VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - sauk1

Sidor: 1 [2]
11
Markpooler. / SV: Poolplanering - råd om markarbeten
« skrivet: oktober 16, 2019, 14:57:13:13  »
Nu har jag säkert ringt 20 företag och fått offert från max 10 varav några inte ens tittat utan höftat.

Tre ger priser runt 100 tkr ink moms, vilket kanske är skäligt i Stockholm, trots tipp 10 min bort.

Nu till en uppföljande fråga. Bästa platsen för pool, som jag visat dem för offertarbetet, är precis längsmed huset, typ 60-75 cm från fasaden ska de börja gräva. Ingen har sagt något men är det korkat att planera så nära, med risk för sättningar eller annat i huset? Kan det rasa och skapa problem? Antagligen har vi först lite jord och lera, men sen mest sprängsten och i värsta fall ev berg längst ner. Och måste poolen byggas upp omgående för att minska riskerna?

12
Markpooler. / SV: Poolplanering - råd om markarbeten
« skrivet: oktober 07, 2019, 22:08:57:57  »
Nu känner jag inte att jag har någon direkt koll själv, därav gärna använda någon med erfarenhet. Tänker även att jag borde anlita en poolbyggare.

Men ärligt talat, ursäkta språket, med vad i helsicke.

Supersegt att hitta markentreprenörer och att ens få offert. De landar alla högt. Fick en ny all time high idag med poolfirmans rekommenderade markfirma. 250 tkr för att gräva hålet o frakta bort allt. Dränpump ingick inte ens, bara brunnshål.

Vad missar jag här!?

Bara en firma har gett ett riktigt bra pris, men de avviker så jag blir ju nästan misstänksam mot deras 100 tkr där det t o m ingick gjuten bottenplatta, vilket jag inte bad om. De verkade osäkra, hade inte koll på pool och verkar alla komma från något låglöneland. Gör mig osäker när de ska gräva mindre än 1 meter från mitt hus.

Ser ju mörkt ut det här. Trist, verkar inte bli någon pool...  :'(

13
Markpooler. / SV: Poolplanering - råd om markarbeten
« skrivet: september 16, 2019, 23:17:42:42  »
Bra frågor allihopa!

Ja jag glömde nämna att de ska dränera och leda vatten till en stenkista som de upprättar. Men det ingår inte gjutning, bara gräv, fyll och dränering. Att skapa förutsättningarna för gjutningen.

Ska fråga om noteringen de anger för tillkommande kostnader (UE etc).

14
Markpooler. / Poolplanering - råd om markarbeten
« skrivet: september 15, 2019, 23:00:08:08  »
Hej,

Ny här och har sökt en del. Förvånas över alla trevliga kostnadskalkyler som ni har i era inlägg. Själv verkar jag ha höga krav på poolen, eftersom det inte verkar spela roll om vi tar Folkpools träpool eller en thermopool av annat fabrikat, landar ändå på 275-400 tkr för allt till en uppvärmd 3x8 m markpool med pooltak.  ;D

Till saken. Nu har två markföretag lämnat offert/kostnadsuppskattning, det ena bolaget har inte ens varit här. Båda säger 175 tkr ex moms inkl tippavgifter m.m. men exkl "material och UE 15%". Då ska tilläggas att det är max 10 min till närmaste tipp, men visst, tomten är ganska liten och efterfyllningen blir knepigare, eftersom man inte kommer åt från långsidorna.

Är detta rimligt eller bör jag leta vidare? Det deprimerande är att de är två samstämmiga och det är ganska svårt att hitta rekommenderade bolag/såna man vet något om ifall de är bra.

Sidor: 1 [2]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag