Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Mickelin

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Tjälldén Infinity?
« skrivet: juli 25, 2020, 20:31:52:52  »
Har påbörjat planeringen för nästa sommars bygge. Har läst de flesta byggtrådar och är ganska säker på att det blir en Tjälldéns, men med en twist. Vill gärna ha en infinity-kant på ena kortsidan och undrar om någon gjort något liknande? Tänker att man bara kapar ca 10 cm i nederkant på blocken på kortsidan och gör en liten formgjutning av krönbalken i de två hörnen. Sedan skär man två snitt i linern och viker över den lägre kortsidan. Vad tror ni om det? Ett litet tråg av lecablock nedanför kanten och bufferttanken nedgrävd i anslutning till teknikrummet.

2
Ovanmarkspooler / Skimmer i Intexpool
« skrivet: juni 11, 2020, 19:03:40:40  »
Har fått en del frågor om att montera skimmer i en Intexpool. Det är enkelt och en mycket bra uppgradering. Jag har en rektangulär Intex 733x366, men det går lika bra i en rund pool.

Jag valde en sk widemouth skimmer, mest för utseendet. Det är en Hayward SP1091WM, finns att köpa på Amazon och eBay, även billigare kopior. Den lämpar sig bra för Intexpooler. Jag valde att montera den så högt upp att jag inte tappar något vattendjup. Skimmern är ansluten parallellt med det vanliga utsuget, det minskar risken för att pumpen går torr om vattennivån sjunker pga avdunstning.

Själva monteringen är enkel, bara att mäta, skruva fast och sedan skära ut hålet i linern. Lite nervöst men enkelt med en skalpell eller mattkniv.

Jag valde att limma fast en större förstärkningsbit vinyl, men det är egentligen helt onödigt.

Hoppas att detta inspirerar några till att ta steget till en renare pool!

3
Ovanmarkspooler / Tappar vatten
« skrivet: juli 10, 2018, 18:55:41:41  »
De senaste veckorna har jag tappat ca 4-6cm per vecka. Läcka eller avdunstning? Hittar inget uppenbart läckage och det har ju varit osedvanligt soligt och varmt. Hur mycket fyller ni på i veckan?

4
Säljes / Intex-stegar bortskänkes
« skrivet: maj 09, 2018, 18:50:27:27  »
Två stegar, en hög och en låg. Smutsiga men i bra skick. Hämtas i Nacka.

5
Ovanmarkspooler / Intex Auto Cleaner - slangarna läcker
« skrivet: augusti 08, 2015, 11:47:53:53  »
Köpte en Intex Auto Cleaner på ToysRUs för 800kr, mest av nyfikenhet. Trodde inte att en så billig plastgrej skulle funka något vidare. Till min förvåning fungerar den alldeles utmärkt! Susar runt i min Intex 732x366 Ultra Frame och plockar upp både löv, sand och annat smått och gott. Helt rent på botten! Den ansluts på utblåset och drivs av vattentrycket, så man måste ha en ordentlig pump. Det enda jag funderar över är slangen. Den sätts ihop av en massa olika sektioner med rörliga kopplingar, så att slangen inte ska sno sig. Några av kopplingarna läcker ganska mycket. Det verkar inte påverka funktionen, kanske tom underlättar att få ut luft vid starten? Någon som har liknande erfarenheter? Ska det vara så?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd