CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Samses

Sidor: [1] 2 3
1
Vatten och kemi / Baquacil
« skrivet: maj 21, 2010, 21:19:03:03  »
Har nu över 29 grader i poolen med perfekt vatten i början på vår fjärde säsong. Vi har använt Baquacil hela tiden och har haft perfekt vatten hela tiden. Jag har förstått att det har betydelse vilket vatten man använder, men jag tror också att det har betydelse hur man kör sin pump och hur ofta man backspolar. Vi kör pumpen dygnet runt och backspolar vid varje rengöring, vilket är en gång i veckan. Aldrig tillstymmelse till alger. Jag kan inte nog rekommendera Baquacil trots att det är lite dyrare.

2
Pooltäckningar / Min upprullare tuggar drev!!!
« skrivet: maj 04, 2010, 19:22:45:45  »
Jag har pool-safe från Folkpool. Förra året började den hacka vid inrullning och efter ett tag gick det knappt att rulla in duken. Jag plockade isär den och konstaterade att det plastdrev som sitter i själv "stången" var nernött. Jag köpte ett nytt drev, men nu är jag där igen. Jag funderar på att låta tillverka ett nytt drev i metall, men kanske ska jag byta ut hela klabbet. Vad tycker ni?

3
Vatten och kemi / Bypass och optimal effekt
« skrivet: maj 06, 2009, 18:08:31:31  »
Eftersom jag inte är helt nöjd med hur snabbt temperaturen ökar så har jag kikat på lite trådar om detta, men jag hajar inte riktigt.

Är det mer effektivt om jag öppnar bypass och hur ska jag i så fall ställa de olika ventilerna.

Idag kör helt öppet in och ut i VP och bypass helt stängd.

Mina frågor:

1. Vilken inverkan på uppvärmningen har det om jag sänker trycket in i VP?
2. Hur ska jag ställa de olika ventilerna?
3. Hur kollar jag skillnaden i grader mellan ut och in?

4
Pooltäckningar / Reservdelar Pool safe
« skrivet: april 26, 2009, 21:47:44:44  »
Jag har en pool-safe från Folkpool som nu ska gå in på tredje säsongen. Redan förra sommaren så började den "slira" när jag skulle veva in pool-safen. Nu i helgen skulle jag göra första dammsugningen och då slirade den hela tiden, vilket gjorde att jag inte kunde dra av pool-safen.

Jag plockade därför isär upprullningsanordningen vid vevhjulet och då kunde jag konstatera att det ena av de två dreven är gjort i plast och att flera kuggar nästav var nernötta. Jag har mailat Folkpool utan att få svar så nu frågar jag på Forum om någon känner till var jag kan köpa ett sådant drev. Jag vill ju inte byta ut hela upprullningsanordningen.

5
Vatten och kemi / Sprucket pumplock
« skrivet: april 19, 2009, 10:46:39:39  »
Jag skulle starta systemet igår efter att ha dragit åt alla kopplingarna. Dessvärre kunde jag konstatera att locket till pumpen (det som sitter med två skruvar ovanpå grovfiltret i pumpen) läckte vatten genom två små sprickor. Jag har en Hawyardpump från Folkpool. Kan någon tipsa var jag kan hitta reservdelen på snabbaste och billigaste sätt.

6
Vatten och kemi / "Hårbollar"
« skrivet: augusti 20, 2008, 09:18:34:34  »
Oavsett hur ren poolen och filtret är så bildas det några gånger i veckan hårbollar på bottnen bestående av hår med lite skräp. Jag undrar om detta är hårtstrån som letar sig genomfiltret och klumpas ihop nedanför inloppen för det är där de alltid ligger.

Det är inget stort problem eftersom det bara är att ta upp dem för hand eller med håv, men det är alltid bra att veta hur saker och ting fungerar.

7
Vatten och kemi / Pumpen sög luft!
« skrivet: augusti 17, 2008, 19:52:56:56  »
Igår em kom jag hem och min fru sade att "det låter konstigt om poolen". När jag tittade ut så hade jag luft ut ur ett av inloppen trots att vattennivån var normal.

Jag kollade skimmern och där var det en "spiral" som gick nedåt. Jag tog bort min netskim som var väldigt full av skräp och därefter gick det till sig.

Vad jag undrar är hur pumpen kan ha sugit luft enbart på grund av att silkorgen/netskim var full av skräp.

8
Vatten och kemi / Leve Baquacil!
« skrivet: juli 25, 2008, 11:15:45:45  »
Jag är inne på min andra poolsäsong och börjar känna mig rätt så trygg med min anläggning. Redan från början har jag använt Baquacil och jag måste säga att det är en fantastisk produkt. Vi har haft perfekt vatten hela tiden, aldrig tillstymmelse till alger och hela tiden bra värden trots att jag tillsätter kemi max en gång per vecka, ibland en gång varannan vecka.

För en nybörjare finns det knappast något som är enklare!

9
Övriga frågor! / poolfåtölj
« skrivet: juni 11, 2008, 15:43:07:07  »
Jag söker en flytande poolfåtölj som är bekväm, snygg och har drink-/mugghållare. Kan någon tipsa mig var jag kan hitta bra grejer?

10
Markpooler. / Rostfri skimmer
« skrivet: juni 11, 2008, 15:03:37:37  »
Jag har tidigare skrivit om min läckande skimmer som jag nu lagat provisoriskt med silikon. Den är tät, men jag har hittat en massa små sprickor i den. Förmodligen har dessa uppkommit i samband med att det gjorts sprängningsarbeten i området eller så är det elektrikern som kommit åt skimmern när han drog el till lampan. Det måste ha varit en jäkla smäll i så fall.

Detta gör att jag ska byta skimmern efter årets säsong. Jag funderar på att köpe en rostfri efterso den borde hålla bättre. Vad säger Ni om detta?

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag