VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - TommyC

Sidor: 1 2 [3] 4 ... 344
21
Markpooler. / SV: Pahlen P01 pump läckage vid avtappningsplugg
« skrivet: augusti 27, 2023, 13:19:22:22  »
Troligen gick det fel när huset gjöts. Formen fylldes inte som den skulle och det blev väldigt tunt med material. Kanske finns samma brist på mer än ett ställe. Pahlén ska ju hålla hög kvalité. Dom bör ge dig en ny pump utan krångel tycker jag. Ett sånt fel ska inte förekomma på en premiumprodukt med väl tilltagen prislapp.

22
Pooltäckningar / SV: Pooltak i norr, hur gör ni på vintern?
« skrivet: augusti 21, 2023, 14:12:25:25  »
En takstolsbyggsats tror jag blir säkrare än några uppblåsbara kuddar. Hur vet man vilket tryck man ska ha i kuddarna? Jag hade under några vintrar ett pulpettak över poolen. Detta var innan vi köpte pooltaket. Syftet var att kunna bättra på poolens plast utan att vara helt beroende av vädret på våren. Reglar på tvären över poolen var 145x45mm² 4,2 meter långa. Det var väldigt liten svikt när jag stod mitt på en regel så klenare reglar duger om lutningen på taket är stor. Jag hade ca 1 meter mellan tvärreglarna som på ena långsidan vilade mot altanen och på andra sidan var dom skruvade mot stående reglar som var 70-80 cm höga. De grova reglarna var hopfogade med vagnsskruvar, brickor och muttrar. En snedsträva behövs för stabiliteten. De delarna var lätta att demontera och stuva undan över sommaren. Den jobbiga delen var bärläkten av 45x45mm² som skruvades med träskruv tvärs de bärande reglarna. Sedan plasttak ovanpå läkten. Mycket skruv blev det men med en bra skruvdragare så var det inte så jättemycket jobb. Med korrugerat plåttak behövs nog inte mycket läkt för ett temporärt tak.

23
Teknik / SV: Fuktproblem i teknikrum i Kroatien
« skrivet: augusti 21, 2023, 10:13:36:36  »
Kan det vara regnvatten som rinner in genom ventilationsluckan? En plåthuv över luckan kanske hjälper något. Kortsidan som vetter mot poolen borde få samma temperatur som poolen. Vi har pumprummet under poolen och där är det drygt 30 grader C som i poolen.

24
Pooltäckningar / SV: Pooltak i norr, hur gör ni på vintern?
« skrivet: augusti 17, 2023, 12:19:31:31  »
Det är en spalt mellan taksektionerna så all last kommer att hamna på den största sektionen tills den har deformerats så mycket att nästa sektion får last osv. Det är ingen lösning. Gummilisten som tätar mellan taksektionerna gör det troligen svårt att placera distanser mellan sektionerna för att fördela lasten. Någonstans här på forumet finns en tråd (från Finland) som jag inte hittar som visar en lösning som jag skulle välja om jag bodde mycket längre norrut. Sektionerna parkerades under en träställning utformad som takstolar med ganska brant vinkel, dessa kläddes med någon typ av plåt. Ingen snölast hamnar därmed på pooltaket.

25
SpaForum / SV: Spabad löser ut huvudsäkringar
« skrivet: augusti 15, 2023, 09:42:38:38  »
Jag tycker att det låter som att överspänning orsakad av åska har gett mer än ett fel. Titta noga igenom all el och elektronik efter svartbrända komponenter. Manualer innehåller ofta kretsschema som kan göra det lättare att förstå vad som kan ha hänt. Huvudsäkringarna borde inte gå om badets säkringar är lämpligt dimensionerade. Hittar du inte felet själv så är nog en servicetekniker för badet bättre rustad för att hitta felet än en generell elektriker.

26
Pooltäckningar / SV: Kapa pooltak till rätt storlek?
« skrivet: augusti 15, 2023, 09:18:33:33  »
På vårt tak är gavelprofilerna skruvade mot de horisontella profilerna. Det vore troligen enkelt att kapa profiler och kanalplasten och skruva ihop det igen. Besök en poolbutik och titta noga på de tak som är aktuella. Eventuellt kan det räcka att studera de bilder som brukar finnas i monteringsanvisningarna. Lite dyrt att chansa dock. Det är oftast detaljer som avgör hur mycket problem man får med sånt som man aldrig har gjort tidigare.

27
Markpooler. / SV: Läckande koppling med pump och slang till sandfilter
« skrivet: augusti 07, 2023, 14:01:35:35  »
Den stora ringen med invändigt gänga ser ut ungefär som del av en 2 tums unionskoppling. Delen till vänster är en slangnippel som ser ut att vara inskruvad eller möjligen limmad i nästa del som skulle kunna vara en skarvmuff. Jag har inte sett något liknande i verkligheten så bara gissningar från mig  <dontkn>

Titta runt här https://poolstore.se/produkter/pool/vattenrening-pool/kopplingar-ror/sida/5/
och här https://www.dammbutiken.se/plastdelar/kopplingar/

Utgå för säkerhets skull från att gängan som du har kanske inte är samma som på de kopplingar som du kan köpa. Jag har problem med en sönderfryst ventil som inte går att köpa längre. Jag har hittat två andra fabrikat av ventiler, alla tre har olika ej kompatibla gängor.

Hittar du inget som passar så får du gå på fabrikat på pumpen och söka reservdel från återförsäljare.

Kanske är det möjligt att värma eller mekaniskt ta bort slangnippeln och ersätta den med en ny. Det finns många filmer på nätet om delning av limmade kopplingar. Det finns även minst en tråd på detta forum i ämnet.

28
Uppvärmning / SV: Läckage värmeväxlare på insidan?
« skrivet: augusti 04, 2023, 10:17:51:51  »
Enligt Pahlén så ska värmeväxlaren tåla 10 bar. I beskrivningen av BVP står att den tål max 3 bar. Där står också att systemtrycket ska kontrolleras två gånger per år. Ett vanligt systemtryck är 1,5 bar. Pahléns värmeväxlare är tillverkad av titan för att tåla salt och klor i vattnet. Pahlén är kända för att hålla hög kvalité men fabrikationsfel kan ju hända alla.

Jag skulle provtrycka värmeväxlaren för att veta säkert om den är tät eller inte. Normalt testar man med lite högre tryck än vad en komponent är specificerad att tåla men här skulle jag nöja mig med 10 bar. Jag råkar äga en provtryckningsapparat som är inskaffad för att testa vårt radiatorsystem. Den kostade runt 2kSEK. Man måste vara försiktig, min provtryckare kan ge upp till 30 bar med en enkel handpump, det spränger det mesta. Troligen går det att plocka ihop något enklare med en tryckmätare och en uppsättning adaptrar och använda trycket i tappvattnet. Trycket man har i tappvattnet varierar men kan vara upp till ca 10 bar.  Det behövs då en ventil för att stänga av vid lämpligt tryck och sedan avvakta ett par timmar och kontrollera eventuellt läckage och fallande tryck.

Ett enklare alternativ är att fråga reparatören hur hans provtryckning gick till. Vilket tryck användes? Hur konstaterades att det var fel i poolvärmeväxlaren?

29
Ovanmarkspooler / SV: Liten ovanmarkare till uteplatsen i Spanien?
« skrivet: juli 31, 2023, 10:10:47:47  »
Jag har ingen egen erfarenhet av pappersfilter. Som jag förstår det jag har läst här så kommer problemen när det har slarvats med kloreringen. Det kommer ju inte du att göra så jag skulle gissa att du slipper grönt vatten. Jag skulle välja något paket med sandfilter och definitivt inte handla från outl1. JF uppfattar jag som seriösa med hyfsad kvalité. Visserligen har jag bara två referenser som är nöjda med sina JF men det finns fler här på forumet.

30
Ovanmarkspooler / SV: Liten ovanmarkare till uteplatsen i Spanien?
« skrivet: juli 31, 2023, 09:52:52:52  »
Har du missat alla trådar om grönt vatten i leksakspooler med pappersfilter  ;D Det är nog inget problem om du har god tillgång till vatten.
Det finns ganska många trådar om outl1.se och där skriver ingen något positivt om det företaget  :D

Sidor: 1 2 [3] 4 ... 344
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag