thermopool
« Svar #54 skrivet: oktober 06, 2011, 20:10:55:55 »
Får väl bjuda på en badbild med. Tagen på kvällen den 3/10. 27 grader i vattnet.
Thermopool 8x4 med glasfibertrappa och GT hylla.
Brilix Jetswim
Brilix THP120
Zodiac TRI 18
2xLED RGB

Utloggad Elmer Fudd

SV: 8x4 Thermopool
« Svar #55 skrivet: oktober 06, 2011, 21:08:15:15 »
Ser fin fint ut!

Utloggad GamboTurbo

SV: 8x4 Thermopool
« Svar #56 skrivet: november 15, 2011, 20:25:30:30 »
Ja, Mikael.
Det her kan du være stolt over. Kommer til å bli veldig bra når alt er ferdig! Stor og god terrasse, og du har jo også plass til et overbygg om du skulle vurdere det seinere. Viktigst av alt er vann i poolen, det har jo du hatt lenge.  O0

Hilsen Turbo

Utloggad DJME

SV: 8x4 Thermopool
« Svar #57 skrivet: maj 14, 2012, 11:25:56:56 »
Är nog skyldig en uppdatering här tror jag.
Har haft en hektiskt vår och allt har tagit lång tid, kanske för mycket projekt igång samtidigt kombinerat med mycket jobb.
Har iallafall hunnit få upp lite mer staket och nu är det så pass att man känner att man kan börja använda nedre altanen så smått.
Bifogar två bilder i västlig och östlig riktning. Har inte börjat klä in "Underdelen" än men det står näst i tur. Har även planer på att få till uteköket medd en bänk i vinkel med gjuten bänkskiva och grillen i anslutning till skivan. Detta är dock fortfarande bara en bild i mitt huvud.

Thermopool 8x4 med glasfibertrappa och GT hylla.
Brilix Jetswim
Brilix THP120
Zodiac TRI 18
2xLED RGB

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan