VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - putte82

Sidor: [1] 2
1
Uppvärmning / Hur varmt kan man få i en pool egentligen?
« skrivet: augusti 17, 2020, 14:38:13:13  »
Hallå!

Måste bara dela med mig av en liten händelse. Har ingen styrning på värmen till poolen då det bara är ett stick på värmekretsen från bergvärmepumpen. Brukar manuellt vrida ner värmekurvan när poolen blir varmare än 32 grader. I år har jag dock varit lite lat och låtit det bli 36 grader innan jag stängt av.

Var borta ett par dagar och när jag kom hem igår var det 39 grader! Såg då att hörntrappan i glasfiber börjat ge med sig och missformats(Inget jag gråter för då jag ändå vill bygga om större delen av poolen inkl trappen). Men jag ställer mig frågan hur varmt man kan få egentligen? Jag har bara en 6kW värmepump och täckning av typen tungviktspresenning. Med större värmepump, solfångare och pooltak så känns det som man kan tvätta både 40 grader och 60 graders tvätt och koka potatis :)

2
Uppvärmning / Värma med golvvärme?
« skrivet: maj 06, 2018, 06:07:26:26  »
Hej!

Någon som värmer sin pool med gjutna slingor i golvet? Skulle vilja veta vilken returtemteratur ni får?

3
Vatten och kemi / Vilken poolrobot?
« skrivet: augusti 11, 2017, 13:09:00:00  »
Hej!

Dags att ta tag i det här med städrobot då den manuella paja efter lite vilt lek. Förutsättningarna är en vanlig 8x4 med en hörntrapp. 99% av skräpet är på botten då vi alltid har poolen täckt när vi inte badar. Lägger hellre lite extra på något som fungerar bra än tvärt om.

4
Pooltäckningar / Få bort vatten på pooltäckningen?
« skrivet: maj 31, 2017, 09:19:40:40  »
Hej!

Finns det något fiffigt sätt att få bort vattnet på poolduken när det regnat? Helst i poolen så den fylls på.

Det jag kan komma på nu är med pump men känns som det finns smartare sätt.  Om man bara vill ha bort vattnet så tänker jag mig att man placerar en liten billig pump nedan vattennivån och har en sugslang med liten vikt i änden så man får en lågpunkt. Som man lägger upp på poolen efter täckning. Sedan en timer som slår på pumpen några sekunder, ett par gånger per dygn och om det är vatten så fortsätter den tömma med självfall. Vill man ha det i poolen får man väl sätta en liten flottörbrytare vid vikten.

5
Uppvärmning / Hur varmt har ni i poolen?
« skrivet: maj 29, 2017, 13:44:25:25  »
Nyfiken på hur andra har det.

6
Ovanmarkspooler / Hur många minus klarar poolen med pumpen igång?
« skrivet: november 07, 2016, 14:23:21:21  »
Hej!

Förra vintern tog jag in pump och vvx men en plugg började läcka på vårkanten och pooltäcket hade pajat om jag inte turligt nog hann se att nivån hade sjunkt!

Jag har tänkt isolera pumphus och slangar men har extremt lite tid. Så nu går pumpen 24/7. Funderar på hur länge detta kan tänka fungera? Det är en cellblockspool som är ovan mark. Blev kanske 20-30cm is förra vintern utan cirkulation. Inloppen sitter kanske 40cm under nu och vattennivån kan höjas 10-15 till. Är manometern på filtret spritfyllt tro?

7
Markpooler. / Poolrobot eller bygga om poolen?
« skrivet: juni 04, 2016, 22:59:28:28  »
Hej, blir första hela säsong med pool i år. Förra året kom vi igång sent. Då störde jag mig inte mycket på rengörningen men i år är det dammsuga hela botten och hova ytan en hel del innan varje bad. Även om det är rent och sedan dras poolskyddet för så är det ändå skitigt nästa gång. Med 3 små barn blir det väldigt begränsat med tid som kan spenderas vid poolen och ibland är det precis så man hinner städa innan någon bäbis behöver en.. Lite less på det.

Jag kommer behöva tömma poolen och göra om väggarna då plastskivor bakom linern buktar ut i skarvarna när vattnet blir varmt. Då funderar jag på om jag åtminstone skall montera ett eller flera bottenutlopp. Förstår inte varför detta inte är standard? Känns som det borde göra stor skillnad då det känns som bara en del av ytvattnet renas som det är nu. Kanske är det ide att luta botten om det går att svetsa om linern? Hur mycket lutning behövs för att skräpet skall samlas i lågpunkten?

Alternativt köpa en poolrobot. Har inte satt mig in hur de fungerar och vilka olika system som finns. Vi har pooltäcket på om natten och även ofta på dagen som säkerhet. Naktdelen med täcket har jag märkt är att mycket av det skräp som är på täcket hamnar i poolen när man täcker igen :(

Vill helst ha ett system som är så underhållsfritt som möjligt.

8
Vatten och kemi / Hur mycket kör ni pumpen?
« skrivet: maj 12, 2016, 21:56:05:05  »
Hej!

Funderar på hur mycket jag skall köra pumpen. Har den enbart uppgiften att rena vattnet från smuts och kloret håller vattnet friskt eller samspelar det med cirkulationen?


9
Uppvärmning / När kan man hålla 25+ med 6kw?
« skrivet: mars 14, 2016, 14:58:01:01  »
Hej. Sol och värme börjar visa sig och det rycker lite i poolådern. Tänkte att jag ska öppna poolen med 40kw panna och sedan underhålla värmen med 6kw vp. Hur varmt tror ni det behöver vara ute för att hålla 25 grader med 6-7 kw?

Poolen är en frigolitblockspool med trampsäkert pooltäcke i vindskyddat läge med sol från morgon till em beroende på hur högt solen står.

10
Uppvärmning / Effektbehov för temperaturskillnad vatten-luft
« skrivet: november 06, 2015, 09:41:12:12  »
Hej!

Jag undrar om någon har en ide om hur mycket effekt det går åt att hålla en 8x4 markpool utan tak x antal grader över utetemperatur. Utan solinstrålning. Faktum är att jag vill veta det omvända. Hur många kw jag kan ha ur poolen vid en viss temperaturskillnad. Tex om det är +10 medeltemperatur ute så antar vi poolen blir +10, hur många kw kan jag ta ur utan att sänka poolens temperatur till mer än +5.

Uppskattning någon? :)

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan