CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - micke0171

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Unionskoppling få isär
« skrivet: oktober 09, 2023, 17:55:12:12  »
Tack för tips! Provar imorgon och återrapporterar resultatet. Slangen är inte tom men testar ändå med hårblås.

Om systemet är tömt kan du testa med en hårtork eller försiktigt med en varmluftspistol så att kopplingne blir lite varm sen skruvar du lite försiktigt så ska du se att sen släpper.
Nästa gång du skruvar åt kopplingen så sprayar du lite silikonspray innan så kommer det inte att upprepas

2
Markpooler. / SV: Unionskoppling få isär
« skrivet: oktober 09, 2023, 17:53:28:28  »
Tack för tips. Har använt precis den universalöppnaren. Kopplingen sitter som berget ändå. Det är ju lite meckigt att få rören att sitta still när man ska vrida med öppnaren. Får nog bli till att köpa en rörtång modell större.

Kanske kan Biltemas universalöppnare fungera https://www.biltema.se/bil---mc/bilverktyg/oljeverktyg/oljefilterverktyg/universaloppnare-2000016986
om man inte orkar med den så fungerar säkert en kedjerörtång men då är det risk att plasten tar skada.

3
Markpooler. / Unionskoppling få isär
« skrivet: oktober 07, 2023, 16:52:51:51  »
Hej! Nån som har tips på hur man kan få isär en 50 mm unionskoppling. Jag har försökt med Biltemas universalöppnare men muttern på kopplingen sitter som berget. Bilden visar typen av unionskoppling som bråkar med mig.

4
Vatten och kemi / SV: Bekymrad över testresultat.
« skrivet: juni 04, 2022, 23:48:20:20  »
Roger
Tack för ditt svar och dina kommentarer. Jag kan vara tillägga att jag har använt tre olika lovibond tabletter från olika paket. Alla levererade denna sommar och flera år kvar innan bäst före datum passerat. Samma resultat på alla tabletter. Alltså väldigt höga Cya värden. Som kuriosa kan jag även berätta att de höga Cya värdena fick jag även när jag använda dess tabletter i min poollab. Ytterligare ”bevis” för att lovibond tabletterna är felaktiga skulle jag säga.

5
Vatten och kemi / SV: Bekymrad över testresultat.
« skrivet: juni 03, 2022, 10:36:58:58  »
Hej! Hoppar in i denna tråd några år senare. Kan kanske hjälpa någon.
Jag har en 2 st scuba 2 , 1 st poollab1.0 samt testremsor från aquacheck.

Klor, pH, samt alka stämmer ganska bra överens mellan testmetoderna. Cya däremot skiljer sig enormt. Scuba envisas med att ligga mellan 50-60 PPM medan poollab mäter under 30. Teststickorna visar på under 30 PPM. Poolvattnet är delvis utbytt denna säsong så Cya KAN inte vara hög.

Jag har alltid använt scubas rekommenderade tabletter från lovibond till scuban och poollabs rekommenderade tabletter till poollab. När jag testade att använda poollabs tabletter till scuban så vips mätte scuban också Cya nivån till under 30. Detta gäller för båda mina scuba 2 mätare.

SLUTSATS: det är fel på lovibonds tabletter för Cya. Det är INTE fel på scuba.

Nån mer som noterat detta?

Mikael

6
Vatten och kemi / Tabletter till scuba 2 och pool lab 1.0
« skrivet: april 25, 2022, 19:15:56:56  »
Min pool lab 1.0 gav upp efter en säsong så jag har beställt en scuba 2.  Har dock en massa testtabletter kvar från pool lab tillverkaren. Kan man använda dem till scuba 2?

Tacksam för svar😀

Har testat lite själv. Med scuba 2. Både med tabletterna som medföljde samt med tabletterna som hör till pool lab 1.0. Första värdet är med originaltablett och andra värdet för pool lab tablett.
PH 7,5    7,6. (Min nykalibrerade Ico mätstation anger 7,1 som pH värde)
Alka 76   71mg/l
Cya 46    29mg/l


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag