VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Shootingstar16

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / Leia - nedsänkt skena
« skrivet: april 22, 2021, 21:27:02:02  »
Undrar om det är någon som har tak Leia med skena på endast ena sidan och har sänkt ned skenan i nivå med trallen? Har ni i sådant fall låtit den "skenlösa" sidan vara som den är eller har ni gjort någon specialare på den sidan?

2
Markpooler. / SV: Dimensionering sug- och tryckledning
« skrivet: april 08, 2021, 17:38:01:01  »
Tack för svar.
Jag ska nog klara att inte ha så många böjar (särskilt på sugsidan) så det borde funka med 50 mm då, det blir ju lite lättar att hantera. Försöker nog få till någon form av isolering kring slangarna av överbliven frigolit. Sedan ligger slangarna i väldigt sandrik jord vilket jag inbillar mig är bättre än lerjord med avseende på isolering. 

3
Markpooler. / Dimensionering sug- och tryckledning
« skrivet: april 07, 2021, 17:23:55:55  »
Kommer ha cirka 12-13 meter från bräddavlopp till pump och 20-25 meter till inlopp. Tror ni det räcker med 50 mm rördimension eller bör man gå upp till 63 mm på endera (eller bägge) sidor? Pumpen är på 0,75 kW trefas om det har någon betydelse. Bör man isolera slangarna eller har det endast marginell betydelse?

4
Hej!

Vad var anledningen till att du byggde de extra 10 cm på höjden med 5 + 5 cm och inte i stället la till ett kapat block om 10 cm på toppen av de fem "hela blocken? 

5
Markpooler. / SV: Återfylla
« skrivet: januari 26, 2021, 09:16:56:56  »
8m eller mer kräver kontreforer vid fristående. man har du det så är det inga problem att låtabli att återfylla

Tack! Då förstår jag. Då kör jag sannolikt på kontreforer och så får jag se hur det blir med återfyllning beroende lite på markförhållandena. Eventuellt återfyller jag upp till tredje blocket och håller anslutningarna fria för åtkomst om det skulle behövas.

6
Markpooler. / SV: Återfylla
« skrivet: januari 22, 2021, 15:21:35:35  »
Måtten är inte huggna i sten ännu men omkring 8-9 x 4-4,5 m blir det. Beror lite på hur mycket vi får in och hur miljön runtomkring slutligt bestäms. Men enligt de diskussioner jag haft med leverantören så har jag förstått det som att det inte krävs kontreforer för dessa mått.

7
Markpooler. / Återfylla
« skrivet: januari 22, 2021, 13:04:21:21  »
Hej!

Har en fråga kring markarbetet (Thermopool nedgrävd). Måste man återfylla kring poolstommen? Jag förstår att man måste göra det om man lägger sten men i vårt fall där det kommer bli trädäck? Det blir ju onekligen lättare att komma åt kopplingar om det skulle behövas om det inte är återfyllt. Marken runt om består av sand/grus dvs absolut ingen lerjord om det skulle ha någon betydelse. <hmm>

8
Markpooler. / SV: Synpunkter på offert
« skrivet: november 24, 2020, 14:50:25:25  »
Tack för svar!
Det finns nog ingen leverantör som kör med 1,6 m djup utan det blir att kapa/anpassa översta blocket för att få 1,6 m djup. Anledningen till den tanken är att jag är en ganska reslig person och därför tänkte det skulle vara trevligt med lite större badjup men det kanske är att krångla till det i onödan?

Deponi ingår inte men då vi har en stor fastighet samt även en i grannskapet som behövde lite fyllnadsmassor så tänkte vi bli av med massorna där.
Jag hade absolut gjort en hel del arbete själv om det varit på vårt permanentboende men nu är det en fritidsfastighet och "beställaren" (läs hustru&barn) går inte med på att göra detta till ett långtidsprojekt. Däremot tänkte jag bygga trädäck/poolmiljö själv.

9
Markpooler. / Synpunkter på offert
« skrivet: november 24, 2020, 11:42:44:44  »
Hej!

Ligger i startgroparna för poolbyggnation. Planen är en Thermopool 4,5x9x1,6 m med tillhörande teknikrum med hörntrappa ena kortsidan och sittbänk längs hela den andra kortsida. Platsen är längst ut på Värmdölandet, Stockholm. Marken består av sand/grus. Byggplats ligger så till att det behövs pumpbil för gjutning och minidumper för att få bort schaktmassor. Vi har begärt in tre offerter på arbetet och hittills fått in en. Skulle nu tacksamt ta in synpunkter från forumet på följande offert och om det verkar rimligt.

Markarbete inkl. singelbädd och dräneringspump: 78 000 kr.
Arbetskostnad platta och pool ("fabriksliner"): 92 000 kr. (exkl. el)
Byggmaterial inkl. gjutningar: 68 000kr.
 

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan