VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - MatteKnivsta

Sidor: [1]
1
Teknik / Flexslang och klämkopplingar - läckage
« skrivet: juli 12, 2022, 18:50:33:33  »
Hej, har ett nytt problem som jag hoppas att jag kan få något tips om.
Har köpt en värmepump, bypass, flexslang samt klämkopplingar från Folkpool. Bypassen har jag kopplat ihop, men har ngt litet läckage men där tänker jag skruva isär alla kopplingar och använda mer gängtejp, men när det gäller klämkopplingen från bypassen via flexslang och in i ny klämkoppling och in i VP:n så får jag det inte tätt. Jag har förstått att snittytan på slangen bör vara så rak som möjligt, hur har ni löst det? Jag har först sågat med en bågsåg och sen skurit med en kniv men det blir ändå inte bra. Läste ngn gammal tråd här att O-ringen som sitter i klämkopplingen ska träs på slangen, stämmer det?
Tacksam för tips
/Mattias

2
Vatten och kemi / Sand eller filterglas till Pahlén modell 500
« skrivet: juni 27, 2022, 16:30:15:15  »
Hej, en ny fråga från en "pool-rookie". Fick ett "tips" om att jag bör byta ut sanden som jag har i min Pahlén sandfilter modell 500 och att istället använda filterglas.
Är det någon här som vet om det filtret fungerar med filterglas och hur mycket som går åt, samt om det är svårt att byta ut sanden själv?

/Mattias

3
Vatten och kemi / Hjälp med grönt vatten
« skrivet: juni 12, 2022, 19:57:21:21  »
Hej, har nyligen skaffat fritidshus med pool 8x4 meter. Den har varit fryst under vintern så när isen hade smält så var vattnet ganska smutsigt, jag körde med dammsugare ett antal gånger och backspolade emellanåt när filtret i pumpen sattes igen, sen chockklorerade jag en första gång. Poolen stod sedan utan att pumpen gick och när vi kom tillbaka helgen efter så såg vattnet ganska ok ut men det var fortfarande smuts på botten så jag fortsatte att dammsuga och backspola, till slut hade vattennivån sjunkit så pass mycket att jag fick beställa en tankbil som fyllde upp ytterligare vatten. Vattnet var nu grönt och smutsigt så jag lade i några flockingskuddar men det blev inte bättre så efter 2 dagar så chockklorerade jag igen, det var i fredags, jag har låtit pumpen gå, imorse såg det lite bättre ut men jag såg att det var smuts på botten så jag dammsög igen, nu är vattnet fortfarande grönt. Mätte nyss med mätsticka och får följande resultat: FCI 0.5; Alk 0; pH mindre ä 6.2; CyA 0.
Ska jag fortsätta att chocklorera? Jag kommer lämna huset imorgon och kommer inte tillbaka förrän om ca 2 veckor, så jag kanske bara ska låta poolen stå, utan cirkulation. Tacksam för svar, är ju som sagt nybörjare när det gäller pool och det är ju mycket att tänka på 😇

4
Uppvärmning / Borra för poolvärmare
« skrivet: maj 23, 2022, 14:48:55:55  »
Hej, vi har köpt ett fritidshus som har en pool. I källaren står poolpump och sandfilter, men nu tänker jag köpa en poolvärmare där de två slangarna ska dras in genom källarväggen.
Huset är byggt ca 1920 så det är en gjuten källare.
Hålen för slangen ska vara 50mm.
Hur gör jag enklast för att borra 2 hål, är det en borrhammare som gäller eller måste man använda "grövre" maskiner? Vilken typ av borr blir bäst att använda, finns det borrar/hålsågar som klarar av 50mm?

/Mattias

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag