Rubinpool Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - TommyC

Sidor: [1] 2 ... 329
1
Teknik / SV: Hur mycket el drar pumpen?
« skrivet: juli 04, 2022, 21:18:57:57  »
Ja de fungerar utmärkt på sydligare breddgrader.

2
Markpooler. / SV: PEM rör till salu?
« skrivet: juli 04, 2022, 21:16:20:20  »
När jag köpte vår VP hos Poolstore i Täby för ca 10 år sedan var det inget problem att köpa valfri längd av PVC-slang. Ring och hör med dom.

3
Vatten och kemi / SV: Damsuga pool
« skrivet: juli 04, 2022, 21:12:15:15  »
Poolrobot är ett bättre alternativ. Den suger mycket bättre och har ett eget filter samt att den blandar runt vattnet.
En normal cirkulationspump och ett sandfilter skulle menar du suga och filtrera sämre än en liten robot  >rulla<
Bevisbördan ligger hos dig  ;D
Det är ju ingen tävling så var och en får som vanligt bli salig på sin tro  :angel:

4
Uppvärmning / SV: Swim&Fun Inverter värmepump 9kw, Omdömen? bra köp?
« skrivet: juli 02, 2022, 13:18:23:23  »
Läs alltid manualen före köp av alla icke triviala produkter. Tag reda på hur du får reparerat vid fel inom och efter garantitiden.

På G&Js hemsida hittar man "Servicepartners".

VP i Q-serien går i värmeläge att ställa in på 15-40 grader eller 8-40 grader i läge auto. 27 grader är fabriksinställningen. Vi kör vår äldre G&J ställt på 31 grader. Vår VP kör 10:e säsongen nu.

https://www.gullbergjansson.se/wp-content/uploads/2022/01/Manual-Q-serien-2021.2-SV-DA-NO-EN.pdf
se sid 15 för parametervärden

5
Pooltäckningar / SV: Poolskyddet går endast att dra in
« skrivet: juli 02, 2022, 10:35:23:23  »


Titta vid 1:41-1:43 där ser man en rörmotor. Vi har en markis med rörmotor. På den rörmotorn sitter ändlägesstoppen inne i rörmotorn. På gaveln finns det små skruvar (potentiometrar?) som justerar ändlägena.

Fick du ingen manual med produkten. Saknad manual betraktas som ett fel i produkten men det kanske är lite sent att reklamera nu. Prata med leverantören. Detta kan inte vara något unikt problem. Potentiometrar om det nu är sådana som används är en komponent som har ett relativt högt felutfall, speciellt om de används i en besvärlig miljö.

6
Ovanmarkspooler / SV: Sandfilter för stort för värmepump?
« skrivet: juni 29, 2022, 21:52:20:20  »
I manualen för många värmepumpar står att man ska använda bypass och ställa in denna för en temperaturökning över värmepumpen på 1-2 grader. Detta ger bästa verkningsgrad och sparar därmed energi och pengar. Läs manualen!

7
Vatten och kemi / SV: Saltklorinator....
« skrivet: juni 29, 2022, 21:48:05:05  »
Tack för bra sammanfattande svar  O0

8
Uppvärmning / SV: Swim&Fun Inverter värmepump 9kw, Omdömen? bra köp?
« skrivet: juni 29, 2022, 21:46:43:43  »
Där håller jag helt med nyburjare. Ett problem är att vare sig min VP håller 3 månader eller 30 år så är det bara ett exemplar i den totala produktionsvolymen. Det är den totala statistiken över felutfall per typ av pump som visar vilka som är bäst eller sämst eller någonstans däremellan. Någon sådan statistik finns inte att tillgå någonstans och några seriösa tester av poolvärmepumpar har jag aldrig stött på.

Jag rekommenderar alltid att före köp av icke triviala produkter noga läsa manualen samt ta reda på hur man får service före och efter garantitidens utgång. Saknas en användbar installations- och användarmanual samt trovärdigt datablad så tror jag att det speglar produktens kvalité även ur andra aspekter. Tro betyder vet ej och undantag finns alltid till det bättre eller sämre för enstaka exemplar.

Vår G&J går på 10:e säsongen i år. Jag både hoppas och tror att det oftast lönar sig att köpa kända fabrikat med många nöjda användare från företag som bryr sig om både kunderna och sina produkter.

9
Vatten och kemi / SV: Sand eller filterglas till Pahlén modell 500
« skrivet: juni 29, 2022, 21:36:25:25  »
Att använda formuleringar som ”min lilla vän” är typisk härskartaktik. Gå inte på sån skit.

Folk som avfärdar vetenskap med argument som jag har minsann provat både dittan och dattan är inte lönt argumentera med. Det är ett slöseri med tid som inte leder någonstans. Möjligen förstår andra läsare innebörden av argumenten.

Vi har sand som troligen aldrig är bytt och är därmed drygt 30 år gammal. Vattnet är rent och fräscht. Jag skulle aldrig komma på tanken att byta till något dyrare som eventuellt är marginellt bättre för att lösa ett icke existerande problem även om det handlar om småpengar.

Gör man så utan någon som helst grund i fakta såsom en seriös undersökning (vetenskaplig eller inte) så är man sannolikt ett offer för marknadsföring.

Många människor har ett stort behov av att ständigt upplysa andra om att deras val är de bästa baserat på vad som helst från fakta eller rent nonsens. Detta förekommer på alla forum som jag är aktiv i. Jag begriper inte den drivkraften men det kanske bara är brist på bättre sysselsättning. Som just nu för min del när jag inte orkar göra något vettigare efter en 11 timmars arbetsdag  :)

Vi har sedan många år pooltak och backspolar vid säsongsstängningen vare sig det behövs eller inte. Inga problem med CYA och alltid fräscht vatten.

10
Uppvärmning / SV: Lyfco Splash 35
« skrivet: juni 27, 2022, 13:46:17:17  »
Från min signatur längst ner i mina svar:

Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Värmepumpen är Gullberg&Jansson GJPACW1-20 som inte säljs längre. Den är inköpt 2013 så den går sin tionde säsong nu. Eller snarare nu står den stilla och vilar sig då bara pooltaket gör att vattnet nu håller 32 grader.  <sol>

Sidor: [1] 2 ... 329
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd