CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - enjoker

Sidor: [1]
1
Teknik / Pumpproblem - Impeller skrapar i? - Pahlen P01
« skrivet: november 07, 2021, 17:08:05:05  »
Hej,

I samband med vinterstängningen så lät jag pumpen cirkulerat poolen över natten. När jag vaknade upp lät pumpen förjäkligt, det lät som något skrapade i och en allmänt hög ljudnivå. Pumpen är en Pahlen P01 som är närmare 20år gammal.

Jag plockade jag ner pumpen möttes jag av att det ser ut som impellern har skrapat i mot pumphuset och gjort spår, se de bifogade bilderna som beskriver impellern och huset den sitter i. Det ser illa ut tycker jag, håller ni med? Vad är det som kan vara orsaken till detta?

Jag lyckades inte få av bulten som håller fast impellern och titta hur det ser ut inuti med lager och sådant, men det ska jag göra så småningom. Jag funderrar på om det kan vara så enkelt så att impellermuttern har släppt lite så impellern går emot motstående vägg?

Tacksam för alla svar.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag