CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - putte82

Sidor: 1 [2]
11
Ovanmarkspooler / Hur tjock is får ni i poolen?
« skrivet: oktober 10, 2015, 16:38:09:09  »
Hej, jag är nyfiken på hur tjock isen kan tänkas bli i vår pool(första året). Den är gjuten i frigolitblock. Ej motfylld. Bor strax norr om Stockholm i Sigtuna.

Säg gärna vilken typ av pool ni har samt vart ni bor och hur tjock is ni brukar få, om ni vet.

12
Markpooler. / Övervintra cellplastpool med glasfibertrappa
« skrivet: september 21, 2015, 20:50:02:02  »
Hej, har en hörntrappa av glasfiber i poolen som enligt instruktioner från pooltillverkaren skulle behöva massa jox för att överleva vintern. Dom tyckte man skulle ha massa dunkar med glykol i som skulle ta upp rörelsen från isen. Tycker det verkar ganska dyrt och meckigt. En bekant sa att jag kunde lägga frigolit i trappen. Billigare och snabbare men hur mycket behövs?

Hur gör ni med glasfibertrapp?

13
Markpooler. / Hur vanligt är det med övertemperatur?
« skrivet: september 05, 2015, 23:28:33:33  »
Hej!

Har en 48 kubiks cellplastpool med bra solläge som kommer värmas med 6kw bergvärme. 28 grader kommer jag nog hålla, då högre temperatur inte är bra för linern har jag hört. Jag funderar även på att komplettera med solfångare, hur stora vet jag ej. Jag undrar hur stor sannolikhet det är med övertemperatur och i sådant fall hur ofta och mycket? Detta är inget problem, utan en möjlighet. Jag kommer nämligen kunna använda övertemperaturen till att höja temperaturen på brinen till värmepumpen.


14
Markpooler. / Hur ofta ökar vattennivån i poolen?
« skrivet: juni 22, 2015, 23:16:27:27  »
Hej!

Min granne som har pool sa att han ibland får översvämning i sin pool när det regnar mycket.

Jag funderar på om det är värt att borra ett litet hål i glasfibertrappan på den höjd vi önskar ha vattenivån för att slippa få översvämning eller bara att vattnet går över skimmern så den tappar sin funktion.

Nu är vattenivån 2-3cm under överkant på skimmern. Vet inte varför skimmern inte skulle monteras högre. Jag skulle gärna ha högre vattennivå av estetiska skäl men kanske skvätter ut mycket mer då.

Hur ofta upplever ni att poolens nivå ökar mot vad ni fyller i?
Vi kommer använda poolen långt in på hösten och kanske även vintern(utan cirkulation) för att kyla sig från bastubad.

15
Markpooler. / Turkos liner - vattnet ser grönt ut.
« skrivet: juni 18, 2015, 21:44:28:28  »
Hej. Har nyss fyllt och dragit igång vår nya pool. Linern är turkos men vattnet ser grönt ut. Kan inte minnas att det såg ut så på visningspoolen. Det är pollen på botten som är lite gulgrönt men kan inte se att det ska ha så stor inverkan.

Missade vi att turkos gör att vattnet ser grönt ut?!

16
Markpooler. / Få bort vecken på poolduken
« skrivet: maj 10, 2015, 18:05:31:31  »
Hej å då!

Idag har jag krupit på alla fyra med 5 grader i vattnet och 10 i luften. Har börjat med att få bort vecken på poolduken. Höll på ett tag men det blev kallt och gick för långsamt. Visst blev det bättre men mycket jobb kvar. Jag har fyllt ca 5cm och enbart använt händerna och försökt trycka ut vecken från mitten ut mot kanterna. I morgon ska jag köpa en gummiraka också. Poolbotten är betong med skummatta på. Har ni några bra tips?

17
Markpooler. / Nivågivare
« skrivet: mars 14, 2015, 19:22:04:04  »
Hej!

Jag skulle vilja ha en nivågivare som är ungefär som en liten lampa i utseende. Dvs ingen klassisk nivågivare som i en dränkpump som ligger och flyter. Jag vill kunna montera denna i grasfibertrappan för att automatiskt fylla på poolen vid behov. Helst med medföljande styrning som känner av när vattennivån är för låg i tex 1 timme i sträck, så den inte regerar på vågor.

Tips?

18
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Omklädningsrum?
« skrivet: mars 06, 2015, 09:36:13:13  »
Hej!

Vi har en friggebod 3x3m inte långt ifrån poolen. Funderar på att spara den och göra till omklädningsrum och ev bastu i framtiden.

Har ni eller saknar ni omklädningsrum i anslutning till poolen?

19
Markpooler. / Bygga om till overflow?
« skrivet: februari 13, 2015, 14:47:25:25  »
Hej. Vi håller på att bygga en frigolitblockspool.

Fick en ide om att göra overflow på ena långsidan. Genom att  inte sätta dit den 45 regel som duken kommer sättas fast i. Övriga kanter kommer ha regeln plus trall. Jag får istället klämma fast duken med skenan till poolduken eller något som inte bygger så mycket. Så får jag täppa till ytrenaren och bygga en låda nedanför kanten som samlar upp vattnet.

Frågan är om avståndet från vattenytan och ovankant trall blir för liten? Ca 70mm. Några andra problem?


20
Markpooler. / Ljudisolera pumphus?
« skrivet: januari 30, 2015, 12:20:10:10  »
Hej!

Är i full flärd med att bygga ihop en frigolitblocks pool. Jag har inga tidigare erfarenheten av poolägande så givetvis kommer det upp lite frågor.

Jag tänker mig att det är en bra ide att bygga pumphuset så ljudisolerat som möjligt. Detta då det är placerat precis bredvid poolen, under altan. Om jag placerar pumpen i ett ljudisolerat hus, kommer pumpen behöva ventilation eller kyler det cirkulerande vattnet tillräckligt?


Sidor: 1 [2]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag