CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Tallkotten

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Hur smutsigt får vattnet vara..?
« skrivet: maj 09, 2017, 21:53:38:38  »
Tömde ca en meter av vattennivån vid vinterstägningen. Under de dagar jag stängde poolen så blåste det i en halv kbm. löv. Nu har jag börjat öppna poolen och fyllt med vatten från egen brunn (som normalt är ganska grönt). Nästa steg är att håva upp löven, koppla in pump, fylla de sista 20cm innan jag chockklorerar och startar anläggningen. Vattnet är nästan svart och det är inte en chans att jag kan se botten... är detta normalt? Ska jag tömma poolen helt, skura väggarna och botten och sen återfylla med kranvatten eller ska jag köra vidare med mitt svarta vatten, chockklorering osv...?

2
Teknik / Behöver denna lagas?
« skrivet: april 29, 2017, 17:41:25:25  »
Har en kinaimporterad ledbelysning till poolen. Var duktig och plockade upp led-lamporna i höstas och lade dem på kanten av poolen för att undvika frysskador. Dessvärre var/blev lamphuset vattenfyllt och måste ha spruckit pga det. Jag antar att detta måste bytas ut eller vad tror ni?
Om det måste bytas så e frågan var man snabbt får tag på nytt hus/armatur... men de e väl det som e tjusningen med att köpa billigt från Kina😂...

3
Pooltäckningar / Erfarenheter poolskydd?
« skrivet: augusti 14, 2016, 20:58:41:41  »
Ska ordna permanent poolskydd och hade uppskattat erfarenheter, synpunkter osv.
Mina tankar:
1. Pooltak måste vara det överlägset bästa alternativet med tanke på smuts, vinterförvaring, uppvärmningskostnader, kemikostnader, säkerhet. MEN, jag tycker det är så fruktansvärt fult så det gör ont att ens tänka tanken på att sätta upp ett sånt! Ett billigt pooltak är kanske känsligt mot stormar..? Blåser en hel del där vi bor...
2. Lamelltäckning är diskret , "förstör" inte utseendet på poolområdet. MEN smuts fastnar kanske mellan lameller och åker ner i poolen vid öppning/stängning. Är osäker på om lameller är att rekommendera som vintertäckning...?
3. Är Rädd för att enklare/manuella varianter som presenning, rolldeck osv. Inte läggs tillbaka så ofta/snabbt som man bör, vilket ökar risken för olyckor. Vi har tre barn 3-7år...
4. Pengar växer inte på träd, är jättenöjd om ja hittar ett bra skydd för 15000 MEN det ser ut som att ett automatiskt skydd likt de båda första ovan kostar 50-120000.
5. Bilden visar hur poolen ser ut. Med tanke på trappan så hade lameller som går "på tvären" över poolen varit klockrent. Är dock osäker på om lameller är värt pengarna, då jag sett en del annonser på 1-2säsonger gamla lameller som säljs...

Någon som kan råda och dela med sig av erfarenheter och synpunkter?

4
Markpooler. / Måla betongpool, tips någon?
« skrivet: maj 18, 2016, 17:52:17:17  »
Hejsan
Börjar närma sig målning av vår nygjutna betongpool. Har googlat/hört mig för och kommiy fram till att jag ska först bredspackla/slipa poolen med Ardex E100. Men vilken färg ska man välja? Någon som målat det senaste året med en färg som de kan rekommendera? Tacksam för tips.

5
Uppvärmning / VillaVP till allt eller sep. PoolVP
« skrivet: januari 02, 2016, 20:26:52:52  »
Antar att många gått i dessa tankar men har inte hittat ngt aktuellt inlägg i frågan.
Här är mina tankar:
Har vattenburet värmesystem (pellets i kombipanna som troligtvis måste uppgraderas inom 5år). Vill installera VP till poolen. Verkar som det finns poolVP kring 15', 12,5kW. Är det klokare att installera en värmeväxlare till mitt vattenburna system. Har då möjlighet att värma med pellets nästa sommar. Detta genererar värme inne i huset och vill därför så småningom installera VP. Kanske är det klokt att installera en "tekniktank" i pannrummet. Möjligt att det finns modeller där en av de befintliga slingorna funkar mot pooler alt får man sätta in en växlare för att lösa poolvärmning. Till tekniktanken kopplar man sedan en VillaVP som värmer poolen och tappvatten på sommaren samt hus och tappvatten på vintern. Ev värmer den vattnet en aning på vintern för att undvika frostskador i poolen. Har någon erfarenheter? Är det klokare att köra två separata system pga driftsäkerhet/ekonomi osv? Har ca 12m mellan pannrum och teknikrum till poolen.

6
Vatten och kemi / Vilken pump/filteranläggning
« skrivet: januari 01, 2016, 21:56:12:12  »
Ska projektera pump/filter till vår betongpool på 55kbm. Har hittat pumpar/filter från några tusenlappar och uppåt. Antar att bronspumpar för betydligt mer pengar är den bästa lösningen men är nyfiken på vad som är bra sett till pris/prestanda. Vill absolut inte lägga tid på krånglande utrustning för att spara någon tusenlapp. Har någon erfarenheter av dyra vs billiga anläggningar och kan dela med sig av vad som ger "most Bang for the bucks" så är jag tacksam.

7
Markpooler. / Kakel alt. Mosaik i massiv betongpool.
« skrivet: oktober 27, 2015, 20:29:08:08  »
Tog det stora klivet och började bygga betongpool för ett tag sedan. Framförallt för att jag vill ha kakel alt mosaik i poolen.
Hur ska man göra för att plattorna ska sitta kvar? Tömma långsamt inför vintern eller isolera och köra cirkulation och hjälpvärme så att tempen aldrig går under 0grader typ... Om man väljer det senare. Hur mkt kan detta kosta i sydsverige en normal vinter, vad det nu är😉?
Någon som har denna typ av pool som vill dela med sig?

8
Markpooler. / D
« skrivet: september 28, 2015, 22:24:19:19  »
G

9
Markpooler. / Poolpaket betongpool
« skrivet: augusti 18, 2015, 22:43:27:27  »
Jahapps då var man tillbaka...
Startade en tråd för att få input till mitt poolprojekt tidigare i år. Då var jag fast besluten om att köpa glasfiperpool. Jag till och med beställde poolen men backade innan jag lagt handpeng pga diverse "ändringar i livet"... Under sommaren så har jag istället kikat vidare på alternativa pooler och fastnade för gjutna betongpooler. Senare så visade det sig att en god vän byggt ett antal betongpooler i jobbet. Min vän har därför lovat att hjälpa mig att gjuta en massiv betongpool men även förklarat att de pooler han byggt sett olika ut med tanke på utformning, belysning, skimrar, inlopp, avlopp osv...
Nu till min fråga:
Kan någon säg hur det ska se ut alt tipsa om en leverantör som kan ge ett "startkit" med erforderliga detaljer för gjutningen?
Kommer att gjuta en 8x4m pool med trappa på ena långsidan. Trappan går utanför de 4m så här blir poolen drygt 5m. Har bestämt att sätta 2 halogener på motsatta långsidan. Antar att jag behöver två inlopp (allt i plast) på ena kortsidan och en skimmer på den andra kortsidan. Vad behöver jag mer gjuta in och som sagt, finns det färdiga kit... Funderar på om man ska ha bottenavlopp, extra skimmer alt inlopp vid trappan (för att få bort skräp/få cirkulation), förbereda för dammsugare, osv....
Kan någon vänlig själ hjälpa mig?

10
Markpooler. / Anlägga pool, högt grundvatten
« skrivet: mars 02, 2015, 19:34:11:11  »
Har planer, sen ett par år tillbaka att anlägga pool. När vi gjorde anläggningen av trädgården för ett år sedan så passade vi på att gräva hålet till poolen. Hålet är ca 9x4,5x1,5m. Det planerade altandäcket kommer ytterligare 30cm upp, dvs. ca 1,8m från däckskant till botten på hålet. Från mars till december så var botten på hålet i nivå med grundvattnet. Huset ligger vid havet och efter ett par stormar i januari så steg vattennivån med ca 40cm. Detta innebär att poolen kan komma att stå i ca 20cm vatten vid häftiga stormar. Vill ha en glasfiberpool. Nu till mina frågor:
1. Funkar en glasfiberpool för mig?
2. Något speciellt att tänka på?
3. Oberoende tips på planering hade varit toppen (typ belysning eller inte, hur anlägga reningsverk, klor eller saltvatten, finns det system som klarar båda. övrigt)
Kommer att hålla en låg budget/byggtakt, vilket innebär att kringutrustning som värmepump, pump och pooltäckning kan komma att köpas separat/senare. Vill därför ha hyfsad koll innan jag börjar. I princip är det framförallt "plastkoppen" som jag vill positionera denna sommaren för att göra klart däck mm.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag