VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - robiwan

Sidor: [1]
1
Övriga frågor! / Minsta rekommenderade pH ?
« skrivet: augusti 23, 2022, 16:51:04:04  »
Har mkt kalkavlagringar som nu med sänkt pH (pH-minus) verkar börja lösa upp sig. Mätte precis upp pH:t till ca 6.6. Men hur pass lågt kan man gå? Upplösningsprocessen lär ju gå fortare ju lägre pH:t är.

2
Övriga frågor! / Poolstädning, grövre
« skrivet: maj 19, 2022, 15:13:31:31  »
Hej!!

Vår pool borde städas ordentligt, då kalk avlagrats på botten och det är svårt att få bort smuts med vanliga "dammsugaren". Så ngt grövre skulle behövas.

Är det ngn som har tips? (Uppsalatrakten)

Alternativt, hur mkt behöver man sänka pH för att kalket skall börja lösa upp sig?

Mvh
/R

3
Vatten och kemi / När är sandfiltret "slut" ?
« skrivet: juli 21, 2017, 15:10:27:27  »
Hade en rejäl algtillväxt i våras, och har ännu inte fått igång alltihopa, så det har legat döda alger (brunt) på botten. Skulle nu dammsuga (in i skimmer) och märker att det mesta jag suger upp blåses ut i poolen igen. Kör med flocker nu om det är pga att partikelstorleken är för liten.

Poolen togs i drift hösten 2010. Men när/hur vet man att sanden i filtret är "slut" ?

4
Övriga frågor! / Poolpump med startproblem
« skrivet: maj 30, 2013, 18:37:22:22  »
Har en My-pool från Svenska Poolfabriken, köpt 2010, med en enfas poolpump som nu börjar ha startproblem, står och brummar några minutrar innan den går igång och då låter helt normalt. Dags att byta kondensator ?

/R

5
Byggtrådar / Framtida sättningar ?
« skrivet: april 09, 2011, 13:36:56:56  »
Hej allihop,

Satte ner en My från Svenska Poolfabriken förra året, och hann inte lägga på all trall på däcket kring, vilket förmodligen var bra mtp förmodade sättningar. Men... nu när all snö är borta kan jag inte säga att det blivit ngn sättning runt poolen att tala om öht. Då blir man ju orolig: Kan jag förvänta mig sättningar kommande år istället (när all trall är på plats), eller kommer det ligga hyfsat stilla framöver ?  :-\

/R

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan