CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Eriaxe

Sidor: [1]
1
Teknik / Hur viktigt är det med fall på ledningen från skimmern?
« skrivet: april 18, 2020, 11:57:13:13  »
Började idag fästa upp ledningen som går från pumprummet till skimmern, inför återfyllning. Inser att jag har gjort den onödigt lång och den hänger ner sig mellan fästpunkterna. Har det någon praktisk betydelse, måste nog i så fall korta av den och göra om limningarna i pumprummet...inte så sugen!

2
Markpooler. / Murat teknikrum
« skrivet: april 01, 2020, 00:00:07:07  »
Jag håller just nu på murar mitt teknikrum, som kommer ligga under mark precis bredvid poolen. Det är byggt på samma bottenplatta som poolen och jag bygger det av lecablock. Det jag nu funderar på är två saker:

- bör jag ha typ platonmatta på utsidan av väggarna (kommer fylla upp med grus)

- tips på takkonstruktion, gärna isolerad med tanke på ljud från pumpen.

Tips mottages tacksamt!

3
Teknik / Placering av Blue Connect plus
« skrivet: december 27, 2019, 12:04:21:21  »
Jag har en Blue Connect plus som jag har tänkt monter in-line i teknikrummet. Enligt manualen ska den placeras efter filtret men för ev.autodosering av klor och syra. Jag har ingen minimaster i nuläget men vill planera för möjlighet att skaffa det. Frågan är då om man ska placera Blue Connect före eller efter värmepumpen? Det påverkar väl främst temperaturangivelsen - före ger ett något lägre värde än det är i poolen (kyls i ledningar och filter) och efter VP borde ge lite för högt... Vilket är närmast sanningen?

4
Markpooler. / Undvika att återfylla runt lampor?
« skrivet: december 21, 2019, 17:20:20:20  »
Jag håller på bygger en stålelementpool (Poolkungen Eco Premium) ursprungstanken var att inte återfylla runt poolen, för att ha kontroll på ev läckage vid genomföringar etc. Nu visar det sig dock att det rasar jord från sidorna i gropen, så jag kommer ändå behöva fylla för att få dränerande material närmast stommen. Jag funderar på om det vore värt att bygga lådor runt lamphusen för att kunna inspektera dem och åtgärda ev läckage? De sitter ju rätt långt ned och frågan är om man ändå kommer komma åt i ett djupt schakt? Dessutom ökar man ju risken för att det fryser. Kanske lika bra att fylla igen och se till att det är tätt och blir det problem i framtiden så vet man ju i alla fall var man ska gräva...
Någon med erfarenheter av detta?

5
Pooltäckningar / Luna pooltak
« skrivet: oktober 21, 2019, 06:24:21:21  »
Är det någon som har Luna pooltak - tittar på det här som verkar väldigt prisvärt!
https://www.husochhemma.se/hobby-fritid/strand-och-pool/pooltak/pooltak-luna-inkl-montage-4-60-x-8-60-x-90-hogt-fri-frakt/

6
Pooltäckningar / Erfarenheter av Nivokit pooltak
« skrivet: oktober 05, 2019, 08:49:14:14  »
Jag funderar på att köpa Nivokit 860B tak - någon som har erfarenheter av det?

7
Byggtrådar / Bygge av Poolkungen Eco Premium 4x8 m
« skrivet: september 14, 2019, 05:45:03:03  »
Äntligen har vi beställt vår pool! Det blir en Poolkungen Eco Premium 4x8 meter med helgaveltrapp och blå mosaikliner. Ecoheat IXM7 värmepump, UV-rening m.m.
Förhoppningsvis kommer vi gräva i början på oktober.

Första bilden visar det hörn av trädgården där vi ska ha den och vår nuvarande pool :). Andra bilden illustrerar målbilden!

8
Markpooler. / Val av liner
« skrivet: augusti 16, 2019, 08:19:47:47  »
Jag håller som bäst på att planera mitt första poolprojekt. Diskussionerna i familjen rör just nu mycket valet av liner, som jag har insett påverkar utseendet på poolen ganska mycket. Jag skulle därför gärna höra andras erfarenheter - vad blir snyggt i verkligheten och inte bara i katalogerna? Jag avstår från att skriva hur vi har resonerat, då jag tänker att det kanske annars påverkar svaren...

/Erik

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag