VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - TeeOne

Sidor: [1]
1
Köpes / Vinterplåtar/täckplåtar
« skrivet: oktober 22, 2011, 19:01:15:15  »
3,5-4 meter x 9-10 m.

Mest intressant från stockholmsområdet söderut mot jönköping till norra göteborgstrakten, och allt däremellan typ karlstad och norrköping.

 :)

2
Markpooler. / Stensarg, monteringsfråga
« skrivet: juli 06, 2011, 20:21:46:46  »
Har köpt starkas betongsten (hur den är med regelbundenheten återstår att se...).

Kring förra poolen hade vi trall och träsarg, men nu blir det mark'sten' och 'sten'-sarg.
Tänker ha den ovanpåliggande, alltså lägga stenen först och sen gjuta dit sargen.

Frågan är: vad har ni hittat för lösningar för att komma åt inspektion/tömning av korgen, luckan sitter ju dikt intill poolen. Går det att få till helt 100?

Det mesta man köper brukar komma med instruktioner, men här kommer bara ett lass sten... Ringde starka angående monteringen i sig, men frågade inte om just detta (men det skulle förvåna mig om de har ett svar).

Tacksam för tips och trix!
(Har sökt på forumet men inte hittat riktigt rätt bland alla trådar, om någon som är bättre på att söka hittar svar som redan finns så är jag tacksam för den hjälpen!)

3
Pooltäckningar / Walu cover
« skrivet: maj 05, 2011, 12:28:13:13  »
Har försökt leta men hittar inte mer än någon liten blänkare här i forumet... Är det jag som är dålig på att leta så tar jag tacksamt emot hjälp att hitta relevanta trådar.

Hur som, för all enkelhets skull så landar vi på ett lätt manövrerbart platt överdrag utan längsgående fast monterade skenor. Plåtar på vintern. Inser att det inte är en livstidslösning utan att plasten kommer att behöva bytas ut om några år.

Erfarenheter av walu, och av den svenska varianten som också är friliggande med alurör på tvärsen tas tacksamt emot!

4
Synpunkter och förslag på forumen. / Välkomnande
« skrivet: april 20, 2011, 01:33:15:15  »
Även om man inte alltid har något att säga i sak så tror jag ni skulle vinna mycket på att enkelt önska nya användare välkomna på något sätt, om så bara genom att säga "Hej! Tyvärr vet jag ingenting om just det du frågar, men välkommen hit, hoppas du får svar och trivs!"

Hur ska ni få nya medlemmar om alla nya möts med misstänksamhet tills de nått hundra inlägg? Ingen orkar väl skriva hundra inlägg för sig själv...

Jag är en vänlig själ begåvad med goda kvaliteter såsom omdöme, värme, humor och omtanke. Det vore sannolikt en tillgång för er att ha mig kvar här då och då, eftersom jag tidigare projekterat linerpool och nu är i färd med att anlägga glasfiber.

Ta revansch alliohop, och visa andra nykomlingar att värme och nätgemenskap inte är så grymt underskattat här som det kan verka :)


5
Pooltäckningar / Välja täckning/tak, åretrunt gärna -nu med skenfrågor!
« skrivet: april 15, 2011, 13:09:19:19  »
Hej alla!
Förra poolen hade vanligt täcke i skenor, sånt där som släpper igenom regn, och vinterplåtar.

Nu skulle vi gärna vilja ha tak, men - kan dessvärre inte alltid vara på plats och borsta av snö..

Törs man ändå chansa på tak? De dyrare modellerna tycks ha något högre bärighet än de 'enklare'.

Zabra framstår som det smarta valet, men är det så mycket bättre än alternativen bra täcke + vinterplåt?

Finns det något mer än zabra som står sig året runt och alltså uppfyller flera krav (uppvämning till vintertäck) i en lösning?

Vore tacksam för bollande, tips och idéer!

6
Markpooler. / (Glasfiber?)balja under planering och inköp - tipsa oss!
« skrivet: april 11, 2011, 21:50:02:02  »
Hej alla!

Bygge i sin linda efter flera års studerande av tomten (finns flera alternativ) och tankar kring varianter. Saltklorinator, hundramp och poolrobot införskaffades förra veckan, nu bara resten kvar ;) Tycker mod att jag ändå felpostad tråden så tar jag inte illa upp av hjälp med flytt.

Är alltså på gång att beställa pool, och kommer med all sannolikhet att välja någon slags glasfibervariant. Vet att det är noga med anläggning, men vi drar oss inte för (att låta göra ett) gott under- och kringarbete, vilket oavsett konstruktonsprincip ändå alltid är a och o. Grävning etc blir samma, men återfyllnaden måste vara så mycket enklare och billigare än att betala 'gubbar' för resning, linermontage mm.

Berätta gärna för mig vad ni betalat för entreprenad av glasfiberanläggning ni som gjort det, så har jag hum om vad som kan vara rimligt. (Stenmjöl kostar såvitt jag förstår inte jättemycket per kubikmeter och grus och cement är inte heller pengar , i sammanhanget). Men jag tar in offerter så det ger sig ändå om ingen vill berätta :)

Rätta mig för all del varje gång jag har fel förresten ;)

- Nu undrar jag rakt ut; är det av princip sämre med en polsktillverkad balja än en mycket dyrare från 'fin eu-länder' eller usa, eller finns det faktiska tekniska skillnader som är omöjliga att upptäcka för en utom branschen? Jag blir nämligen inte klok på det hur mycket jag än rotar och gräver. Som det är nu lutar jag åt att mycket är fördomar och en del är dåliga leverantörsval. Så, varför inte glasfiber och varför inte polskt glasfiber? De har byggt båtskrov i många år och borde veta. Speciellt om det är en stor leverantör som varit kvar länge i branschen. Tycker jag.

Finns ytterligare variant, eller hur, mer 'plastig'? Eller har jag fel? Input på dessa?[youtube][/youtube]

- Har ännu inte valt värmepump. Har bergvärme men vill ha en modern poolvärmeväxlare. Hur är kvalitetsskillnaderna där, är det motiverat att köpa en G&J för 24' när man kan få en svenskutvecklad 'hitachi' för 16, när båda har samma garantier? Eller finns bättre alternativ att hitta?

- Pooltak. Håller de för svensk vinter eller måste man rafsa bort snön så fort den fallit? De är inte billiga, och rätt fula tycker jag, men de har samtidigt värmeekonomiska och säsongsförlängade kvaliteter som inte ska bortses från. Vilka håller/inte för svenskt klimat?

- Jetstream förresten. Använder man sån? Håller de?

Kan nöja mig för stunden!
Tacksam för allt ni öser på :)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan