VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - joyride

Sidor: [1] 2 3
1
Markpooler. / Liner släppt från skenan
« skrivet: april 16, 2023, 17:07:06:06  »
Hej!
Min liner har släppt från skenan under vintern. Det rör sig om en bredd på 40-50 cm. Vattennivån är ca70 cm idag men det går inte att rubba linern. Hur mycket vatten tror ni att jag behöver vaska för att få i linern igen? Och vad kan det bero på att den har släppt?  <dontkn>

2
Markpooler. / Motstånd i filtret efter bara några dagar
« skrivet: juni 19, 2022, 23:11:48:48  »
Hello!
Tycker att effekten från backspolning av mitt sandfilter (50 kg sand) avtar för snabbt. Efter bara några dagar är trycket uppe på rött och jag får inte tillräckligt flöde genom värmepumpen.

Vi badar en del men det är inte direkt något skräp som kommer i poolen nu. Det jag funderar på är att vi hade rätt svåra algangrepp när vi startade upp för någon månad sedan, kan det vara ”guck” från det som inte åker ur med backspolningarna och som efter några dagar täpper till igen? Jag har inte öppnat filtret efter vintern och det är samma sand som förra säsongen.

När trycket är ok så filtrerar det bra, ok vattenvärden och klart och fint i poolen.

Funderar på att stänga av systemet och öppna filtret men det är såklart lite meck. Är det ovanpå sandytan som det som eventuellt stoppar upp bör finnas (så att jag bara behöver ta av locket) eller är det en större operation?

3
Vatten och kemi / Ph- ”överkompenserar”
« skrivet: april 21, 2022, 14:49:05:05  »
Hej
Kan någon ge mig lite input kring hur ph- fungerar och hur jag ska se på resultaten nedan?

Min pool är på ganska exakt 20 kubikmeter vatten.
Jag använder PoolLab 1.0 och mäter Ph till 8.22
Jag använder ph- preparat som ska sänka med 0,1-0,2 enheter genom att tillsätta 1dl per 15 kubikmeter.

För 20 kubik skulle det innebära ca 1,3 dl ph- för att sänka 0,1-0,2.
4 dl ph- skulle då innebära sänkning med 0,3-0,6 enheter.

Jag förstår såklart att det här inte är mm-precision och att man får ta det lite försiktigt men när jag tillförde 4dl i mitt vatten så dök ph-värdet till 7,1 (2h efter tillförsel) när det ”borde” landat kring 7,6.

Vad är det för andra aspekter som påverkar? Värdet gick ju ner som att jag tillfört närmare 7dl OM jag räknar på 0,2 sänkning.
Mätinstrumentet är ändå ett av de mer pålitliga.
Ska jag vänta ytterligare och mäta igen?

4
Markpooler. / Fel fall på inloppsslang, åtgärda?
« skrivet: september 19, 2021, 12:59:33:33  »
I något skede så har 90-gradersböjen till mitt ena inlopp fått sig en tryckare vilket gjort att den lutar nedåt. Jag har min pump ovan poolytan vilket ger fall ner mot poolen men från T-kopplingen som delar upp flödet till inloppen kommer det alltså bli uppför precis innan det här inloppet.
Eftersom det är 10 cm rör mellan inlopp och vinkel så är det ju möjligt att såga av röret precis innanför vinkeln och sedan limma på en ny. Tror att jag har slang som klarar det.
Skulle ni gått på och åtgärdat detta eller skitit i det? Vill helst inte ge mig på det men tänker att det är risk att det blir vatten stående i den delen med frysrisk som följd. Kanske kan få ut det med tryckluft från pumpsidan om jag blockar det andra inloppet?

5
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Lucka för skimmer i tralldäck
« skrivet: augusti 21, 2021, 17:32:01:01  »
Någon som kan visa snygga/praktiska/bra lösningar på en lucka i tralldäcket för en skimmer som inte ligger i nivå med trallen?
Trodde att jag hittat en höjningsring men den var i fel storlek så nu funderar jag på någon annan lösning. Lucka eller ett lock i annat material.
Poolen är rund så det blir lite trassel med små passbitar känner jag. Därför tar jag gärna emot idéer, tips och inspiration.
Brädan i bilden visar trallriktningen i däcket.

6
Pooltäckningar / Prisskillnader vintertäckning
« skrivet: augusti 12, 2021, 18:57:26:26  »
Är det något speciellt med plåtarna som säljs för vintertäckning till pool eller är det det klassiska smal-segment-påslaget jag har att göra med?

Plastman säljer plåtar för min poolstorlekför ca 14000 levererat till dörren. (11500+2400 i frakt)

Poolkungen vill jag minnas ville ha 11500 plus en saftig fraktavgift, typ 3-4000kr

Sedan hittar jag de här plåtarna som i mina ögon ser likadana ut för 6300+2400=8700, https://hogsaterplat.se/takplat-beslag/hogprofil-tp-127-sjalvbarande-plat
Nästan halva priset.

Är det ett fullgott alternativ? Är isf självbärande plåt något som kan köpas på så gott som vilken plåtfirma som helst? Help me out here Obi One  >rulla<

7
Någon som kan bjuda på lite närbilder på hur er stensarg ser ut, behöver få lite uppfattning om främst natursten kontra betong.
Har ni erfarenheter att bjuda på gällande val av något av dem tas detta tacksamt emot!

8
Hej!
Någon som kan ge mig tips på återförsäljare av poolsarg i sten till en rund pool?
Min är 450 cm i diameter, vill ha en plan sarg men inte lägga en miljard på den.
Någon som har erfarenhet av PoolStar t.ex? Tycker de har bra priser men har inte svarat på vare sig telefon eller mail under sommaren…
Tacksam för alla tips!

9
Om man har en pool som inte är byggd av thermoblock, hur hade ni resonerat kring höjden på omgivande ytor (i mitt fall både trall och sten) inför läggning av stensarg?  <hmm>
Det finns en instruktion för båda underlagen i min byggbeskrivning (första två bilderna) men det ser ut som att illustrationerna visar någon typ av blockpool…Snäpplisten ligger ju på något sätt över stommen som ser mycket bredare ut. Jag har en stålstomme som är 1,2 mm tjock på vilken det sitter en profil med inbyggd snap-in-list enligt min eminenta skiss i bild 3.  ::) Så det blir väl till att tänka ut en lösning med hjälp av er som vanligt  <sol>

Med tanke på att min topprofil bara är 5 cm och en stensarg kanske 20-25 så finns det ju mycket underlag att få bett i tänker jag. Det jag funderar på är om jag ska linjera trä/sten med toppprofilen (vilket blir klart enklas mätmässigt….) och lägga lika mycket lim/fix på båda, eller om jag ska sikta en halvcentimeter under toppprofilen för att kunna lägga tjockare lager lim/fix på trä och sten jämfört med topprofilen och därmed inte bygga för mycket på höjden sett innifrån poolen?

Någon som stått inför samma fundering eller har några kloka tankar?

10
Markpooler. / Skillnad mellan kulventiler
« skrivet: augusti 03, 2021, 07:49:50:50  »
Hej, kan någon ge mig lite information om kulventiler?

Med mitt paket kom de med orange handtag på bilden. De har en pil i plasten som visar flödesriktning och i manualen påpekas flera gånger vikten av att sätta dem rätt.
Den blå är köpt hos Folkpool, har ingen flödesriktningspil och personalen menar att den kan sättas på valfritt sätt.

När jag tittar inne i röret så ser konstruktionen likadan ut. Utan tekniska kunskaper så kan jag inte avgöra varför den ena skulle funka dubbelt och den andra inte.

Så, stämmer det att det finns tvåvägsventiler?
Vad är i så fall fördelen med en envägs och vad skiljer i konstruktionen?


Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan