CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - osiris

Sidor: [1]
1
Teknik / Raspipool - bygg automatisering av din poolkemi
« skrivet: augusti 17, 2020, 10:17:30:30  »
Hittade detta superintressanta projekt igår: https://github.com/segalion/raspipool/wiki?fbclid=IwAR2oSA6gmMqlYzcwQW4O7orqCHGgOqZZxz_iFlroJWg8G_D9l0IkSnBrY3g

Jag är i nuläget mest intresserad av att mäta och sätta upp larm om något värde avviker. Någon som testat/byggt något liknande?

2
Hittade detta superintressanta projekt igår: https://github.com/segalion/raspipool/wiki?fbclid=IwAR2oSA6gmMqlYzcwQW4O7orqCHGgOqZZxz_iFlroJWg8G_D9l0IkSnBrY3g

Jag är i nuläget mest intresserad av att mäta och sätta upp larm om något värde avviker. Någon som testat/byggt något liknande?

(fel forum, men jag får inte radera det :-). Här är post på rätt ställe: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=16934.0)


3
Vatten och kemi / Är sandfiltret för klent?
« skrivet: juli 22, 2020, 23:39:55:55  »
Jag har en Intex 4,76 x 1,22 och ett sandfilter på 15 kg med pump på 180W.

Vattnet är fint några veckor in på säsongen men blir sedan grumligare. Värdena är fina och jag har kört både algmedel och flock, men vattnet blir inte klart igen. Jag upplever att det snarare är större partiklar (har träd som hänger över) än problem med själva vattnet. Vattnet kan vara ganska klart på morgonen men skräpigt på botten, som sen virvlar upp och allt vatten blir grumligt.

Vattnet skiktar sig också under natten så att det är varmt på ytan och kallt på botten. Jag tycker också att jag måste backspola ofta för att trycket har gått ner. Har bytt sand men det blev ingen skillnad...

Är jag rätt ute om jag tror att min filteranläggning är för klen? Upplevde inte samma problem med tidigare poolen som var 4,76 x 0,96. Vad borde man ha till en 4,76 x 1,22? Kan det räcka med att uppgradera pumpen och behålla filtret?

4
Ovanmarkspooler / Bubbelplast - praktiska frågor
« skrivet: juni 13, 2017, 10:53:21:21  »
Nu har jag fått ordning på uppvärmningen av min Bestway 4,60 x 1,07 med en värmepump och funderar lite över övertäckning. Idag har jag det medföljande täcket - i princip en presenning med snöre som jag tycker är väldigt jobbig på många sätt. Den är jobbig att sätta på, man måste i dra den längs ytan och den sjunker gärna ner och blir tung att hantera. Massor av skräp (från träd ovanför) samlas på den, men det är inte så stor hjälp eftersom den även är tung att ta av och skräpet lätt åker ner i vattnet.

Är bubbelplasttäcke enklare att hantera? Som jag fattar det så lägger man det på ytan där det flyter, stämmer det? Det bör väl rimligen också hålla värmen bättre än en presenning?

5
Ovanmarkspooler / Kräver värmepump bättre filterpump?
« skrivet: juni 08, 2017, 09:51:05:05  »
Jag har en Bestway-pool på 4,67 x 1,22 som tidigare ägare till mitt hus lämnade efter sig. Idag använder jag den medföljande filterpumpen (pappersfilter) och en Intex elvärmare. Det funkar men är både dyrt och långsamt så jag funderar på att köpa en värmepump. Behöver jag samtidigt byta filterpumpen? Om ja - funkar en vanlig sandfilterpump i så fall?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag