VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Hur många dagar utan cirkulation  (läst 2342 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad mikeyboy123123

Hur många dagar utan cirkulation
« skrivet: juli 03, 2021, 17:22:37:37 »
Min cirkulationspump har lagt av mycket lägligt när vi planerade att åka bort en vecka. Inga firmor för reparation av pumpen har ju öppet på helgen, klarar sig vattnet 10 dagar i den här värmen utan cirkulation och finns det i så fall något för att minimera algbildning etc? Eller är det bara till att ställa in resan och försöka åtgärda problemet med pumpen snarast möjligt på när pumpfirmorna öppnar på måndag?

Poolgiganten

Utloggad TommyC

SV: Hur många dagar utan cirkulation
« Svar #1 skrivet: juli 03, 2021, 17:30:13:13 »
Jag har ingen erfarenhet av det problemet men gissar att om man lyckas lösa upp lämplig mängd klorgranulat i en hink med vatten. Fördela hinkens innehåll i poolen så gott det går. Röra om, kanske genom att simma och gå runt i poolen så borde det inte vara något problem. Granulatet är ganska svårlöst i vatten så det behövs nog flera timmar med omrörning lite då och då. Oupplöst granulat som hamnar på botten kommer troligen att bleka en liner.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad nyburjare

SV: Hur många dagar utan cirkulation
« Svar #2 skrivet: juli 03, 2021, 18:30:26:26 »
Inga problem om du gör som Tommy skriver !filtreringen är mer till att göra rent, har du och lyckas fördela klor kan det stå länge

Utloggad StefanBernhardsson

  • Nyfiken novis
  • Nybörjare
  • *
  • Stad/land: Arboga
  • Antal inlägg: 3
  • Total likes: 1
  • Pool javisst!
    • Visa profil
SV: Hur många dagar utan cirkulation
« Svar #3 skrivet: juli 04, 2021, 09:06:03:03 »
Hej. Ett sätt att förskjuta problemet vore att lägga i en liten dränkpump i poolen och låta några meter slang ligga i vattnet. Koppla sedan en vanlig timer på pumpen så den bara går med några intervall om dagen.
Thermopool 3,5 x 7m. Magnelis helgaveltrappa, Led belysning, UV rening, Saltklorinator klx, poolrobot d200, Nova comfort pooltak.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan