Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Peterpoolarn skrivet augusti 19, 2006, 01:53:07:07

Titel: Betongpool på berg
Skrivet av: Peterpoolarn skrivet augusti 19, 2006, 01:53:07:07
Tjenare!

I sommar har vi byggt ut en terass. Det blev iofs mer än bara utbyggnad då den gamla var genomrutten mycketpga den inbyggda poolen, så vi rev ner hela paketet och byggde nytt :) Däremot tyckte vi att det var för stort projekt att både bygga ny 75kvm terass  + att bygga in en ny pool(den gamla var inget att ha).

Men då  allt var klart såg vi en ny möjlighet till pool. Terassen är byggd över ett slutande berg. En stödmur byggdes och mot den skulle det fyllas ut med massor och sås gräsmatta.. men då fick sambon plötsligt en super idé. Varför inte bygga en pool i hörnan? :D  Det var ju så självklart att man blev lite paff och undrade varför man själv inte sett det 8)

Stödmuren är 20cm bred och ca 1m hög vid högsta punkten. Så hur gör man? Har en idé om att höja muren ca 40 - 50cm med ex lecablock. På så sätt får man en sittvänlig kant runt om, bättre djup, bra i säkerhetssynpunkt och så bryter det mot "plankhavet".
Har gjort en enkel skiss i PAINT då jag inte är ngn expert på photoshop el andra ritpgm men jag hoppas den duger. Vet inte om
jag skall ta bort ngt av berget för att få ännu bättre djup efter det smala "insteget" el om jag skall låta det vara som det är, vad tror ni?
Titel: SV: Betongpool på berg
Skrivet av: Peterpoolarn skrivet augusti 22, 2006, 00:39:25:25
Nu har jag fått hjälp med bilden av moderator, så jag hoppas nu få in lite kommentarer och vårt ev poolprojekt. Pool el inte pool <dontkn> Massorna ligger och väntar på att skyfflas på plats men jag avvaktar, jobbigt att gräva upp allt om man ändrar sig O0
Titel: SV: Betongpool på berg
Skrivet av: Rickard skrivet augusti 22, 2006, 10:03:51:51
Jag skulle hellre satsa på ett spa, mindre arbete och mindre problem, billigare att hålla varmt.
Pool i berg brukar dels kosta en del att värma, du värmer ju hela berget, och dels brukar det vara svårt att få det tätt.
Det skulle se läckert ut, men som sagt, jag är faktiskt lite skeptisk.

Sorry.

Nån annan som har nån erfarenhet av liknande projekt?
Titel: SV: Betongpool på berg
Skrivet av: livinstone skrivet augusti 22, 2006, 20:50:51:51
Jag har ej erfarenhet av bergpool ännu, men snart...

Du kan följa mitt bygge i denna länk: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=796.0 (http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=796.0)
Titel: SV: Betongpool på berg
Skrivet av: Peterpoolarn skrivet augusti 23, 2006, 00:18:31:31
Ja det där kallar jag pool det O0 Men Rickard har en point, så  jag blir lite tveksam med tanke på läckor och kyla osv. Lösningen måste ju isf vara att spränga sig ner och gjuta alltihopa istället? Det är ju i söderläge men solen lyser ju inte alltid så starkt som den gjorde när vi byggde terassen, fan vad vi saknade poolen då kan jag säga ;D Men ett SPA är helt okey det med. Har faktikst förstärkt terassen på ett ställe med tanke på det, syns i brunt på bilden. Men placeringen blir ju faktiskt bättre i hörnan, så att man behåller däcket intakt. Har en ny paintbild som visar lite hur vi tänkt det, från en annan vinkel. Sambon vill gärna se en smal "kanal" ut mot kanten med en lite bro över till terassen men det är nog lite overkill tycker jag. Tack för tipsen förresten!