Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - gurkburk

Sidor: 1 ... 6 [7]
62
Uppvärmning / SV: Solvärme finns dessa produkter och funkar det?
« skrivet: juni 17, 2014, 17:07:20:20  »
Om solen inte lyste jämt skulle vi ha stora problem.. Solen lyser jämt, sedan kan det vara moln i vägen ;) .. (Eller också är det natt). Dock har jag upptäkt att i min familj så vill inte medlemmarna bada när "solen inte lyser" så för mig har det varit ett ickeproblem eftersom solfångarna så pass snabbt tryckt upp poolen i behaglig temperatur "när man vill bada" (I min gamla fyrkubikspool).
Jag har en tro att två El Nino paket med fyra solfångare skall räcka till min 16 kubikspool, men det återstår att se. Det är i alla fall billigare än en värmepump.

63
Uppvärmning / SV: Texsun
« skrivet: juni 17, 2014, 16:56:01:01  »
Jag har inte mätt, så jag vet faktiskt inte skillnaden i temperatur. Tryckte upp poolen i 28 grader förra året. Flödet är lite svårt att mäta eftersom det är ett visst mottryck när vattnet skall tillbaka till "ventilmackapären", så att bara mäta genom att låta vattnet sippra ned i en hink är ju fel. Jag brukar ställa in ventilen så att jag märker att trycket höjs lite i solfångaren, då vet jag att vattnet cirkulerar.

64
Uppvärmning / Texsun
« skrivet: juni 16, 2014, 22:16:59:59  »
Hej!

Är inne på tredje eller fjärde året med mina "El Nino" som jag är nöjd med. Nu har jag uppgraderat från en Intex 3,66 till 4,57 meters pool och tror nog att mina två El Nino blir för lite. Jag sneglade på att köpa några förra året, men drog mig eftersom det inte gick att få tag på stativ vilket jag anser vara en nödvändighet.
Kan man få tag på solfångare i samma klass nu när Texsun gått i konkan?
Helst skulle man vilja få tag på ett kit och två stativ någonstans.

Hälsningar Peter

65
SpaForum / SV: Gul rand i vattenlinjen
« skrivet: augusti 25, 2012, 14:55:42:42  »
Jag måste bara fråga nu, varför har ni i klarningsmedel överhuvud taget?
:)
Några fler som kör med det?

Om man ser skillnad på klart och kristallklart vatten där man fått bort partiklar som är mindre än det filtret klarar av?
Det kanske inte syns lika lätt i ett SPA som i poolen och jag tror inte det gör någon skillnad alls på vattenkvaliten.

/P

66
SpaForum / SV: Anslutning EL till D1 spa
« skrivet: augusti 08, 2012, 10:04:57:57  »
Röret kommer upp precis bredvid spat. Jag tog en avloppsböj 90 grader 40 mm och därefter en 32 mm PEX slang in i karet och drog EKLK:n i det. Övergången mellan avloppsböjen och pexslangen fixerade jag med byggskum (Eller vad det nu heter som expanderar). Allt skall täckas med ett trägolv så jag hoppas att det är någorlunda regelmässigt elektriskt.

67
SpaForum / Anslutning EL till D1 spa
« skrivet: juli 29, 2012, 10:41:46:46  »
Hej!

Jag har precis satt igång mitt nya Dimension One Nautilus och är helnöjd. Det enda frågetecknet är hur jag skall göra med inkommande el. 5x2,5 EKLK kommer rakt underifrån upp 10 centimeter från hålet där kabelns skall in ur ett vanligt gult kabelskyddsrör. Vad är bästa material att använda för att få till en snygg 90 graders böj? Kanske en 90 graders böj för avlopp i liknande dimension?

Hälsningar Peter

Sidor: 1 ... 6 [7]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag