VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Widarsilje

Sidor: [1] 2 ... 8
1
Vatten och kemi / SV: Minimaster - strunta i alkalinitet?
« skrivet: augusti 10, 2022, 16:28:41:41  »
Stort tack till er som har bidragit med kunskap i denna tråd! Tack, Roger, för förklaringen - nu fattar jag hur det hänger ihop. Utifrån detta har jag nu bestämt mig för att strunta i alkaliniteten i mitt automatiserade system med Minimaster. Oj, vad mitt liv kommer att bli enklare. Jag nöjer mig med att kolla pH och klor. Och att vattnet ser friskt och fräscht ut, såklart.

Återigen - tack!

Detta forum är väldigt bra för att få svar på sina funderingar och frågor angående pooler och dess kring utrustning. Poolkemin har Roger väldigt bra koll på.

Har som du minimaster och mätte alla mina poolvärden idag med en scuba 2.

Fritt klor: 1.0
Totalt klor 1.1
Cya: 3
Alka: 53
PH: 7.5

Tycker du gör rätt i att mest ha koll på klor och pH, det är det enda jag i regel kontrollmäter emellanåt. Man ser i regel om vattnet är bra genom att det är kristallklart.

 

2
Markpooler. / Endast UV-lampa utan klor?
« skrivet: augusti 20, 2021, 20:55:22:22  »
Hej.

Har en arbetskamrat med nybyggd träpool 6x3m med liner från en av våra största poolleverantörer i Sverige.

Han köpte en hel entreprenad från företaget och till min förvåning så rekommenderade de BARA att använda sig av UV-rening utan att behöva tillsätta något klor.

Utan att vara någon expert i ämnet så sa jag att det kan ju omöjligt fungera (det är den kunskap jag har läst mig till), ni måste ju använda er av någon sorts klorlösning annars kommer det att bli algbildning och dåligt vatten och tyckte han skulle kontakta poolföretaget igen.

Sagt och gjort så gjorde han det och de stod på sig och sa att det räckte med UV-reningen (UV-lampan).

Så nu kör han sin pool med värmepump, sandfilter och endast UV-rening utan att tillsätta något annan poolkemikalie. Han har haft igång poolen ca en vecka.

Jag själv anser detta vara ren idioti och tycker självklart att han ska köpa klor och mätstickor eller liknande innan det vattnet bil hälsofarligt.

Vad säger alla kunniga poolfolk om detta?

3
Markpooler. / SV: Glasfiberpooler tål inte salt?
« skrivet: augusti 20, 2021, 20:20:11:11  »
Hej Lanna-Janne

Vi kör med stålstomme och mosaikliner och jag frågade om saltklorinator skulle fungera och de rekommenderade det inte ihop med denna poolstomme, jag var egentligen inte intresserad av saltklorinator men var mest nyfiken på vad min poolleverantör tyckte om den kombinationen.

Jag personligen tycker att det är det stålstomme med mosaikliner du vill ha så skulle jag rekommendera alternativet ett automatiskt klor/syra system som vi använder oss av istället för saltvattensystem.

Vi ligger på en stabil klorhalt på runt 0,8 ppm och barnen som brukar vara känsliga för klor och få röda kliande ögon på offentliga badhus har aldrig haft några problem med det under hela vår första badsäsong med egen pool.



4
Teknik / SV: Val av automatik för klorering och pH
« skrivet: augusti 14, 2021, 13:12:35:35  »
Hej

Relativt nybliven poolägare till en 8x4 med uppstart Maj 2021.

Jag använder mig av en minimaster med klor/syra dosering.

Anledningen att jag köpte ett automatiskt doseringssystem var för att jag ville ha bra vatten utan att lägga ner allt för mycket tid och energi när poolen väl är i drift.
Köpte min delvis färdigmonterad och installationsmanualen som följer med är väldigt lätt att förstå, finns även en del installationsfilmer från Pahléns som jag hade nytta av.

Har ingen tidigare erfarenhet av varken poolbygge eller poolkemi men har installerat och byggt min pool själv med hjälp av instruktionerna/manualen samt har läst till mig väldigt mycket på bland annat detta forum för att skaffa mig
mer kunskap.

Har haft igång min pool nu i ca 4 månader och automatiseringen likaså.

Vid uppstart så kalibrerade jag min automatisering på att hålla fritt klor 0,8 ppm och 7,4 i ph.
De första veckorna så kontrollerade jag vattnet väldigt ofta med en Scuba 2 för att kolla att minimastern höll sig inom sina riktvärden och alla de gånger jag har kontrollmätt så har vattnet varit perfekt.

Nu kontrollerar jag inte vattnet lika ofta utan litar på att automatiseringen gör sitt jobb för det är väl ändå därför man köper en automatisering anser jag.

Vi är två vuxna och två barn här hemma och poolen har används väldigt mycket av hela familjen samt vänner så det känns bra att veta att vattnet alltid är bra och att jag inte behöver tänka på hur många som badar och hur mycket jag behöver dosera just idag.

Jag är idag inne på min tredje dunk med natriumhypoklorit (24kg), men är fortfarande på min första dunk med svavelsyra/ph sänk (28kg) och att byta dunk tar inte mer än några minuter.

En sak att tänka på när man kör med automatiseringssystem med flytande klor/syra i dunk är att jag har inte hittat någon poolbutik som skickar dunkarna via post/frakt utan man får hämta i butik. Har själv närmaste poolbutik butik 4 mil från hemmet så för mig har det fungerat väldigt bra.

Skulle jag bygga pool idag så skulle jag köpa en automatisering igen för det är något av de val jag absolut inte ångrar att jag gjorde även om den kostar en hel del pengar.

Kan inte säga om något av de automatiseringssystem du nämnt skulle vara bättre eller sämre än något annat men jag är väldigt nöjd med minimastern och dess enkelhet.

5
Vi har natursten runt vår pool, det är ingen riktig poolsten men de är i måtten 900x150x30 och är blanka på ena sidan samt skrovliga på andra.

Vi limmade vår sten med badrumssilikon med blanka sidan ner och de sitter som berget.

Har även en skvalpkant på 3 cm så vattnet stannar i poolen 🙂

6
Övriga frågor! / SV: Gul beläggning ovanför vattenlinjen
« skrivet: juli 19, 2021, 11:11:20:20  »
Skrev i en annan tråd men lägger upp en tänkbar idé här med.

Kan det inte möjligtvis vara vilken typ av solkräm man använder sig av, finns en hel uppsjö av olika sorters solkrämer.

Vi är väldigt noga med att barnen inte får bada förrän solkrämen verkligen har torkat.

Tycker många solkrämer känns allmänt kletiga och rinniga och tar tid före de torkar in i huden.

Har provat en hel del olika genom åren och idag använder vi oss bara av Evy sunscreen mousse som finns att köpa på apoteket.

Det är ett vitt mousse/skum som torkar in på bara några sekunder, kletar inget heller.

Vissa solkrämer är ju även gulaktiga i färgen.

Kanske en kan vara en idé att kolla upp.

7
Markpooler. / SV: Gul rand på liner
« skrivet: juli 19, 2021, 11:00:02:02  »
Kan det inte möjligtvis vara vilken typ av solkräm man använder sig av, finns en hel uppsjö av olika sorters solkrämer.

Vi är väldigt noga med att barnen inte får bada förrän solkrämen verkligen har torkat.

Tycker många solkrämer känns allmänt kletiga och rinniga och tar tid före de torkar in i huden.

Har provat en hel del olika genom åren och idag använder vi oss bara av Evy sunscreen mousse som finns att köpa på apoteket.

Det är ett vitt mousse/skum som torkar in på bara några sekunder, kletar inget heller.

Vissa solkrämer är ju även gulaktiga i färgen.

Kanske en kan vara en idé att kolla upp.




8
Hej!

Har en fundering gällande formvirket som jag hoppas kunna få svar på Ska gjuta plattan till poolen och det går åt virke av dim. 220x45. Med de virkespriser som råder just nu funderar jag på om man kan köpa in ”formvirket” tryckimpregnerat och sedan återanvända detta då det är samma dimension jag ska använda som bärlina till trallen runt poolen. Finns det något som talar emot detta upplägg mer än det estetiska utseendet av bärlinan?

Tack på förhand

Jag gjorde så till mitt poolbygge. Köpte impregnerat formvirke till en 9x5 meter gjuten platta och använde de sedan till bärlina.

Gjorde rent de, kanske onödigt för det syns ändå inte under trallen. 🙂

9
Byggtrådar / SV: Bygge av Poolkungen Eco Premium 4x8 m
« skrivet: juli 05, 2021, 22:18:33:33  »
Hej. Har följt din tråd en del innan jag startade mitt projekt i höstas . Jag har också en 4x8 eco premium och satte linern för ca 2v sedan. Vi har motfyllt med 8x16, men vi har en fiberduk mot stommen som ligger som u in mot väggarna. Dock upptäckte vi när poolen var helt fylld att varje sektion buktar utåt väldigt mycket. Trodde att sektionerna skulle vara mer stabila. Undersida breddavlopp får jag nu in mina fingrar. Och lägger jag på ett vattenpass efter väggen så är det minst 1-1,5cm glipa. Då eco premium är en ovanmarpool som inte skall återfyllas, så kunde jag aldrig föreställa mig detta? Är nu väldigt nyfiken på hur din pool är? Jag har kontaktat poolkungen och dom ville att jag skickade in bilder. Bifogad bild visar hur det ser ut runt hela poolen  :(

Mina poolväggar ser ut något liknande men då har jag inte återfyllt något utan kan gå runt hela min pool under trädäcket.

Jag tänker inte så mycket på det och jag tycker bara det syns när man har simglasögon på sig och simmar under ytan.

Tycker inte det syns när man går runt poolen och kollar ner i vattnet.

Har inte fått någon glipa runt bräddavloppet, kanske inte har riktigt så djupa böjningar som du har. Kan ta ett kort imorgon.

Mvh Emil

10
Sista inlägget för kvällen och vi är fortfarande inne i maj månad.

Fortsätter bygget utav inramningen runt poolen.

Har valt att inte isolera poolen i år men eftersom jag kan röra mig runt min pool under altanen så har jag möjlighet att isolera den nästa år om jag vill.

Sidor: [1] 2 ... 8
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan