CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Poolbelysning som läcker in i lamporna. Vad göra?  (läst 870 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Oxygenic

Poolbelysning som läcker in i lamporna. Vad göra?
« skrivet: juni 08, 2022, 19:21:22:22 »
Har lite problem med poolbelysningen i vår pool från Svenska Poolfabriken.

De senaste två åren har halogenlamporna gått sönder på löpande band. Det som händer är att lamporna (Par 56. halogen 300w) vattenfylls.

Jag har ingen aning om vilket fabrikat det är på själva hållaren, det framgår inte av offerter eller leveransbeskrivning. Men den är i plast, med en klämbygel som håller fast en svart täckkåpa med o-ring mot själva halogenlampan.

Jag har smort in o-ringarna, och de ser hela ut och är mjuka och följsamma. Har vid två tillfällen provat att silikona in allt. Det hjälpte inte heller. Jag har funderat på om det läcker in via kabelhöljet, men kan inte se några skador på det. kabelhöljet börjar bli kladdigt och färga av sig, men det är väl normalt på en 5 år gammal pool.

Så, mina frågor;

någon som haft samma problem och lyckats lösa det?
Finns det någon bättre konstruktion jag kan byta till så jag slipper klämbygel och liten "skyddskåpa" - utan att behöva tömma poolen, riva upp pooldäcket och byta ut insatserna?

Poolgiganten

Utloggad TommyC

SV: Poolbelysning som läcker in i lamporna. Vad göra?
« Svar #1 skrivet: juni 11, 2022, 11:34:25:25 »
Vi har en Hayward lamparmatur för Par56 lampor med liknande funktion där det är en större O-ring som tätar mot lampans bakre del samt en mindre O-ring vid kabelgenomföringen. På den lampan hålls plastdelen med O-ringarna i spänn mot den främre plastdelen med skruvar. Tätheten var det aldrig något problem med trots att lamparmaturen var gammal redan för sex år sedan. Då tröttnade jag på halogen efter att den andra lampan gått sönder på kort tid. Detta berodde inte på vattenläcka utan dålig kvalité på lamporna.

Jag bytte till en LED-lampa med samma form som Par56. Den LED-lampan är inte beroende av tätningarna som halogen kräver. Det är kanske den enklaste lösningen att byta till någon LED-lampa som klarar sig utan tätningarna. Vår lampa som blir 6 år i höst lyser dock mycket sämre än en 300 W halogen. Jämför noga data på färgtemperatur och ljusstyrka före köp.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag