VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - krusse

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / SV: Brilix värmepump värmer dåligt...
« skrivet: augusti 04, 2014, 16:42:20:20  »
Jahopp, nu har jag bytt kretskortet som jag fått från Poolteam, vilket som lite väntat inte gjorde någon skillnad. Så det verkar som nästa steg är att skicka tillbaka hela värmepumpen så får vi se vad som händer. Tur det varit en varm sommar...  >:(

2
Uppvärmning / SV: Brilix värmepump värmer dåligt...
« skrivet: juli 03, 2014, 13:15:53:53  »
Poolteam har pratat med fabriken i Kina och verkar vara inne på att styrelektroniken är kass. De har skickat ett nytt kretskort som ska komma nästa vecka. Håller tummarna!

3
Uppvärmning / SV: Brilix värmepump värmer dåligt...
« skrivet: juni 25, 2014, 20:48:10:10  »
Jepp fläkten snurrar... Den blåser lite kallt, fast inte "kyl" kallt... Svårt att bedöma, själva draget känns ju kallt i sig... Men när jag startade pumpen efter haft strömmen avslagen en halvtimme så jobbade kompressorn upp till 220psi, sen lät den lite annorlunda och trycket gick ner till runt 200psi igen, samma tryck som den för övrigt har helt avslagen.

4
Uppvärmning / SV: Brilix värmepump värmer dåligt...
« skrivet: juni 25, 2014, 17:57:29:29  »
Liten uppdatering. Har pratat med Poolteam, och de bad mig klippa strömmen till pumpen, vänta 20min, och starta igen. Fick då en felkod 8.8.8.8 på displayen, som enligt deras support betyder nått i stil med "glapp kontakt" mellan kontrollpanelen och kretskortet i pumpen. Låter flummigt, men jag testade att ta dän och sätta tillbaks alla kontakter. Testade även en annan kabel, följer med en förlängningskabel till pumpen för att sätta kontrollpanelen på väggen. Men får fortfarande 8.8.8.8 när jag startar. Vet inte om det är två separata problem, men kan en trasig kontrollpanel eller kretskort orsaka dessa symptom? Poolteam påstår det då inställningarna är lagrade i kontrollpanelen. Vi får se vad nästa steg är...

5
Uppvärmning / SV: Brilix värmepump värmer dåligt...
« skrivet: juni 22, 2014, 21:38:23:23  »
Ja det är som sagt vätska i min manometer också. Ang, kompressorn. Tycker inte den låter annorlunda på nått sätt, och den blir ju varm, men inte brännvarm, kan utan problem hålla handen på den. Kan man på nått sätt själv kolla nivån på kylmediet? Eller är det en kyltekniker som gäller? :)

Till sved73: Du har inte för högt flöde genom värmepumpen? Vet att jag förra säsongen fick strypa bypassen helt, och sen öppna ytterst lite i taget tills pumpen gick igång, och ha den ståendes precis på gränsen. Hade jag för högt flöde fick jag också dålig verkningsgrad.

Hur som helst så ska jag kontakta Poolteam i morgon och höra vad de säger. Förhoppningsvis löser de problemet smidigt.  ::)


6
Uppvärmning / SV: Brilix värmepump värmer dåligt...
« skrivet: juni 21, 2014, 20:44:02:02  »
Finns det något sätt att verifiera i fall kompressorn är kass eller om kylmediet är lågt? Har ju inte haft värmepumpen i mer en ett år, så en kompressor bör ju gå på garantin. Men vore ju såklart skönast om det "bara" är mediet som läckt ut. Jag har inte fått något "Lågtryckspressostatlarm" vad jag vet.

Får väll höra med Poolteam där jag köpt den vad de säger. Det sitter en Hitachi kompressor i, hade hoppats att det var lite bättre kvalité på dessa, för jag kan inte förstå vad jag gjort för fel för att den ska paja så tidigt. Jag köpte pumpen ungefär så här års förra året, så den har ju bara gått en halv säsong. Några fler som haft liknande problem med Brilix?

7
Uppvärmning / SV: Brilix värmepump värmer dåligt...
« skrivet: juni 21, 2014, 17:30:22:22  »
Hej. Har kollat igenom inställningarna och de är alla på default inställningar. Lägger upp en bild på mätaren (kompressorn i drift), ingen aning vilken sida den mäter på? Det är en kombinerad tryck / gas temp mätare ser det ut som.




De här värdena för d & E får jag från menyn.

d (Heating condenser temp) = 16 grader
E (Gas return temp) = 25 grader

Normalt? har nu 20 grader i vattnet både in/ut.

8
Uppvärmning / SV: Brilix värmepump värmer dåligt...
« skrivet: juni 21, 2014, 13:05:06:06  »
Det var jag som var lite trött, 200 psi är det såklart jag menar. När systemet är avslaget så står mätaren på 180psi, och när kompressorn jobbar kommer den max upp i 200. Är det normalt? Har som sagt för mig att den glatt klättrade upp mot 400 psi (ca 27bar) förra säsongen när kompressorn jobbat ett tag. .. Det har iof varit betydligt kallare än förra året hittills, men trycket borde väll vara det samma? Men nu har temperaturen sjunkit till 19 grader. Brukar tappa en 2-3 grader på natten, (Har soltäcke, samt markisolering och isolering runt pool.) men det känns som den nätt o jämt hinner få upp det den har tappat under dagen med skapligt väder.


9
Uppvärmning / Brilix värmepump värmer dåligt...
« skrivet: juni 20, 2014, 00:12:24:24  »
Jag köpte en Brilix värmepump förra året, och var då jättenöjd. Hade 1-2 graders temperaturskillnad mellan ingående och utgående vatten, och på nån vecka så hade jag 28 grader i poolen. Men när jag startat den för den här säsongen så verkar den inte värma alls. Jag har ställt bypassen så att den precis startar, men ingående och utgående temp är samma. Man hör att kompressorn går igång, men jag inbillar mig att den inte får upp något tryck, den ligger på 200bar både när kompressorn går och inte går. Jag vill minnas att tryckmätaren stod rakt upp när kompressorn jobbade för fullt förra året, alltså runt 400bar. Vad är normalt arbetstryck? Kan det vara nått läckage? Hur kollar man det?


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag