VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - fredl

Sidor: [1] 2 3
1
Jag alternerar med inomhuspuckar som inte innehåller cya. De "smälter" dock fortare så brukar lägga dem i en påse med hål i.

Tack. Intressant approach. Har du något schema du kör efter, eller låter du mätvärdena för CyA avgöra vilken puck som kommer härnäst?

Har beställt poolklubbens 200g puckar.

2
Håller precis på med sista justeringarna med tömning/påfyllning av vår 30 kbm utomhuspool med tak.

Körde förra säsongen mestadels med puckar från Biltema och CyA hade sprungit iväg rejält. Började säsongen på 96 ppm.

Har nu fått ner det till 37 innan jag började sista utspädningen som pågår nu.

För att inte hamna i samma situation som sist så har jag skaffat en Pool-lab 1.0 och tänker köra backspolning mer regelbundet.

Har läst alla spännande trådar om att använda klor utan CyA med pH-drift och annat jox. Om jag ändå vill använda vettiga 200g puckar, hur ofta behöver jag backspola för att hålla CyA under schack? Vi kör 99% av tiden med pooltaket på och det kanske blir någon timme i veckan där taket är av.

Innan jag började tömma gjorde jag en Excel-snurra för att prognostisera hur mycket jag behövde späda ut och det verkar stämma skapligt. Det är dock inte helt enkelt att få reda på hur mycket CyA som tillsätta med olika puckar.

Kommer börja badsäsongen med en CyA om cirka 30 ppm.

Blir det för meckigt så får det nog bli automatik till nästa säsong. Vill inte behöva upprepa det här med tömning igen. Att tömma / återfylla 7 kbm tar mig drygt 8h och roligare kan man ju ha det.

3
De hade kommit på problemet själva och löste det nästa morgon genom
Att gräva ur, vinna singlet, i med duk och sen stenmjölet efter konstens regler. Det hade varit väldigt varmt där nere i gropen så de gjorde en tankevurpa.

Nu nu väntar jag på att Folkpools montörer ska polera stenmjölet, sätta bottenmattan och sen linern.

4
Hej!
Vi är mitt inne i ett markpoolprojekt där Folkpoolsmontörer bygger en Folkpool Classic helt nergrävd hos oss.

Eftersom vi bor en ganska lång bit från närmaste folkpool så fick vi lösa entreprenadfirma själva.

I schaktgropen har vi geotextilduk över 20 cm singelbädd 8-16 som är lagd med fall och dränering med brunn och pump. Inuti själva poolstommen är det cirka 12 cm singel 8-16 till och sedan har de börjat lägga de 6 cm stenmjöl som ska vattnas, rakas, paddas poleras etc.

Ser att de verkar ha missat att lägga geotextilduken som skulle klamras fast med uppvik på 20 mm mot plywoodstommen innan de börjar med 0-2 stenmjölet.

Hur allvarligt är det? Enligt mina högst rudimentära kunskaper så måste man ta upp stenmjölet, lägga duken för att sedan "göra och göra rätt", men jag är långt ifrån en expert. Momentet ingår i monteringsprotokollet som ska skickas in till Folkpool för att garanti och så vidare ska gälla.

Var inte hemma när de gav sig för dagen så vet inte hur de själva tänker kring detta. Min oro är att 0-2 inte blir stabilt utan kan vandra ner genom singelbädden och misstänker att det inte är så bra för poolbotten eller dräneringen.

Någon som har någon input? :-\

5
Teknik / SV: Poolbelysning Hayward LED vs Halogon - hjälp!
« skrivet: juli 06, 2018, 10:13:23:23  »
Mitt svar försvann. Tror jag safear och låter montörerna monterar den armatur och ljuskälla som ingick i paketet och försöker skicka tillbaka de andra.

Kanske kan komplettera med några externa belysningar med smalare käglor i framtiden. Har fått besked från Folkpool att man ska kunna sätta i en 40W PAR56 RGB LED i dessa armaturer så då bör kablage tåla det.

6
Teknik / SV: Poolbelysning Hayward LED vs Halogon - hjälp!
« skrivet: juli 05, 2018, 20:12:40:40  »
Tack för din input Tommy! Hade inte ens tänkt att det skulle vara så
Vanligt med läckage vid armaturerna. Får
Fundera lite.

7
Teknik / Poolbelysning Hayward LED vs Halogon - hjälp!
« skrivet: juli 05, 2018, 08:35:44:44  »
Håller på med poolprojekt (Folkpool 6,5x3,5). I det paketet ingår den nya LED armaturen från Hayward på 18W.

Jag är dels lite skeptisk till att 18W räcker och så känns det som att man målar in sig i ett hörn om man omöjliggör användandet av halogen-ljuskällor.

Har därför köpt två kompletta armaturen med 300W PAR56 från Hayward. Tanken är att sätta en lampa i mitten på långsidan så att den lyser från huset/pooldäcket. Sedan sätta två ytterligare på långsidan:

----X------X------X----

Tänker mig att då kan man antingen köra lampan i mitten med vitt och brett ljus (LED 110 grader eller 300W Halogen) eller så kan man köra de två andra för effektbelysning med RGB LED med smala ljuskäglor (typ 12W / 40 grader).


Någon som har några tankar? Stommen ska monteras på måndag så har tills dess på mig att bestämma mig. Har alltså två Hayward armaturer som är godkända för upp till 300W och en som bara är godkänd för 18W LED (kabeln mellan ljuskällan och kopplingslådan är mycket klenare).





8
Ovanmarkspooler / SV: Uppvärmning av intex ovanmarkspool 4x2x1 meter
« skrivet: juli 16, 2017, 08:44:17:17  »
Intex har en 3kW värmare till dessa pooler. Toys R US säljer för 995. Vid drift 24x7 så kostar det drygt 80 kr om dagen i el.

Kräver dock Uttag säkrat med minst 13A helst 16A vilket i de flesta fall innebär 2,5 mm2 kabel och standard är 1,5 mm2.

Vi håller precis på att sätta upp en likadan pool för att testa på storleken och placeringen (vi funderar på en liten glasfiberpool eller swimspa till nästa sommar).

9
Inomhuspooler / SV: Inomhuspool på gång!
« skrivet: april 28, 2016, 14:38:31:31  »
Hej!
Angående fallet så är det poolleverantören som avråder från fall under poolen då glasfiberkonstruktionen vilar på underlaget. Vi kan ha så kallat lokalfall vid golvbrunnarna.

Tyvärr har vi stått på patrull med kommunen så projektet kommer att bli kraftigt försenat. Otroligt ledsamt, när jag orkar ska jag skriva mer om det. Just nu är jag alldeles för deppig.

10
Inomhuspooler / SV: Inomhuspool på gång!
« skrivet: april 12, 2016, 19:30:10:10  »
Nu är byggnationen på gång. I dag har befintliga innerväggar och innertak rivits ut.

Nästa steg är att få bort fallet på golvet genom gjutning, isolering och flytspackling. Samtidigt bilar vi upp för nya golvbrunnar.

Vi kommer att ha cirka 90 cm i fri yta längs med långsidan på swimspat och 80 på kortsidan. På grund av tomtens utformning så gick det inte att lösa på något bättre sätt.

Vi kommer att ha två stora takfönster som ljusinsläpp (de lär nog kondensera friskt under bad om vi inte kan lösa någon bra ventilation av glaset).

Vi siktar på en klimatlösning med 28 grader luft, 27 grader vatten. På grund av de små avstånden så blir det nog svårt att ha en luftvärmepump så det lutar åt att det blir en eller flera fläktkonvektorer.

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag