CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - hokkepool45

Sidor: 1 [2] 3
11
Vatten och kemi / Omöjligt Ändra poolvärde i Blue Connects app
« skrivet: april 26, 2022, 11:15:16:16  »
Lät proffs installera Blue connect. Skaffade kalibreringsvätska ph 7 för att kunna kalibrera min Aquachec. Den visade rätt.Däremot visade Blue Connect +0,4 extra. Tror det kan bero på att jag matat bin för liten volym på poolen. Har försökt gå in i appen och mata in nya värden men det går inte. Även om jag sparar det nya blir det de gamla värdena. Blueconnects tekniker funderar på problemet men har Ni andra erfarenheter av hur man skall göra? Skall man radera hela poolen och börja mom från början.Eller sitter den första registreringen där för evigt även om man "raderar poolen"?

12
Vatten och kemi / ORP och klor reda ut begreppen.
« skrivet: april 21, 2022, 12:10:49:49  »
Har läst många inlägg om Blue Connect och försökt förstå begreppet ORP relaterat till mängden klor. Men vill bara veta om jag fattat rätt.
1. Om man skall köra med ORP-mätning skall man inte använda veckopuckar med cyansyra eftersom det sänker värdet utan använda "vanligt klor" utan cyansyra?
2. Ett godkänt ORP-värde(enligt Blue connect innebär att man har rätt klorhalt (0,5-1.0 mg/l )
3. Man bör se till att cyansyrehalten i vattnet är låg/inte finns.
4.Lågt ORP innebär att det fattas klor eller att halten cyansyra är för hög?
Och till slut. Blue connect talar om för mig hur mycket PH plus(-) jag skall lägga i. Men talar den om hur mycket klor jag skall lägga i?


13
Övriga frågor! / Knepigt litet rör Astral sandfiler Millennium
« skrivet: mars 05, 2022, 12:49:41:41  »
Har låtit ett företag installera blue connect och då bytt sand i mitt Millennium sandfilter.Företaget som utförde ombyggnaden var vänliga att även lossa filterventilen. Nu när jag skall montera tillbaka ventilen har jag stött på ett hinder.Ett litet luftningsrör intill det stora röret som leder ner till dysorna. Det stora röret skall ju givetvis träs in i ventilen men det lilla??Skall det verkligen stickas in bredvid det stora i ventilen? Eller skall det vara utanför. Inne i muffen finns en klack är tydligen det stora röret skall ligga emot.?
Men eftersom både det stora och det lilla är lika långa och klacken i ventilens muff sitter djupare än den omgivande bottenplattan A på utsidan av muffen så kan man inte trä in det stora röret upp ända intill klacken eftersom det korta tar emot bottenplattan A på utsidan. Företaget säger att det bara är att bara sänka ned och skruva åt men det tar emot nånstans och jag är livrädd för att förstöra det stora röret i filtret och dess dysor...

14
Vatten och kemi / Kopplingar till sandfilter-proffsjobb eller inte?
« skrivet: februari 04, 2022, 18:11:14:14  »
Kommer nog att låta en firma installera en Blue connecet. Sannolikt byter de ut en del av slangsystemet som är 50 mm flexslangar för att få fast det hela. Jag tänker på att byta ut sanden i filtret Astral Millennium 580 mm. Såvitt jag förstår så måste alla slangar lossas på filtret för att man skall kunna lossa ventilen och kunna suga upp sanden. Frågan är om man själv kan lossa dem och om det behövs verktyg. Likaså om man behöver byta o-ringar eller packningar när man monterar dit dem igen. Eller kanske det är bäst att låta proffsen lossa kopplingarna??

15
Vatten och kemi / Skillnaden mellan fotometrisk mätning och spectrosopisk mätning?
« skrivet: februari 03, 2022, 13:11:28:28  »
Har en gammal Aquacheck 10 och undrar om den mäter fotometriskt eller spectroskopiskt. Såvitt jag förstår skall inte DPD Rapid-tabletter inte användas vid fotometrisk mätning utan DPD med svart märkning. I bruksanvisningen står inget om att tabletten skall krossas. Man skall bara skaka.
I en modern mätare typ Scuba står det att tabletten skall krossas. Borde man inte krossa den även i Aquacheck?
Hde aquacheck 10 specialtabletter??

16
Vatten och kemi / Bästa metoden sköta poolkemin?
« skrivet: februari 02, 2022, 17:31:14:14  »
En ständig fråga vad väljer man om man vill slippa mäta mäta och mäta med tabletter,(Phaléns med tabletter och ljuskammare)
Vad är t ex Pooltiger.Låter bättre än sant att man utan elektricitet kan alstra värme som förångar vattnet.
Eller UV-ljus... eller typ Blue connect,,Eller helautomat a 20 000 kr. Vore bra om man kunde få lite input av andra poolägare. Pytsar gärna i manuellt men vill ha ett bra mätsystem som inte är beroen :-\de av vem man köper dyra tabletter ifrån och där tablettformaten trots samma märkning ger olika resultat..

17
Vatten och kemi / Kloret försvinner ur poolen på en natt.
« skrivet: juli 01, 2021, 19:05:31:31  »
Min pool har fått spader.Allt har fungerat i 10 år men i år försvinner kloret på bara en natt. Mäter med både sticka, Pahlens Aqutatest 10 och vätska. Har på senare tid använt tyska grönmärkta DPD1 till Aquatest men köpte nu original Lovibond DPD 1. Men de mäter lågt mestadels bara lo(under 0.05) Klornivån har varit låg trots tillsats av 25 gram klor/dag och puck. Beslutade mig för att dels kalibrera och dels chockklorera med ett halv kilo och testa efter en timme. Vätsketest(2 olika fabrikat med DPD och lösning, visade cirka 1,0. Gröna DPD1 över 2,0, Lovibond original 0.87. Men efter en timme var Lovibond nere i 0,05 och de tyska nere i 0.73. Vätskeproven visade svagare rödfärg.Detta trots 1,5 veckopuck i skimmern.
Ett dygn efteråt mätte jag igen. Lovibond Lo dvs under 0,05. De tyska DPD 0,39. Vätskorna svag rödfärgning. Vart tog ett halvt kilo klor vägen?? Har mätt PH  ikväll med alla testmetoderna.7.57 Cyanursyra 0,19. Totalt klor Lo(under 0,05) !!!Temp i poolen +28.Så vart tar kloret vägen??? Borde inte klorvärdet ramla ned till normala som puckarna skall ge? Tacksam för alla tips... :(

18
Övriga frågor! / Poolrobotar klarar inte rundade pooler!
« skrivet: maj 10, 2019, 15:22:58:58  »
Varför har ingen uppmärksammat att poolrobotar inte kan rengöra väggar på rundad pooler.Vi har en njurformad pool där nu två moderna poolrobotar gått bet på att rengöra väggen utan bara står och tuggar.Känner någon till en robot som klarar detta?

19
Övriga frågor! / DÅLIGT MED RESERVDELAR TILL dOLPHIN
« skrivet: april 22, 2019, 21:14:02:02  »
Min Astral Dolphin Easy kleen fungerar alldeles utmärkt.Men så pajade nätdelen. Och ingen sådan tycks gå att finna. Måste antagligen köpa en ny robor.Vad vågar jag köpa när en så enkel grej som nätaggregat inte går att få tag på? Violl inte stå där igen om några år bara för att en tämligen enkel reservdel inte finns i Sverige mer..
Vilket märke skall man tro på? Och jag behöver en som jag kan styra(helst med fjärr) för i en njurformad pool går de flesta poolrobotar vilse.

20
Köpes / Nätdel till Dolphin Easykleen
« skrivet: april 22, 2019, 21:09:25:25  »
Behöver nätdel till Dolphin EASY KLEEN  013 15 71 80

Sidor: 1 [2] 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag