Rubinpool Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Folkpool - Durapool Classic 4 x 8m  (läst 1688 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad PeeWee

SV: Folkpool - Durapool Classic 4 x 8m
« Svar #10 skrivet: oktober 27, 2020, 09:41:26:26 »
I början på april i år (2020) så började vädret bli bättre och det var dax att sätta igång med utomhusjobbet. Att få upp trädäcket runt poolen blev nu högsta prioritet och uterummet stannade helt av och all energi gick åt till att få till förutsättningarna för att kunna använda poolen i år.

Vi hade nu ett rätt dränerad underlag och valet föll på att bygga altanen ståendes på stolpar/överblivna trädgårdsplattor. Framtiden får visa om denna lösning håller över årstiderna..

Trädäcket fästes med en regel i poolsargen. Gängstång och ankarmassa. Jag tog inte bort frigoliten vilket gjorde att bärstabiliteten minskade och infästningen stadgades upp med stöttning underifrån. Det kändes som en rätt bra lösning, väldigt lite tyngd hänger i poolen.

Skenorna till pooltaket vilar på 45mm reglar som sågades ner i bjälklaget för att få skenorna på samma höjd som trallen. Jag använde en sånksåg och stämjärn. Det tog en halv dag men blev väldigt stabilt jämfört med att ha skenorna på någon typ av skivmaterial som poolfirman pratade om.

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad PeeWee

SV: Folkpool - Durapool Classic 4 x 8m
« Svar #11 skrivet: oktober 27, 2020, 09:49:33:33 »
Det var inte helt enkelt att få tag på bra trall i år men jag var rätt tidigt ute och fick efter ett byte av leverantör bra trall från Beijer. Lite dyrare men jag klarade inte att skruva dit något som jag tyckte såg skit ut från början. Trallen skruvades med Camos dolda infästning och A4 skruv. Har fungerat riktigt bra och jag tycker inte det var speciellt jobbigt. Jag hade visserligen väldigt tacksam arbetshöjd och behövde inte ligga på knä. 100 kvm trall ungefär blev det totalt. Jag skruvade med en impact skruvdragare som har bra fart i sig och jag skruvade hela trallen utan att byta bits en enda gång. Bra betyg kan jag tycka.

Det var en rätt kall vår och i slutet på april kom snön igen...

Utloggad PeeWee

SV: Folkpool - Durapool Classic 4 x 8m
« Svar #12 skrivet: oktober 27, 2020, 09:59:04:04 »
Med en del trall på plats så fick vi en bra yta att montera pooltaket på. Det är rekommenderat att vara minst 3 personer skulle jag säga, speciellt om det blåser lite. Vi fick lite hjälp med monteringen men har man gjort en sektion så var det rätt enkelt att klura ut resten. Men på en dag var monteringen klar, sedan återstod att peta in gummilister mellan glas och stomme. Det tog ett par dagar vill jag minnas. Numera har man ändrat den lösningen med list på båda sidor, den var rätt korkad...

13 maj, snöfall igen (mälardalen)..
« Senast ändrad: oktober 27, 2020, 21:19:24:24 av PeeWee »

Utloggad PeeWee

SV: Folkpool - Durapool Classic 4 x 8m
« Svar #13 skrivet: oktober 27, 2020, 10:08:49:49 »
Nu tänkte jag skriva lite mer kring momentet kring teknikrummet. Det jag hade funderat en hel del på var hur jag skulle få taket till teknikrummet tätt, eller så sätt som möjligt.

Väggarna klädde jag med sådan här gjutplyfa i taskig brun färg. Jag målade dessa vita.

Jag lät dem göra en del jobb att installera filter, pump och rördragning innan jag började med taket. Höjden i rummet på 1,25 är lite jobbig att jobba i...

Jag reglade sedan upp ett innertak med med minimal lutning. Jag ville behålla så mycket som möjligt av reglarna som trallen skulle vila på. Så ju mer lutning på innertaket, ju klenare trallregling skulle det bli.

Utloggad PeeWee

SV: Folkpool - Durapool Classic 4 x 8m
« Svar #14 skrivet: oktober 27, 2020, 10:20:24:24 »
Inser att det fattas lite bilder men jag reglade upp och kottlade så mycket som behövdes, bla kring breddavlopp. Luckan fick bli i mitten. Sedan la jag den grövre dimensionen råspont (28mm) som sedan kläddes med takpapp. Det jag funderade länge på var hur jag skulle få tätt kring breddavlopp och lucka. Kring luckan så byggde jag upp en mindre sarg där jag vek upp pappen mot. Jag hittade tillslut Cascos Roofseal som kändes väldigt förtroendeingivande. Jag tätade runt lucka och mot pool och runt bredavlopp med denna. Väldigt elastisk men också något kladdig att jobba med men resultatet kändes väldigt bra.

Utloggad PeeWee

SV: Folkpool - Durapool Classic 4 x 8m
« Svar #15 skrivet: oktober 27, 2020, 10:29:41:41 »
Nu hoppar jag fram lite men jag tror man kan se rätt tydligt på bilden hur jag fortsatte sedan. Jag fick snesåga reglerna till trallen så att de inte vilade mot innertaket. Jag satte även en takfotsplåt runt om innertaket för att få bort vattnet från väggarna och en bra avdroppning eller vad man nu säger.

Under tiden hade altanen vuxit till sig lite.

Utloggad PeeWee

SV: Folkpool - Durapool Classic 4 x 8m
« Svar #16 skrivet: oktober 27, 2020, 10:38:47:47 »
Under tiden teknikrummet tog form så hade poolen gjorts i ordning. Granitsargen hade monterats. Den sterila betongen hade fått klädsel i filtmatta på golv och foam på väggarna. Linern hamnade på plats och ÄNTLIGEN så gick det att börja fylla poolen med vatten. Just det momentet kan nog inte gå fort nog. För oss tog det några dagar...

Den 1 juni 2020 så var poolen fylld och vi kunde dra igång cirkulation och värme  <antman>

Utloggad PeeWee

SV: Folkpool - Durapool Classic 4 x 8m
« Svar #17 skrivet: oktober 27, 2020, 10:40:59:59 »
Från kommunalt kranvatten (grönt) till klart poolvatten tog en dag  8)

Utloggad PeeWee

SV: Folkpool - Durapool Classic 4 x 8m
« Svar #18 skrivet: oktober 27, 2020, 11:06:03:03 »
Första badet var kallt men resten av sommaren så har vi legat på 30grader. Det har använts flitigt av både oss, våra nära och kära samt vänner. Nu sitter jag här i slutet på oktober och gör denna tillbakablick på året som gått. Vilken resa... I efterhand så kan man väl säga att badpremiären räddades 2 juni räddades av Coronan. Jag blev permitterad från mitten på mars till sommaren och fick på heltid jobba med detta projekt. Jag är rätt realistiskt av mig men jag får erkänna att jag underskattade jobbet som krävdes i slutändan. Jag tror iof att det är en försvarsmekanism, skulle man tänka igenom precis allt så skulle man kanske aldrig börja  >rulla<

Jag får nog också erkänna att jag kanske tryckte på till gränsen vad jag orkade. Över sommaren så badade vi och hade semester och jag hade väldigt tungt att fortsätta efter sommaren. Det blev nog lite mycket. Det drar med sig otroligt mycket att göra saker när man gör såhär pass mycket på en gång. Hösten har ägnats åt fasaden på huset, byta brädor, måla fasad och fönster.

Det är en del kvar att göra åt altanen som får vänta till nästa år. Ett staket ska upp och fix med trappor är kvar.

Uterummet stannade helt av i våras när det blev fokus på pool och utemiljö så det återstår att få det klart fram till jul är planen. Men uterummet har varit grymt bra att ha i det skick som det är nu, varmt och torrt och som gjort för att snickra i  O0 Önskar att jag hade det utrymmet i någon annanstans  8)

Som summering vad gäller energiförbrukning så startade vi poolen i 1/6, hade värmen igång till början på september och stängde sedan av cirkulationen 24/10. Allt som allt så har den dragit 2300kWh (har en separat mätare till hela poolendriften). Det är nog en positiv överraskning får jag nog säga.
« Senast ändrad: oktober 27, 2020, 11:18:59:59 av PeeWee »

Utloggad Roger.

SV: Folkpool - Durapool Classic 4 x 8m
« Svar #19 skrivet: november 26, 2020, 15:21:04:04 »
Övrigt;

Fint bygge och en fin helhet. Alltså stilfullt. Kommer nog att uppskattas i många år.
Samtidigt är det kul att du ställt frågor på forumet. Nu ser jag ett mycket fint bygge.


MVH
Roger
« Senast ändrad: november 26, 2020, 18:46:05:05 av Roger. »

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd