CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Dimitris76

Sidor: 1 ... 4 [5] 6
42
Teknik / Variabel hastighetspump
« skrivet: april 12, 2016, 11:58:50:50  »
Jag har en vanlig Hayward pump i rensverket just nu men jag läser om de nya pumpar som kan variera sin hastighet. Vad är fördelen med konstant drift med nedsatt flöde jämnfört med filtering i fullt fart några timmar om dagen? Bättre elekonomi?

Är det lika effektivt att filtrera man med lägre flöde överhuvudtaget? Kommer de här pumparna med någon reglerdator som styr de olika flödesprogram eller inställer man varvtalet manuellt?

/Dimi

43
Markpooler. / Kolla på TV4 nu!
« skrivet: april 11, 2016, 18:20:16:16  »
På äntligen hemma bygger de markpool med trästomme!

/Dimi

44
Teknik / Att trycktesta PVC rörarbete
« skrivet: april 08, 2016, 19:49:50:50  »
I samband med poolrenovering gjörde jag extensiva ändringar i renverkets rörkrets. I stort sätt gjörde jag om nästan allt och det innerbär en massa ihoplimmade PVC delar. Jag var försiktig att torka med PVC rengöringsmedel först och sedan limma med bra kvalitetslim med jag vill inte ha några överrasningar efter poolen är fylld med ca. 50m3 vatten så jag vill testa för läckage först.

Min installation har en pooltermostat som sitter på en R1/2 bussning så jag Kom på med något som kan monteras just där.

Jag köpte en Schrader däckventil för 10kr och jag hade en massingpropp med 1/2" (R15) gänga och satt de ihop

45
Teknik / Sadelfäste på PVC slang
« skrivet: mars 31, 2016, 21:36:31:31  »
Hej! Det står PVC-slang mellan pump och filter där jag skulle vilja installera en flödesvakt.  Man borar ett 12mm hål i röret sedan monterar man ett sadelfäste som fixeras med två bultar runt röret. Man skruvar sedan flödesvakten i sadeln.
Min fråga är: får man montera sadeln på pvc-slang eller måste det vara rigid rör?

/Dimi

46
Teknik / Vad är vitsen med poolsilikon.
« skrivet: mars 13, 2016, 20:29:08:08  »
Hej, jag såg på olika online butiker att det säljs "poolsilikon" i icke förmånligt pris jämnfört med vanlig våtrumsilikon.

Jag måste foga panelerna mot pooltakets ram och använda lite silikon här och där till om med under vattenlinjen. Kan man använda badrumssilikon köpt lokalt eller borde jag speciellbeställa pool stuff?

Är det bristande beständighet mot klor/solstrålning problemet eller släpper det något toxiskt som man inte vill bada i?

/Dimi

47
Teknik / Flödevakt som pumpskydd?
« skrivet: februari 10, 2016, 10:38:22:22  »
Jag håller på automatisera och idiotsäkra i poolens maskinrum. Pumpen skall kontrolleras av en veckotimer och klorinnehåll skall skötas av en in-line puckklorinator. Jag vill göra säkert dock att pumpen skall inte skadas ifall poolnivån hamnar under skimmern när jag är bortrest på semester.

En riktig nivåsensor i bassängen låter väldigt komplicerad installationsmässigt...
Kan man använda en flödesvakt ( http://www.poolstore.se/p/flodesvakt-paddel-%C2%BDtum-plast/ )  istället monterad innan/efter pumpen för att stänga av pumpen ifall flödet minskas för någon anledning?

/Dimi

48
Teknik / Galvanisk effekt
« skrivet: februari 07, 2016, 10:42:09:09  »
Hej!

Jag läser att olika metaller i kontakt med samma elektrolitlösning (poolvatten) kan leda till galvanisk korrosion, dvs metallen i anoden rostar sönder.

Jag bifogar här en bild av min installation som visar kopparrören från värmepump monterad direkt på värmeväxlarens rostfritt hus. Det finns lite teflontape på gängorna men det kan inte elektriskisolera . Det finns även en gammal termostat skruvat på plaströr lite högre upp som är och också i elektrisk kontakt med kopparen via kapillärröret.
 
Är det något fel här?

/Dimi

49
Teknik / Saltklorinator vs rostfri värmeväxlare?
« skrivet: februari 05, 2016, 09:02:49:49  »
Som ni har kanske läst på andra tråd håller jag på renovera en gamla betongpool i min villa. Jag har en 75kW Pahlen Maxi-Flo värmeväxlare som verkar väldimentionerad för min värmepump.

Nyligen köpte jag även saltklorinator för att automatisera klorskötsel och förebygga cyansyra ackumulation i vattnet.

Nu läser jag att titanväxlare är något att ha om man skall salta poolvattnet. Pahlen använder 316L rostfrimaterial i Maxi-Flo serier och jag siktar på en pooltemperatur av ca. 30C. Kommer växlaren att rösta sönder vid den låga saltkoncentration som en saltklorinator behöver?

Det gör inget om växlarens liv förkortas något men jag är rädd för perforation och sekundärsidans saltvatten skall sippra ut i primärsidanmed katastrofiska konsekvenser för bergvärmepump...  :o

/Dimi

50
Vatten och kemi / Pentair saltklorinator
« skrivet: februari 04, 2016, 15:48:37:37  »
Jag tittade på in-line klorinatordispensers men efter lite läsning på olika fora insåg jag att CYA-ackumulation kan vara ett problem i långt sikte om man använder triklorpuckar.

Jag letade alltså efter andra alternativer och igår kväll beställde jag på nätet en Pentair Intellichlor med tillbehör.

http://www.pentairpool.com/products/sanitizers-intellichlor-salt-chlorine-generator-75.htm

Använder någon av er denna utrustning? Hur är det kvalitetsmässigt? Klarar sig den svenka klimaten?

/Dimi


Sidor: 1 ... 4 [5] 6
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag