CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Micke34

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Vatten och kemi / SV: Klor vid uv-rening
« skrivet: maj 06, 2015, 18:02:13:13  »
Ja det kanske är säkrare att ha lite marginal uppåt. Funderar dock på en enklare klor-doserare. En sådan man fyller upp med puckar. Verkar smidigt och billigt framförallt.

2
Vatten och kemi / SV: Bekymrad över testresultat.
« skrivet: maj 06, 2015, 10:49:25:25  »
Låter klokt, och enkelt. Om klor och pH är bra kan det väl aldrig få katastrofala följder. Med katastrofala menar jag att någon dör :)

3
Vatten och kemi / SV: Bekymrad över testresultat.
« skrivet: maj 05, 2015, 21:51:05:05  »
Jag kanske får kolla med någon återförsäljare av pool om dom har bättre utrustning för ett prov. Eller så skiter jag i att oroa mig så mycket och fortsätter att mäta bara klor och pH :)

4
Vatten och kemi / SV: Klor vid uv-rening
« skrivet: maj 05, 2015, 19:32:23:23  »
Jag trodde att med en uv- rening så kan man reducera klorhalten till lägre nivåer utan att få problem med vattnet snarare än att klorförbrukningen minskar, dvs att poolen äter mindre klor.
Jag får väl helt enkelt testa mig fram. Men jag antar att man kan kontrollera doseringen på så vis att man kan klippa mindre hål i påsen. Eller har jag fel ?  :)
Mvh Micke

5
Vatten och kemi / SV: Klor vid uv-rening
« skrivet: maj 05, 2015, 18:56:43:43  »
Har en pool på 4x7 med hörnttappa ca 38m3. Har du också uv-lampa?

6
Vatten och kemi / Klor vid uv-rening
« skrivet: maj 05, 2015, 18:20:10:10  »
Hej. Jag är nybörjare på poolfronten och har inte riktigt skapat mig några bra rutiner ännu. Det jag undrar är hur mycket klor ni som använder rening med uv-lampa doserar?
Har förstått att man kan reducera kloret ganska mycket. Jag misstänker att jag använt onödigt mycket klor (ca 1 veckopuck i veckan under sommarmånaderna i fjol ) enligt teststickorna närmare 3ppm. Nu har jag skaffat mig en digital mätutrustning och tänkte lägga mig på Max 0,5. Kan det räcka tro?  Har vid användning av veckoklor klippt av två hörn på påsen till en storlek av en femkrona typ. Man kanske kunde klippa ena hörnet (1cm i diameter) eller nåt. Vi badar ej jätteofta. Vore kul att veta hur alla gör för att få en lämplig klorhalt :) tänkte skaffa mig någon typ av automatik i framtiden, men vill lära mig kemin i poolen först.
Mvh Micke

7
Vatten och kemi / SV: Bekymrad över testresultat.
« skrivet: maj 05, 2015, 18:00:34:34  »
Gjorde detta test igår inomhus med ett glas vatten från poolen både med testremsorna och scuban. Tycker ändå det är konstigt att resultatet på cyan skiljer sig så mycket mellan de olika metoderna. Men säkrast kanske är att byta lite vatten. Tycker mest att det är frustrerande att man inte vet vilken mätmetod man kan lita på. Man kanske gör en för stor grej av det hela ?

Med vänlig hälsning, Micke

8
Vatten och kemi / SV: Bekymrad över testresultat.
« skrivet: maj 05, 2015, 06:17:27:27  »
Ja det är sant. Men jag tycker att remsorna är svåra att läsa av just på pH. Men om jag bestämmer mig för att inte vidta någon åtgärd denna säsong och vi utgår från att scuban visar rätt värde på cyan. Kan det värde som den visar (62) påverka klorets funktion negativt eller kan jag få andra problem under denna säsong tro?

9
Vatten och kemi / SV: Bekymrad över testresultat.
« skrivet: maj 04, 2015, 20:45:45:45  »
Jag måste också tillägga att min pool blev klar vid midsommar förra året så jag har inte haft den i drift speciellt länge. Är det verkligen möjligt att bygga upp så hög halt av cya på så kort tid. Har dock ej tömt ut något vatten inför vintern.

10
Vatten och kemi / SV: Bekymrad över testresultat.
« skrivet: maj 04, 2015, 19:44:34:34  »
Ja med tanke på att testremsorna visar nära noll så vore det intressant att veta vad som stämmer bäst. (Om nu PPM stabilizer är samma sak)

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag