CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Widarsilje

Sidor: 1 ... 7 [8]
71
Markpooler. / SV: Ellips Sarah Sjöström Special Edition
« skrivet: oktober 30, 2020, 10:04:04:04  »
I bottenplattan så är det 100mm s100 cellplast, tillverkaren rekommenderar 70mm s80.

Runt om ska det enligt tillverkaren inte behövas isoleras men jag funderar på om man skulle fästa en 50mm cellplast i väggarna på utsidan och om det skulle göra någon skillnad för värmeförlusten?

Kommer att använda mig av pooltak som täckning av poolen.


Kan inte svara på i siffror just vilket tryck poolsargen ska klara men jag hoppas de haft ingenjörer som räknat på detta  :), men den känns väldigt stabil/robust efter att allt är monterat.

Just denna kommer i 50 cm breda sektioner med stöttor mellan varje sektion och i mitten (långsidan) så är det dubbla stöttor på två ställen just för att den ska kunna vara helt fristående utan återfyllnad.


Jag tänkte att nu när vintern närmar sig göra en byggtråd när tid finnes, har tagit mycket bilder av uppbyggnaden och räknar med att fylla vatten och använda poolen våren 2021.


72
Markpooler. / SV: Ellips Sarah Sjöström Special Edition
« skrivet: oktober 29, 2020, 19:59:27:27  »
Såg visst att bilden hamnade på sidan  :).

Kostnaden för den gjutna plattan är inte stor om man kollar på helheten på vad poolen kommer att kosta i slutändan.

Vår platta kostade ca 20k med allt inräknat (dränering, brunn, armeringsmatta, 10 cm S100 cellplast, sten/grus) och då gjöt vi en platta som är 9x5 meter och ca 11 cm tjock och det gick åt ungefär 5,5 m3 SKB betong.

Jag antar att du kan ha en bottenplatta till ellips pool med även om det verkar gå bra utan, tänker på Rickards byggtråd.

mvh

Emil



73
Markpooler. / SV: Ellips Sarah Sjöström Special Edition
« skrivet: oktober 29, 2020, 19:29:55:55  »
Hej

Jag var i samma sits som du att jag inte riktigt kunde bestämma mig för vilken pool vi skulle välja.

Jag bygger vår pool helt själv och fristående utan återfyllning av material och med gjuten bottenplatta. Jag pratade med flera olika poolleverantörer och tog in offerter och jämförde pris på både thermo, tjällden, trä samt stålpool.

Efter att jag jämfört kostnader och läst de flesta byggtrådar på detta alldeles förträffliga forum så kom jag fram till att det var en stålstomme jag ville ha, dels för att den verkar lätt att bygga själv och att den kändes stabil och lång livslängd.

I och med val av stålstomme så vart utbudet begränsat till ett antal leverantörer. Valet för oss blev Eco premium från poolkungen. Var även i kontakt med Ellips pool och den stommen som du har tänkt men eftersom de inte kunde erbjuda den stommen helt fristående idag utan återfyllning så gick den bort.

Jag har kommit en bra bit nu i höst och själva stommen byggde jag ihop på en och en halv dag helt själv. Det är väl samma material som ellips förutom att denna är helt fristående och kräver bottenplatta.

Finns en byggtråd som Eriaxe gjort som visar väldigt bra hur stommen ser ut och byggs upp, lägger även en bild från min stomme, har gjort allt själv från utgrävning till bottenplatta och håller nu på med trädäcket.


Sidor: 1 ... 7 [8]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag