Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - swedjeep

Sidor: 1 [2]
11
Byggtrådar / Tjällden 8X4 Gaveltrapp och rostfritt i Falun
« skrivet: maj 18, 2016, 21:20:08:08  »
Så för ett par veckor sedan vart det bestämt, lite halvplanerat men hade gett ett löfte till min dotter när jag sålda mitt gamla att det skulle bli pool vid det nya huset så sagt och gjort tog jag steget.

Efter mycket hjälp av detta eminenta forum så vart det en Tjällden 8x4, lite i overkill mot vad jag tänkte mig från början men lika bra att göra det riktigt från början.

Hela bygget dokumenteras av timelapse kameror så när allt är klart kan det bli lite roligt att lägga upp en film, gjort det på husbygget också .

Satte skopan i backen för några veckor sedan, har lite spännande mark, det är en gammal ås där det varit en grustäkt så det är pinmo och sten flera meter ner, snustort i backen men framförallt så blir pinmon som cement så fort det legat ett tag, när dom grävde för huset så var det tjälkrok som gällde för 16 och 20 tonns grävare och nu gav jag mig i kast med detta med min egen 5 tonnare  :D

Till slut efter att man raspat sig igenom översta 20 cm så kunde jag byta till tandskopa. grävningen i sig gick bra även om jag gjorde en liten miss i utsättningen då jag utgick från yttermått 8x5 meter, och pga en del storsten så vart gropen rätt exakt 2 meter djup så nu är det lite justering av nivåer som gäller.

Materialsats från Tjällden kom med lastbil igår så nu är det bara att köra på.

12
Teknik / Skillnad Speck Badu Eco vs Speck Badu Pro
« skrivet: april 19, 2016, 23:10:14:14  »
Edit : Fått svar på frågan nedan av Pahlens. :)

Skillnaden är att Pro kan varvtal programeras medans den tidigare Badu Eco endast har 3 fasta varvtalsområden.


Hjälp, blir knäpp, försöker se skillnad på Speck Badu Eco vs Badu Pro, Pro verkar ha ersatt den tidigare men hittar inga tekniska skillnader i den informationen jag funnit.

Det är ju 3-4000 kr skillnad mellan dessa (Återförsäljare i Sverige) <hmm>

Till synes enda skillnaden är att det står pro på pump dekalen. Sökt info överallt nu känns det som men hittar inget. :o

Nån kunnig som kan bidra med kunskap

13
Markpooler. / Val av teknik och utförande av Tjällden / Thermopool
« skrivet: april 19, 2016, 14:50:41:41  »
Hej.  :D

Lite frågor inför sommarens projekt , Tjällden pool8x4 <antman>

1. Pumphuset / teknikrummet, skulle jag vilja placera ca 15 meter bort. Måste det vara nersänkt under vatten nivå eller går det bra att ha det i mark nivå ( I nivå med sarg ).

2. Måste man säkerställa fall på rör till / från ?

3. Funderar på luft/vatten VP, kan den placeras vid pumphuset ?.

Det jag fått offererat i teknikväg är
- Pump BADU 14
- Sandfilter 515
- Värmepump AC 10 P
Slang o kopplingspaket

Ska man välja annat ? köpa från annan leverantör, behöver ju inte köpa allt på samma ställe menar jag :o)

Tacksam för era tankar, råd, expertis.  <sol>

14
Markpooler. / Thermopool vs Iso pool mm
« skrivet: april 12, 2016, 21:14:54:54  »
Nybörjare på det här .

Lutar åt thermopool konceptet men inser att det finns varianter. Dels verkar Thermo pool finnas i olika kvaliteter, dvs säljs som thermo pool med en mjukare styropor cellplast som kräver typ en plast skiva invändigt, sen Thermopool som verkar använda sig av jackons element, Iso pool som verkar ha ett integrerat ytskikt , Tjällden som använder sig av en annan variant.

Nån med insyn eller kunskap får gärna komma med tips, för och emot osv. är som sagt nybörjare men vill göra det rätt och riktigt.

Tack på förhand

Sidor: 1 [2]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag