CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - PeeWee

Sidor: 1 [2] 3 ... 9
11
Vatten och kemi / SV: T-rör för anslutning av dosering
« skrivet: juni 30, 2022, 11:20:16:16  »
Det där grejerna finns att köpa bla här
https://poolstore.se/produkt/pool/pool-reservdelar/doseringssystem-reservdelar/monteringsbygel-svart-for-control-station-klx/

Finns även hos Folkpool men jag gillar svaren och supporten jag fick av poolstore när jag frågade om dessa grejer. Jag missade dock en grej när jag höll på och monterade med Haywards grejer (som är samma som KLX när det gäller saltklorinator) var att flödesgivaren var av storleken 3/4" och är en annan artikel som finns här
https://poolstore.se/produkt/osorterade/monteringsbygel-till-klx-och-control-station-2x-1-2-och-3-4/

Men skriv och fråga poolstore om du är osäker på vad du ska ha för grejer.

12
Vatten och kemi / SV: Fritt klorvärde saltvattenpool
« skrivet: juni 30, 2022, 11:05:10:10  »
Jag skulle inte röra något om vattnet ser bra ut. Jag har höjt mitt orp för att höja fc till runt dina trakter även om fc varierar mer än orp gör för mig. Även efter mycket barnbadande så är vattnet fint så jag tänker att då är det bra   O0

13
Vatten och kemi / SV: UV-rengöring är det värt kostnaden?
« skrivet: maj 11, 2022, 15:03:28:28  »
Har man en så kommer man nog säga att den är kanon. Vi har ingen iaf och jag vet faktiskt inte vad den skulle tillföra. Vi har saltvatten om det gör någon skillnad och har aldrig haft problem med vattenkvalitén även om kloret tidvis varit i praktiken noll. Vissa saker till pool känns som rena säljprylar som man eg kan vänta med och se om man verkligen behöver. Säger inte att uv-lampa är en sådan men poolrobot är det definitivt.

14
Teknik / SV: Kripsol klx wifi
« skrivet: maj 11, 2022, 14:55:02:02  »
Installerade denna grej förra året (Visserligen Hayward men det är samma pryl har jag kommit fram till) men jag vet inte om jag har någon hjälp att ge eftersom den verkar fungera någon gång. Det jag upptäckte vid installationen var att det var fel i installationsanvisningen för hur tåtarna i kontrollstationen skulle kopplas. Jag hittade två olika versioner av det. Vet inte om det kan vara något att dubbelkolla. Jag kan fixa ett bild på hur min är kopplad om du vill.

Jag har annars TP-links Deco M9 Plus 3st meshenheter som router. Mitt fungerar, har tappat kontakten någon gång men har inte behövt göra något för att det ska fungera vid nästa försök.

15
Teknik / SV: Koppling till Hayward Aquarite cell?
« skrivet: maj 10, 2022, 21:01:19:19  »
Nu gillar jag inte att göra reklam för något som jag eg tycker är hutlöst dyrt (men man vänjer sig i poolvärlden) men Folkpool har denna sats som passar men det är precis som Oneill skriver att du behöver ha någon koppling som omsluter 63mm. Jag har samma system själv.

https://www.folkpool.se/produkter/pool/poolvard/saltklorinatorer/saltklorinator-hayward-aquarite/kopplingssats-saltklorinator-aquarite.html

Jag kör denna kopplingssats och sedan ansluter jag med en 2" gäng->Lim unionskoppling för att enkelt kunna ta isär hela kopplet av saltklorinator och givare och sånt.

Sedan kan jag tipsa om att exakt samma grejer säljs under namnet Kripsol KLX också som bla poolstore säljer och de har bra mycket mer humana priser på bla reservdelar. Tittar man på Folkpools reservdelslista och priser på tex en utbytescell för klorinatorn så tror man knappt att det är sant.

16
Teknik / SV: Inkoppling Hayward poolbelysning??
« skrivet: maj 03, 2022, 21:54:37:37  »
De där grejerna känner jag igen, har samma prylar som jag monterade för ett par år sedan. De där medföljande kopplingslådorna struntade jag i och satte ett par vanliga kopplingsdosor under trallen. De som följde med är väl till för typ ingjutning fattade jag som. Hade en rätt grov utomhuskabel (4 eller 6mm2 har jag för mig) som jag drog under trallen utan rör. Drar du i mark så får du ha rör.

https://www.jula.se/catalog/el-och-belysning/elinstallation/installationsmateriel/kopplingsdosor/kopplingsdosa-med-kopplingsplint-402106?gclid=Cj0KCQjwpcOTBhCZARIsAEAYLuXWevtZLn5mMzLdfljkyKHfb-bkwZZxfp2Oz2Kc5ZWlQqiB4nhsCOwaArDjEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

17
Teknik / SV: Ändra om i poolhuset
« skrivet: april 27, 2022, 10:36:49:49  »
Nu skiljer det sig säkert åt beroende på installatör men om man tittar i Folkpools butik här i stan så är det mest baserat på att man ska använda klämkopplingar, så resultatet i min folkpoolinstallation blev en herregösses massa klämkopplingar och mycket PEM-slang. Förklaringen är att det är lätt att bygga om, rätta till etc etc. Men min erfarenhet var efter ett år med den installationen är att det nästan var hopplöst att få tätt. De var här X antal gånger men jag gav upp och betalade slutfakturan tillslut. Installationen var INTE snygg, allt hängde liksom i sig själv efter X antal justeringar.

Så efter ett år så rev jag ut allt och byggde om med limmade rör så mycket det gick och mjuk slang där det behövdes. Det gäller att tänka till innan, skissa och vara noggrann i planeringen för det är rätt mycket prylar som ska ihop. Sätt unionskopplingar där du vill kunna ta isär grejer. Undvik så mycket det går grejer som bara tätas med gängtejp, en packning är bra mycket lättare att få tät. Köp ett erkänt bra lim också. Låt limmet torka/härda något dygn innan du driftsätter. Jag köpte prylar på Poolklubben (bra ventiler och bra lim) och Pool och Fritid (mycket bra utbud på kopplingar). Jag blev sjukt nöjd i slutändan, det kostade några tusenlappar och ett gäng timmar men det var det värt, det känns stadigt, välbyggt och framför allt så är det TÄTT.

18
Teknik / SV: Bypass läcker. Limmet släppt
« skrivet: april 19, 2022, 13:07:48:48  »
Jag skulle säga att du behöver byta ut den kopplingen. Det är väl nackdelen med limmade grejer, läcker det så läcker det och går inte att laga. Fördelen är ju att de är mer täta än klämkopplingar. Se till att använda ett bra lim, använd avsedd rengöring innan och applicera lim på båda ytorna och tryck ihop, inte vrida.

19
Teknik / Hayward Aquarite pH och Redox inkoppling
« skrivet: april 19, 2022, 13:00:51:51  »
Jag har en Hayward Aquarite Flow Advanced som vi har kört ett par säsonger utan pH och Redox styrning. Köpte till dessa grejerna förra året men monterade dem aldrig. Installationsanvisningarna är rätt knapphändiga och jag undrar om det är någon som har detta system inkopplat? Den första frågan som dyker upp är att det finns två olika slangar till pH pumpen, en genomskinlig mjuk och en hårdare mjölkvit. En ska ner i syradunken och en ska till "injektorn" på saltklorinatorn men vilken ska var? På Pahlen Minimaster så är det den mjuka som går ner i dunken och kan man kan väl anta samma sak här  ???


20
Markpooler. / SV: Dräneringsbrunnsfråga
« skrivet: april 12, 2022, 13:23:58:58  »
Finns inte ett svar på det. Beror ju helt på förutsättningarna. Vi har berg som sluttar ner mot vår mycket väldränerade poolgrop, vår pump går typ var 5:e minut nu på våren. Mer sällan på sommaren men det är alltid tillrinning i vår brunn. Har funderat på att ta hand om den goda vattentillgången på något sätt, var inte riktigt beredd på att det såg ut så hos oss när vi grävde (torrt och fint i augusti)

Sidor: 1 [2] 3 ... 9
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag