CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - joyride

Sidor: 1 [2] 3
11
Övriga frågor! / Tips på belysning runt poolen
« skrivet: juli 25, 2021, 21:10:36:36  »
Var lite väl snabb och inhandlade vanlig fasadbelysning att sätta på planket runt poolen. Elektrikern kan ju sina grejer och upplyste mig om att de måste sitta minst 3,5 meter från vattnet, nu har jag 2-2,5 m på de kortaste ställena.
Någon som har tips på armaturer liknande de på bilden men i 12v-tappning? (För det är väl ok?)

12
Markpooler. / Stensarg vid skimmer på plåtstomme
« skrivet: juli 24, 2021, 23:11:14:14  »
Är det någon som har en idé för hur man löser tillgång till skimmern om man lägger stensarg på en pool med plåtstomme  <dontkn>
Eftersom skimmern är monterad på stommen så får man ju av naturliga skäl inte samma distans som vid en murad pool. Stensargen kommer ju därför i stort sett täcka skimmern  <hmm> I mitt fall ligger överkanten på silhinken ca 5 cm under poolens överliggare, sargen får ju inget stöd och samtidigt måste jag ju kunna få ut silen…

Monteringsinstruktionen säger bara att jag ska gjuta upp i nivå med topprofilen.

13
Markpooler. / Återfyllning runt skimmer och lampa
« skrivet: juli 18, 2021, 10:38:10:10  »
Börjar närma sig återfyllning runt min runda stålstommepool. Återfyllning ska göras med magerbetong.
Instruktionerna ger exakt noll information om hur detta ska gå till vid inlopp, skimmer och lampa. Så där behöver jag er hjälp.

Känns helt fel att gjuta in dessa, måste vara bättre att regla upp en ram runt, gjuta och sedan återfylla med grus där. Eller?
Lampan tar man ju iofs ur från insidan så där är det bara ytterhöljet som gjuts fast, men skimmer och inlopp har kopplingar som en kan behöva komma åt i framtiden.

14
Markpooler. / Tips inför håltagning i plåtstomme?
« skrivet: juni 19, 2021, 19:23:57:57  »
Imorgon ska jag ta hål i plåtstommen (rund) inför montering av bräddavlopp, inlopp och lampa. Jag är lite orolig inför de runda hålen, främst de små för inloppen.
Fixar jag det med en sticksåg med färskt metallblad eller finns det något att tänka på?

15
Markpooler. / Glipa i överliggaren/topprofilen
« skrivet: juni 16, 2021, 22:26:45:45  »
Jag har satt upp plåtstommen till en rund pool från Poolkungen. Konstruktionen är en plåt som ställs ner i en profil i botten, ändarna låses ihop med ett metallbleck och så läggs det en profil ovanpå. Linern hängs i ett spår i topprofilen.
Både botten och toppprofilen kommer i sektioner på typ 1,5 meter. Bottenprofilen är lite böjligare, gissningsvis för att passa fler pooldimensioner, medan topprofilen är mer styv.
Eftersom plåten kommer på rulle så vill den rulla ihop sig i ändarna, den mjukare bottenprofilen bågnar lite lätt inåt i botten. Gissar att detta rätar ut sig när det kommer vatten i.
Mitt problem är att när jag satte på topprofilen så saknas det fem sex cm mellan ändarna enligt bilden. Jag har varit helt säker på att det ska till en passbit för att fylla utrymmet men säljaren menar att topprofilen ska ha rätt mått. Spontant tänker jag att plåtens längd i överkant är konstant oavsett hur jag vänder och vrider på det men kan det vara så att den på grund av bottenprofilens böjlighet bågnar lite utåt vilket skapar glappet? Att detta i så fall skulle kunna lösa sig när det kommer vatten i?

Jag är skeptisk, snarare bör väl ett ev glapp öka?
Min plan är att sprida glappet mellan profildelarna, så det blir typ en halv cm mellan varje, hänga in linern och testa om det drar ihop sig...

Någon som byggt pool med liknande konstruktion och har erfarenheter att dela?

16
Markpooler. / Hur placera pump/filter
« skrivet: juni 14, 2021, 10:31:49:49  »
Hej
Dags att placera ut min pump och filter och skulle behöva lite synpunkter på vad som blir bästa/minst dåliga rördragningen.

Pump/Filter samt värmepump är placerade på baksidan av ett plank som avgränsar poolområdet.
Står man och tittar mot planket på tekniksidan så kommer rören till/från poolen upp till vänster och värmaren står till höger.
När jag packade upp pump/filter så ser jag att de är förmonterade på en platta och att anslutningarna gör att jag någonstans måste ha en 180 graders böj.
Utifrån bilderna nedan, hur hade ni resonerat om placeringen? Är det något jag ska ta med i beräkningarna som jag inte tänkt på?
Renskorgen och ställspaken för flödet är väl de som är viktigast att komma åt tänker jag. Lite osäker på var manometern sitter.

17
Markpooler. / Kan bottenmattan bli blöt?
« skrivet: juni 02, 2021, 17:34:57:57  »
Ställde frågan i min byggtråd men behöver ett svar lite kvickt.

Jag sätter en rund stålpool. Konstruktionen är självbärande med plåten istucken i en botten- och en topprofil. Poolen ska ha en bottenmatta mellan liner och betong, som jag förstår det så skyddar den pvcn i linern från att reagera med betongen.

Två frågor om den här bottenmattan;

1; som jag förstår det så ska bottenringen som plåten monteras i stå PÅ mattan. Dvs den ska vara större än pooldiametern. Tror jag fått 6 m matta. Blir väl lättast att grovklippa den uppe på gräsmattan så den inte river ner massa jord från väggarna?

2; kommer ju ta lite tid innan allt är borrat/sågat i plåten och linern kan komma på plats. Antar därför att det inte gör något om det regnar på bottenmattan? Om det gör det, måste den torka innan linern kan monteras?  <dontkn>


18
Markpooler. / Acceptabel yta på platta
« skrivet: maj 24, 2021, 07:46:33:33  »
Hej!
Vad är en acceptabel yta på betongplatta för en stålstomme med bottenmatta och liner?
MÅSTE det vara helt slätt och vad är i så fall risken med en grövre struktur? Menar såklart inte att det sticker upp stenar eller vassa toppar, men den där kornigheten som kan uppstå på betong.

19
Markpooler. / Magerbetong i vanlig ”tombola”?
« skrivet: maj 08, 2021, 22:29:06:06  »
Funkar det att blanda ”magerbetong” för återfyllnad runt stålstomne med en vanlig betongblandare av ”tombola”typ?
Betongen ska göras på en del cement och fem delar sand och bara hållas lätt fuktig. Min erfarenhet av när jag kört typ grovbetong på påse (allt i ett) och använt för lite vatten så kular materialet sig direkt. Riskerar jag inte att få det så även med magerbetongen?   <hmm>

20
Byggtrådar / 4,5 meters rund plåtpool från Poolkungen
« skrivet: mars 23, 2021, 16:32:42:42  »
Hej
Eftersom jag inser att det blir mycket småfrågor hit och dit så är det nästan lättast att starta en byggtråd :-)

Jag är på gång att gräva ner en 4,2*1,5 meters rund plåtpool från Poolkungen. Området runt poolen ska anslutas mot en befintlig sittyta och det blir både trall och marktegel som underlag runt poolen. Ett L-format plank ska till för att skydda mot insyn och binda ihop området som ligger mellan garage och boningshus.
Det mesta som jag köpt till är Poolkungens tillbehör (lampa, pump, stege etc) Utöver det så är det ett Royaltec RIB-cover och en Heat Force inverterpump som jag köpt via Folkpool.

Just nu väntar vi på grävaren som ska plana ut området som i nuläget sluttar ca 30 cm över 8 meter. Poolhålet ska grävas och dräneras tillsammans med en dräneringsbrunn.
Planen är att gjuta platta själv tillsammans med en kompis.

Frågetecknen i nuläget rör mest följande frågor
1. Hålet ska vara minst 20 cm större än poolen runt om och det ska återfyllas med "magerbetong". Ju större hål jag gräver desto lättare att bygga en ram och väga av en platta men betydligt jobbigare att återfylla.
Är det en framkomlig väg att gräva ett någorlunda runt hål och gjuta med gropens väggar som form, eller är det ett klåparsätt dömt att bli dåligt?

2. Vad är det för konsistens på magerbetong när det härdat? Jag tänker att det får konsekvenser för vad det måste "toppas" med om jag ska lägga trall/sten runt om. Men eftersom betongen bara är där för att stå emot marktrycket så skulle jag lika gärna kunna toppa med annat material sista biten upp mot kanten.

2b. Kan jag återfylla med magerbetongen i etapper, jag menar det lär väl ta ett par dygn att blanda ihop och ralla 4m2 bruk... Dessutom ska det ju monteras inlopp/lampor och skit längs vägen. Inser att jag nog har svaret på min egen fråga...

//Joel

Sidor: 1 [2] 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag