Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Patmark

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Volym vs. vikt på kemikalier
« skrivet: augusti 08, 2015, 21:58:17:17  »
Hej!
Är det inte ruskigt irriterande att man bara anger vikten på kloret eller ph-regleringen som ska hällas i vattnet, och inte volymen? Detta iallafall på de burkar jag har köpt. Det vore så fasligt mycket lättare att mäta upp ett visst antal milliliter än antal gram. Det kan ju inte vara okänt vilken densitet granulatet har? Hur mäter ni? Sitter ni med köksvågen och pular?

2
Vatten och kemi / Timer på pump
« skrivet: augusti 06, 2015, 12:47:38:38  »
Hej!
Det här med att köra timer på sandfilterpumpen, hur vet man hur mycket den ska köras?

Jag har en betongpool på ca 9 kubik, och en enkel sandfilterpump på 4500 liter/timme (tror jag enheten är?). Efter sandfilterpumpen sitter en UV-lampa, som är kopplad till samma strömkälla. Hur många timmar per dag ska pumpen och UV vara igång?

I trädgårdsdammar ska man köra 365 dagar per år, 24 timmar per dygn har jag läst. Vad är egentligen skillnaden mellan hur en pool och en damm filtreras och cirkuleras? Förutom att dammen har biologiska filter, inga kemikalier, inget bad... Ja det är väl en faslig massa skillnader bara där.

3
Vatten och kemi / Cirkulation overflow
« skrivet: juli 27, 2015, 13:00:23:23  »
Hej!
Har ett litet poolprojekt som är ca 9 kubikmeter. Tanken är att få till en overflow. Då undrar jag vad för pump som är ok för denna kontinuerliga drift? Jag tänker att det borde räcka med en mindre pump än sandfilterpumpen, så att den kan få vila? Hur brukar man göra?

4
Om forumet + Regler för inlägg. / Navigering
« skrivet: juli 26, 2015, 22:11:35:35  »
Hej!
Jag vet inte om det bara är jag, men jag finner det otroligt svårt att följa mina trådar. Var kan jag se en lista på alla trådar där jag har skrivit, så jag kan se om det finns några svar?
Och hur gör man för att få ett mail när man har fått svar i en tråd man skrivit i?

5
Vatten och kemi / Hur beter sig pumpen?
« skrivet: juli 20, 2015, 11:11:58:58  »
Hej!
Jag har inte köpt någon pump än men behöver planera lite för rördragning etc. Så jag undrar hur pumpen beter sig då den är avstängd? Släpper den igenom vatten baklänges så att man behöver en backventil om man inte vill ha det så?

Pumpen kommer att stå ca 1 meter under poolens vattennivå, så det kommer ju finnas tryck från poolen som pumpen måste arbeta mot. Är det något att bry sig i eller är det så det ska vara?

6
Markpooler. / Sätta glasmosaik i bruk
« skrivet: juli 06, 2015, 16:06:49:49  »
Hej!
Har läst någonstans att det är en fördel att sätta sitt kakel/mosaik i putsbruk eller murbruk för att det tar upp mer av rörelser i betongen. Någon som vet mer om detta? Om detta är en bra idé borde det väl vara kalkcementputs som gäller, eftersom kalkputs ska vara mer elastiskt än cementputs. Och om detta är en bra idé även i Sverige, hur ska det göras? Sätter man mosaiken så djupt eller kletar på bruk på baksidan av mosaiken att man slipper foga efteråt?

Finns det egentligen några fördelar med att använda fix? Förutom att fixen kan vara tunn och bruket måste vara ett tjockt lager.

Detta gäller då en betongpool behandlad med betongkristallisering.

7
Byggtrådar / Vattenglas som tätning i betongpool?
« skrivet: juni 05, 2015, 11:57:19:19  »
Hej!
Gjöt en pool helt i betong förra året, men är ganska säker på att vattentätheten sket sig lite. Följde instruktionerna jag hade hittat men hade för dålig timing så vibreringen blev undermålig. Visserligen har jag haft rejält med regnvatten i poolen sedan jag avtäckte den nu på våren, och det är inte några läckage man kan se med blotta ögat. Men betalvattnet vill man ju snåla på...

Så, min fråga är nu hur jag ska vattentäta kalaset? Mest för säkerhets skull, betongen SKA ju vara vattentät men jag tvivlar starkt på att den verkligen är det.

Har kollat på Webers pooltätningar som verkar proffsiga och allt, men så lång tid som de tycker man ska ha mellan varje steg lär det inte bli något badande de närmaste åren... Dyrt är det också.

Ardex 7+8 är också dyrt, men billigare än Weber och framförallt med en mycket mer optimistisk tidsplanering. Där verkar man kunna hälla vatten i poolen efter några veckor.

Eftersom det här är en okynnestätning skulle jag föredra om det inte kostar allt för mycket. Då funderar jag på vattenglas som ju är väldigt billigt i sammanhanget. Men gör det någon nytta?

Och framförallt, går det ens att kakla uppepå vattenglasbehandlad betong, eller är allt fäste för fixen borttrollat? Har tänkt kakla insidan med glasmosaik, men är öppen för förslag.

Har hört att primer kan få problem när vatten tränger in utifrån, och att den då skulle kunna lossna från betongen. Det låter ju som en oerhört dålig egenskap för en produkt gjord för att öka vidhäftningen... Men är primer annars en lösning även när man har kört med vattenglas?

Trevligt om jag får lite input! Tack!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag