CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - ulphen

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Klorförvaring
« skrivet: november 17, 2022, 13:12:11:11  »
Första vintern med klor och dags att börja tänka på förvaringen. Har haft kemikalierna i en dynbox hela sommaren men som jag förstått det (Enligt t ex folkpool) så bör de stå frostfritt. Funderar därför om det kanske är dags att ta in dem men läser då på det här forumet att det finns en risk att prylar runt omkring kan rosta. Tänkte därför kolla hur ni andra gör?

2
Vatten och kemi / Vinterstängning och algmedel
« skrivet: oktober 15, 2022, 09:10:06:06  »
Då temperaturen börjat gå ner mot 10 grader i min 8X4 pool med pooltak så börjar det snart bli dags för vinterstänging. Det blir min första stängning med klor då jag bytte ut Baquacilen i våras. Miami pool som jag köpt poolen ifrån har inga instruktioner för klordrift så jag har mest tittat runt på nätet och sett att de flesta andra leverantörer rekommenderar att man tillsätter algmedel inför vintern. Är detta nödvändigt? Då jag har en bit att åka till närmsta kemförsäljare så vill jag försäkra mig att det inte är onödigt. Tänker att det inte borde hinna växa så mycket om man startar upp poolen i tid till våren. Skulle vara intressant att höra hur ni andra gör.

3
Vatten och kemi / Dagsklor
« skrivet: juni 22, 2022, 15:44:24:24  »
Har en liten undran om dagsklor (Kalciumhypo 7g tabletter) som jag tänkt börjat använda i min pool. Har inte använt några veckopuckar eller liknande så har ingen CYA i poolen än (Vet ej om jag ska ha det heller). Tänkte testa lite nu från början men har ju märkt att kloret förbrukas snabbt när jag tar av pooltaket. Min undran först och främst är därför hur lång tid efter man tillfört tabletterna i breddavloppet som man kan bada. Det ska ju vara fint här framöver så man vill säkert bada en del och då känns det som att man nog kommer att behöva lägga i extra under dagen.

4
Vatten och kemi / Mätinstrument/testset klor 15ppm
« skrivet: maj 31, 2022, 15:47:27:27  »
Håller på att planerar att att konvertera min pool från baquacil till klor. I de forumtrådar jag läst här och på andra sidor så rekommenderas man att ligga på ett fritt klorvärde på 15ppm för att bryta ner baquacilen. Insåg nu att mitt elekroniska instrument bara klarar upp till 6ppm. Någon som vet något bra mätinstrument/testset för det?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag