CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Micke34

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Klor vid uv-rening
« skrivet: maj 05, 2015, 18:20:10:10  »
Hej. Jag är nybörjare på poolfronten och har inte riktigt skapat mig några bra rutiner ännu. Det jag undrar är hur mycket klor ni som använder rening med uv-lampa doserar?
Har förstått att man kan reducera kloret ganska mycket. Jag misstänker att jag använt onödigt mycket klor (ca 1 veckopuck i veckan under sommarmånaderna i fjol ) enligt teststickorna närmare 3ppm. Nu har jag skaffat mig en digital mätutrustning och tänkte lägga mig på Max 0,5. Kan det räcka tro?  Har vid användning av veckoklor klippt av två hörn på påsen till en storlek av en femkrona typ. Man kanske kunde klippa ena hörnet (1cm i diameter) eller nåt. Vi badar ej jätteofta. Vore kul att veta hur alla gör för att få en lämplig klorhalt :) tänkte skaffa mig någon typ av automatik i framtiden, men vill lära mig kemin i poolen först.
Mvh Micke

2
Vatten och kemi / Bekymrad över testresultat.
« skrivet: maj 04, 2015, 19:01:00:00  »
Hej alla glada. Skaffade mig en pool förra sommaren och allt har fungerat fint. Har aldrig haft något problem med vattnet på något sätt egentligen. Men nu är det så att jag skaffat en digital mätutrustning som gör mig lite bekymrad.
Stickorna som jag använt förra säsongen är aquachek, och köpte idag en färsk burk igen.
Med stickorna tolkar jag:
PH 6,8-7,2
Alk 40
Fritt klor 3
Stabilizer mellan 0- (30-50)

Och med scuba mäter jag :
PH 7,4
Alk 64
Fritt klor 2,5
Totalt 3
Cya 62.

Det som bekymrar mig mest är cyanursyran på 62 med scuban, och närmare noll på stickorna.
Har efter vinterstängning och våröppning med klorchock samt veckoklor utan att mäta värdet först så har jag haft ordentligt höga klorvärden i två veckor vilket börjar ordna upp sig nu.
Har förstått att veckokloret kan ge höga cya. Värden på sikt. Och kommer att minska klordosen denna säsong då jag har en uv-lampa och vad jag förstår så kan jag minska på kloret en del.
Om man utgår från att scuban mäter cyan rätt måste jag vidta någon åtgärd i detta nu eller kan jag bara slå igång värmen och köra på? (Med lite koll på att cyan inte ökar för mycket) ?

Med vänlig hälsning, Micke (nybörjare)

3
Markpooler. / Vinterplåtar
« skrivet: oktober 23, 2014, 19:25:58:58  »
Hej. Då var det dags att stänga poolen för första gången, men jag undrar lite angående vinterplåtarna. Jag har en walupool starlight som försäljaren föreslår ska ligga kvar och sedan plåtarna uppe på. Bör man lägga plåtarna med fall och bör man även försöka täta hålrummen som uppstår med brädor el. Liknande mot skräp/ drivsnö ?

4
Markpooler. / Sättning vid vattenfyllning?
« skrivet: juli 01, 2014, 17:58:12:12  »
Hej. Bör man räkna med någon sättning av poolen när man fyller upp med vatten. Monteringen av linern dröjer och jag är ivrig att börja med trall. Poolen är byggd på lerig sjöbotten men är grundförstärkt med 0-150 bärlagerkross 400mm samt makadam 8-16 200mm. Vill inte justera och ändra allt i efterhand :)

5
Markpooler. / Trästomme
« skrivet: juni 09, 2014, 22:16:13:13  »
Jag håller på att montera en stomme, antar att det motsvarar en folkpool Classic. Dvs stående galvade konsoler med liggande reglar samt plywood. Jag har en fråga som jag tycks ha svårt att få svar på via leverantören. Bottenreglarna ska ju alltså styras i botten på konsolerna som ska utgöra själva u-stödet för konstruktionen, och reglarna på kortsidorna hålls ihop av liggande reglar samt hörnbleck med fasta mått. Min fundering är att jag ett mått på kortsidorna som är 3930mm och mäter jag mellan två konsoler så är måttet 3910mm. Måttet enligt ritning ska vara 3920. Jag tycker spontant att det känns mest vettigt att dra ut bottenregeln från konsolen så att jag får det bredare dvs 3930 måttet på hela linjen. Eller finns det någon funktion med att poolen får lite av en konkav form ?

6
Markpooler. / Svampigt på några ställen i bärlager.
« skrivet: maj 24, 2014, 11:47:15:15  »
Grävaren är klar med gropen och har börjat att lägga ut makadam på markduk. Det var lite blött i schaktbotten och därav pressas vatten upp under duken med blåsor på vissa ställen när man vibbrar som följd. Det ska fyllas upp med lite mer bärlager och grävaren tror att detta kommer att lösa sig när dom fyller på med mer makadam och komprimerar (500kg padda) och att det får stå ett tag och dräneras.
Kommer det att funka, eller bör man vidta någon annan åtgärd ?

Med vänlig hälsning, Micke 

7
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Limträtrall
« skrivet: maj 15, 2014, 20:07:58:58  »
Någon som har erfarenhet av limträtrall? Det verkar som att det finns två leverantörer av denna. Dels Martinsson där kommer den som brun impregnerad rillad på ena sidan, sen har även Setra en variant som är slät och klassisk grön tryckimpregnerad. Jag tycker att limträtrall verkar som en rätt intressant produkt av flera anledningar. Dels att den är rätt bred 170x26. Sen borde den vara väldigt formstabil jämfört mer en klassisk bräda som gärna skålar sig när den torkar. Det verkar som att produkten är rätt ny på marknaden. Det jag funderar mest på är ju huruvida limningarna i träet håller ihop efter ett par år efter vädrets alla prövningar.

Hoppas att någon har testat denna produkt. Måste snart bestämma mig vad jag ska ha :)

8
Markpooler. / Markförutsättningar
« skrivet: mars 05, 2014, 07:30:28:28  »
Hej. Jag är tänkte bygga mig en pool men har några funderingar. Marken på min tomt består av gammal sjöbotten, förmodligen ren blålera. Jag undrar då. Är det rent olämpligt att bygga en pool med rådande förutsättningar med tanke på bärighet i marken och förmodat högt grundvatten? Kan det tänkas att man får problem om man börjar att dränera marken på 180cm djup ca, 4 meter från huset. Huset är visserligen pålat, men jag vill ju inte att huset ska hänga i luften efter ett par år då marken torkat ut. Av rent estetiska själ vill jag undvika att höja poolen över befintlig marknivå.
Tack på förhand / Micke

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag