Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - 62ragtop

Sidor: 1 ... 10 [11]
101
Pooltäckningar / SV: Erfarenheter poolskydd?
« skrivet: augusti 18, 2016, 14:18:04:04  »
Hej, är nybliven med pool, premiärdopp slutet juni, och nu är däck och tak å fan å hans moster på plats... väntar bara på plåtslagar'n för lite krönplåt till "poolhuset".  O0

Precis som du TS, så var jag allergisk mot pooltak när tanken på "det-är-pool-vi-ska-ha" väl hade slagit rot. Var inne på lamellskydd, gärna någon form av automatik (lat som man är), diskret. Innan vi vart med pool så har vi levt med en Intex-bassäng i många säsonger, och testade "presseningsvarianten" men det ruttnade vi ihop på ganska så snart, den "kollapsade", den fick "revor" etc.

Funderade ett tag på "pressening" med rör - då givetvis säkerheten är viktig (!).

Men efter att ha besökt ett par pool ÅF i vår stad så hade jag svängt i uppfattningen. Det var nog ett pool-tak vi skulle ha, trots allt.

Nu har vi en mindre pool än vad du har (5,5 * 3,1) och "inbygd" romantrappa. Vi valde ett lågt tak, men högt nog för att kunna bada under tak.

Nu när allt är på plats så ångrar jag mig inte en minut! Nu när tempen sjönk lite i början av augusti så badar hela familjen gärna under tak, heck, ungarna tycker nästa det är roligare att bada under tak även om det är +25gr ute (!). Vi har en skjutlucka precis vid trappen så man behöver inte skjuta bort några sektioner för att ta sig ned i poolen.

Utseendemässigt - visst, lite av växthusfeelingen finns där, men den stör inte så mycket. Vi valde dessutom färg (svart) på aluminiumprofilerna som "matchar" färg-inslag vi har kring pool-området (dörr till pool-hus, diverse plåtarbete etc) vilket gör att det ser "enhetligt" och estetiskt tilltalande ut runt pool-området.

Andra positiva effekter - vi har +29gr i poolen utan att värmepumpen har snurrat en sekund sedan taket kom på plats (!). + att när mörkret har lagt sig så kan vi fortfarande tända pool-belysningen som en stämningshöjare till hela ute-miljön...  O0

Nackdel - det kostar en slant... även ett mindre tak som vårat... övriga nackdelar får jag återkomma till när det gått en säsong eller två, eller tre.


mvh

Sidor: 1 ... 10 [11]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag