VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mmannen

Sidor: [1] 2 3
1
Markpooler. / SV: Reklamation poolmålning EPOXY?
« skrivet: juni 07, 2016, 15:47:10:10  »
Ok. Samma som jag hyrde, men med diamantklinga för att jämna till betongen också. Golvet tog jag med en stor maskin, så jag slapp sitta på huk. Det tog några helger att slipa av hela poolen. Inget höjdarjobb.

Jag testar nog tips från en annan tråd, vinkelslip och stålborste. Nu när jag bara ska slipa av lös färg.

Jag spacklade bara de större hålen, och målade sen med Temafloor 50. Det har hållit bra i tre somrar. Fyllde poolen i helgen och märker att den kritar ganska mycket nu, så det blir definitivt dax att fräscha till den till nästa säsong.

2
Markpooler. / SV: Reklamation poolmålning EPOXY?
« skrivet: juni 07, 2016, 11:19:16:16  »
Jag målade min pool med roller för fyra år sen. Den är lite smågropig i betongen, trots att jag diamantslipade bort tidigare färglager, och jämnade till ytan. Men det läcker inte. Tror inte det är någon fara. Poolen har fungerat i 43 år.

Nyfiken på vad du använde för slipmaskin när du nu själv slipade färgen i din pool?
Jag måste göra det nästa vår, och måla om.

3
Markpooler. / SV: Borra hål i gjuten pool
« skrivet: april 23, 2014, 11:47:21:21  »
Som Erika skriver, betongpooler ska med fördel målas, inte ha liner i sig. Jag är ingen expert, men en erfaren poolkille var och tittade på vår pool när vi köpt huset och han sa att betongen mår inte bra av att vara inklädd i liner.

Jag målade vår pool för två år sen, med Temafloor 50. Kollade till poolen i helgen och det ser i princip nymålat ut även i år. Snart skall den fyllas med vatten.

Först ska den gamla färgen slipas bort, så mycket det går. Sen ev. lagningar och reparationer av betongen. Sen är det bara att måla på ny färg. Flagningar och andra lagningar kan fixas till efter några år. När det börjar släppa mer ordentligt får man slipa lite och måla om hela poolen. Detta kan göras ett antal gånger. Men när det sitter för många färgskikt på så får man sen börja om och slipa ner till betongen och sen måla om på nytt. Var tionde-femtonde år kanske....

Kakla är ett dyrare alternativ. Viktigt med frostsäkert kakel, och att grundarbetet är ordentligt utfört. Min granne har kaklad utomhuspool, inga plattor har spruckit vintertid än i alla fall. Målade och kaklade betongpooler bör tömmas vintertid.

Maskin för slipning kan hyras. Viktigt med mask både vid slipning och målning.

Vad du än gör, borra inte sönder poolen. En betongpool är en klass A pool, det är pool på riktigt. Helt annan känsla än liner-pooler. Och betydligt dyrare att bygga om du skulle gjuta den idag. 

4
Markpooler. / SV: Renovering av betongpool
« skrivet: april 25, 2013, 14:28:49:49  »
Vad tror ni om dessa två färger:
INTERGARD 740.
TEMAFLOOR 50.
Annat förslag? Någonstans läste jag att man skulle undvika epoxifärg i betongpooler. Vet någon mer om det?
Vad anser ni om kulör. Vattnet i sig är ju aningen blått, så även en vit pool bör väl blir "blå". Blir uppvärmningseffekten större desto mörkare nyans man har? Bör man markera djupförändringar eller finns det andra snygga "mönster" man kan göra enkelt. Kanske måla en rektangel i botten med annan nyans, typ en meter ut från kant runt hela poolen...
Tips?
/Stefan

Jag slipade hela våran betongpool förra sommaren, ett jävla jobb. Sen lagade jag lite betong och expoxispacklade små hål i betongen osv, innan jag målade den i september. Det blev Temafloor 50.

Den var lätt att jobba med, men se till att ha godkänd mask. Jag köpte masken från färgleverantören. Vår yta är ca 60 kvm som jag målade från att den var i princip betongren. Färgen gick på strax över 5 000 kr.

Varför ska man undvika epoxifärg. Det är väl vad som används i pooler sen tidernas begynnelse. De kan iofs läcka lite Bisfenol A har jag läst, men hur mycket vatten sväljer man vid bad? Inte något att oroa sig för tror jag. Jag har heller aldrig hört talas om några bra alternativ till epoxifärg. Vi har en i familjen som jobbar på kemikalieinspektionen. Skulle det vara någon fara så borde jag ha hört detta.
 
Kan tillägga att vi använde vit färg, det ser ändå blått ut när vattnet kommer i - ser fräschast ut. Att måla olika färger för olika vattendjup blir lite mer avancerat. Då skulle jag nog måla hela poolen i vitt först, och sen maska av med tejp för att endast köra ett lager med annan färg. Men om det skulle bli snyggt är jag tveksam till... En helhetlig färg tror jag är snyggast, och lättast att underhålla på sikt.

Vår granne som byggde sin pool samtidigt som vår byggdes med exakt samma konstruktion, har ca en meter djupare än oss. Han ångrar sig idag att han gjorde den så djup då hans vattentemp alltid har legat några grader under tempen i vår pool.

5
Säljes / Diatomit, stor säck.
« skrivet: november 19, 2012, 09:53:31:31  »
Finns en säck, storlek sopsäck, full med diatomit.

Säljes till högstbjudande, (eller bytes mot en flaska rom, en chokladjulkalender, en bättre ph-mätare eller vad du nu har liggandes och vill bli av med. Kan även skänkas bort om jag får ett riktigt trevligt p.m. från någon behövande).

Finns i Stockholm, 10 min norr om city med bil.

* pressening borta.

6
Teknik / SV: Udda rördimensioner. Var hittar jag rätt kopplingar.
« skrivet: juni 11, 2012, 14:34:32:32  »
Det fick bli ditsvettsning av nya gängkopplingar på kopparrören av rörmockare. 1 1/2" invändig gänga. Nu hoppas jag poolkillen kan koppla ihop allt nu till helgen.

7
Markpooler. / SV: Ommålning av Pool
« skrivet: juni 11, 2012, 14:23:31:31  »
Det går utmärkt. Men du måste förmodligen rugga ytan lite, och se till att ytan är helt ren.
Kolla med Tikkurila Coatings AB som säljer Temafloor. De har garanterat koll på hur du ska gå tillväga.

8
Teknik / SV: Udda rördimensioner. Var hittar jag rätt kopplingar.
« skrivet: maj 30, 2012, 10:27:40:40  »
Samma som på bilar, värme...
Men det kanske inte fungerar med tanke på saker runt omkring.
Poolkillen kommer på lördag. Då kopplar vi allt som går. Sen får någon röris löda kopparrören så de passar 50 mm. Det får nog bli en sån lösning.

9
Teknik / SV: Udda rördimensioner. Var hittar jag rätt kopplingar.
« skrivet: maj 30, 2012, 10:06:42:42  »
Ha jag missade en lite detalj kom jag på av föregående inlägg.
Gängerna som är där muttern till koppar röret är förvisso standard gängor men mer fin gängade och som föregående talare säget ta bort den rör biten och sätt ny direkt i kranen.

Sen köper du en pvc lim kopplingar för rör med utvändig eller invändig gänga i ena änden en.
När du har den i handen går du med den och och den kopplingen som sitter på kranen till en rör firma och berättar att du vill koppla ihop dom 2 bitarna.

Sen rr det bara att koppla ihop allt och när det är gjort kapa röret i rätt längd och limma fast det
Den sitter som berget. Hur mycket vågar jag ta i? Vill inte skada murning i väggen. Nåt tips på hur man lossar något som suttit i 40-år och kanske också ärgat ihop lite?

10
Teknik / SV: Udda rördimensioner. Var hittar jag rätt kopplingar.
« skrivet: maj 29, 2012, 13:56:16:16  »
Dock finns det äldre koppar rör i någon eller några dimensioner som inte används längre.

Bara plocka bort koppar rören och köra plast hela vägen till kranarna.

Annars går det att skaffa en bit nytt koppar rör med passande kopplingar hos vilken röris som helst som har "rätt" storlek.

Det är tydligen dimensioner som inte används längre. Jag har te.x. varit hos två större poolåterförsäljare som inte har grejor och en rörgrossist i Bromma "som har allt" till yrkesproffs. De har inte heller kopplingar för dessa dimensioner.

Kopparrören är borttagna. Så var skulle jag i så fall hitta plastdimensioner som passar?
Vilka återförsäljare har sådant?

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag