VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - swedjeep

Sidor: [1] 2
1
Säljes / ”Ny” Badu Speck Eco PRO
« skrivet: maj 14, 2021, 22:52:02:02  »
Ny" tabbade mig o beställde ny pump i Augusti 2020 då den gamla var på väg att ge upp men skulle byta under vinteruppehållet, insåg i våras när vi började förbereda att det skulle va 3 fas pump o hade köpt enfas ,

Den är alltså oanvänd men varit inkopplad mot filtret ... köptes för 11995 men den som vill ha toppkvalitet o accepterar att den varit inkopplad får den till nästan halva priset vid smidig affär,  alla papper o manualer mm i orginaltrogen kartong ...

Frekvensstyrd  kvalitetspump från Speck!
Badu® Eco Touch Pro, 30 -90m3 pooler ..en frekvensstyrd  kvalitetspump från Speck, med patenterad permanentmagnetmotor för optimala driftskostnader och vattenkvalitet. Levereras med ett kraftigt PP-förfilter, lätt avtagbart genomskinligt lock med omkretsnyckel.

Kan även fjärrstyras 3 programmerbara hastigheter via kabel ( kräver omkopplare /tillbehör

230V / 50 Hz
3 speed funktion - 1000-2850 omdr.
Självsugande

070-6360626

2
Markpooler. / Smakråd & Tips läggning av Granitsarg
« skrivet: juli 15, 2017, 13:33:51:51  »
Äntligen är det dags att lägga granit sargen, efter första ryggskottet på 15 år så har jag nu i alla fall lagt ut sten och konstaterat att dom måste kapas lite på varje sid om pool så då kan jag också bestämma hur och nu behöver jag tips o råd.

Jag kan lägga sten kant i kant med liner listen ( se bild ), eller låta dom gå in 10-15mm över listen ( Se bild ).

För och nackdelar med något av dessa ?, Stenen är 320mm och poolväggen är 305mm.

En annan fråga också, jag har för avsikt att sättat stenen med fix och normalt är det fall utåt eftersom stenen vilar på plastlist för upphängningen av duken som är ca 1 cm högre än i ytterkant, detta kan jag naturligvis justera med hjälp av fix men hur brukar man göra, ska dom vara i våg eller luta utåt.

Råd & Tips önskas :o)

3
Markpooler. / LED Poolbelysning-kabelarea
« skrivet: april 22, 2017, 13:00:45:45  »
Förnyar denna fråga.

Specifikt i mitt fall så avser jag byta ut Pahlens 300w lampor till Astral Lumiplus 1.11 med 37w st (Räknat på en trafo och avrundat till 70w i beräkning ). Vid beräkning som jag tolkar det så är det 6mm2 som gäller från trafo som är ca 8-10 meter bort men kabel oavsett Pahlen eller Astral från lamporna är ju inte ens 2,5 mm2. Hur sjutton är det menat. Elektrikern säger samma area hela vägen men det går ju inte....

Hur har ni gjort och resonerat ?


4
Markpooler. / Poolsarg Tjällden vad finns
« skrivet: april 18, 2017, 20:28:19:19  »
Hej alla pool"are".

Med lätt panik så letar jag kantsten / sarg till min Tjällden pool som byggdes förra året, Tjälldens block bygger ju 300 mm + foam och liner vilket blir rätt exakt 310 mm och nästan alla stenar jag hittat är 300 förutom en modell som heter Helsinki vilket skälvklart är ett alternativ , 315 mm bred med och plan med rundad framkant blir antagligen jättebra då jag antar att man gärna släpper ut "nosen" på sten några mm, sedan är tanken att möta med trädgårdsplattor utåt.

MEN ÄR DET BARA DENNA SOM FINNS ?. Hur har ni gjort ???

5
Markpooler. / Första vinterstängning av Tjällden pool nergrväd.
« skrivet: augusti 24, 2016, 14:01:54:54  »
Hej, Lagom tills jag fyllt upp poolen kommer det dessvärre vara dags att förbereda för vinterstängning

Vad är det som gäller? finns ingen instruktion så jag gör antaganden nu:

Det jag förstår är att slangar ska tömmas, filter tas in liksom pumpen och värmepumpen.

Men hur mycket vatten ska tömmas ur poolen och behöver man göra något då jag tänker på att det kommer att frysa X cm/dm och det utgör ju en sprängkraft eftersom is expanderar.

Tacksam för råd .

6
Markpooler. / Tjällden Pool väggfoam vad menas.
« skrivet: augusti 17, 2016, 00:20:13:13  »
Lite fundersam på hur man menar i byggbeskrivning där det står att man ska skära av nedersta 2 cm på den svarta väggfoamen ( Skumgummi ) då den kan röra sig / expandera när vatten fylls.

Vattnet fylls ju nerifrån och uppåt så förstår inte detta, är mer orolig i så fall att den veckas på slutet av poolfyllningen.

Så här i efterhand ångrar jag att jag tagit denna och inte satt den nålfiltmatta jag fick tag på från Matt Tema, speciellt anpassad för detta( Matts Mattor i Borlänge ) hade varit enklare och betydligt bättre då strukturen på vägg element känns igenom vilket det gör med den svarta foamen.

7
Markpooler. / Hjälp tjällden montering frågor
« skrivet: augusti 12, 2016, 20:41:59:59  »
Är på gång och ska sätta filtmatta och skumgummiduk men har lite funderingar. Filtmatta på trappa , skär man hörnen eller kan man dra den över trappspets ( kanter på trappsteg ). Skummgummimattan på väggarna står det att ska avslutas 20 mm från botten, gäller dessa 20 mm vid trappa också samt avslutande fråga, har ni som monterat denna skurit hörnen eller dragit den i ett stycke i hörnen ?

8
Markpooler. / Gjuta plint & krönbalk Tjällden pool
« skrivet: juni 20, 2016, 15:28:41:41  »
Dags att gjuta plint / stolp o krönbalk på Tjällden pool men har lite funderingar.

1. Av vilken anledning ska man bara gjuta "halva" plinte först ? ( Gissar att det är för fixering men osäker )
2. Hur länge måste man / kan man vänta innan del 2 kan gjutas ? .

Vilken betong kvalitet ska man ha ?.


9
Markpooler. / Hur fungerar det :o) Påfyllning & överfyllnad
« skrivet: juni 03, 2016, 10:42:26:26  »
Hej.

Några kanske dumma frågor av en nybörjare, har börjat bygge av en Tjällden pool och funderar lite på inkopplingar av rör mm och vart och fundera på några saker och scenarion.

1. Påfyllning av vatten, kör man vattenslang eller brukar man lägga på en påfyllnadskrets till exempel i pumphuset ?
2. Vid för mycket vatten, exempel långvarigt kraftigt regn eller om man helt sonika glömmer vattenslangen, är det nått som släpper ut det.
3. Vid vinterlagring sänks vatten nivå som jag tolkat det till under inlopp , pumpar man ur det då eller tömmer man vatten på annat sätt ?

Tack på förhand.

10
Markpooler. / Återfyllnadsmateriel Tjällden pool
« skrivet: maj 19, 2016, 08:52:02:02  »
En lite fråga för planering av material.

När det är dags för återfyllning runt poolstomme, måste man ha grus ? ( dränerade ) eller kan man använda annat material, tänker närmast då i mitt fall befintlig pinmo som dels blir stenhårt när det är packat men fortfarande med dränerande egenskaper.

Lite fundersam eftersom jag ser att vissa verkar återfylla med jord, sand och andra med grus.

Bra och veta när jag ska beställa hem grus o sand till annat också.

Tacksam för råd.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan