CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Stre

Sidor: [1] 2
1
Byggtrådar / SV: Renovering betongpool
« skrivet: juli 21, 2015, 13:35:10:10  »
Kort uppdatering om poolprojektet.
Nu har vi målat klart (sånär som på en liten yta som vi gör om). Se bild.
Lampan har öppnats upp och det visar sig vara 500W 120V (se bilagd bild). Lite ovanligt, eller?
Jag ska ta dit en elektriker som får titta på installationen, men är det tillrådligt att ha 120V i en pool, eller måste man byta? Jag vill helst spara mig det jobbet/tiden, men givetvis vill man ha en säker pool. Kan man över huvudtaget hitta ersättningslampor någonstans i Sverige? Det mesta som säljs verkar vara max 300W, men eftersom vi har 120 kbm vatten och endast en armatur vill jag inte ha för lite W.
Kanske kan man ersätta med LED. Vad bör man då ha för W?

2
Pooltäckningar / SV: Popp pooltak
« skrivet: juli 21, 2015, 13:21:44:44  »
Ingen...?

3
Pooltäckningar / Popp pooltak
« skrivet: juni 05, 2015, 22:28:15:15  »
Finns det någon här i forumet som har erfarenhet från Popp pooltak? De tillverkas i Tjeckien, men säljs av återförsäljare i Sverige (http://poolsweden.se).
Ser gedigna och snygga ut, men funkar de i verkligheten?
De har bl.a en lite lyxigare variant som heter Popp P7 och en lite enklare som heter Popp Elegant, som bägge passar oss i smaken. Finns även fler modeller.

4
Byggtrådar / SV: Renovering betongpool
« skrivet: maj 31, 2015, 16:47:35:35  »
Jo, det är lite mkt att fixa själv!

5
Byggtrådar / SV: Renovering betongpool
« skrivet: maj 30, 2015, 18:45:31:31  »
TommyC:
Tack för din omsorg, men jag tror att det ska funka. Dels så har jag fått goda råd i en etablerad färghandel, som menar att detta är den färg som bör användas I vattenmiljöer och dels så står det "betong" i databladet för topcoaten, se http://www.frewi.se/Textdokument/Datablad%20PDF/Penguard%20Topcoat.pdf. I databladet för primern (http://www.frewi.se/Textdokument/Datablad%20PDF/Penguard%20Primer%202-K%20Expoxigrund.pdf) står visserligen inte betong uttalat, men det står att "andra ytor också kan målas".

6
Köpes / FLYTTAD: Renovering betongpool
« skrivet: maj 28, 2015, 21:45:51:51  »

7
Byggtrådar / SV: Renovering betongpool
« skrivet: maj 27, 2015, 18:26:49:49  »
Nu är vi igång med renoveringen!

Vi har tagit bort en hel del betong som "bommar" när man knäckar på det och håller nu på att fylla i med Structurite R4. Därefter ska vi köra med diamantslip för att få en hyfsat slät yta.

Vi har även köpt lite epoxispackel (Hydralisk cement) som vi ska fixa till lite småskador, bla.a I trappan, som har varit I relativt dåligt skick. Den ser ut att ha fått ett lager med glasfiberduk på sig, med ganska lös sand bakom... ser lite skumt ut!

Sedan blir det ett lager av Jotums Penguard Primer och därefter 2-3 lager med Jotuns Penguard Topcoat (epoxifärg för industrianvändning).

Lampan har vi ännu inte kollat, eftersom den enligt uppgift inte skall sättas på utan att vara i vatten (?), men vi har iaf lyckats öppna lampan som var igenmålat i flera lager (!).

Vi har beslutat oss för att inte ha en separat luft/vatten värmepump utan istället beställt en Pahléns poolvärmeväxlare (MF 260) på bergvärmen och en poolstyrning (Rego 600).

Vi funderar nu på några saker:

Slipning/Målning - hur jämt bör man slipa? Givetvis är det en visuell fråga, men det man kan nog leva med att det inte är helt jämn yta. Värre vore om färgen som kommer på inte tar upp ojämnheterna så pass mycket så att det blir "vasst" att komma åt sidorna av poolen när man badar. Tänker jag rätt att 3-4 lager färg borde "utjämna lite betongknotter" så pass så att de inte blir ett problem...?

Bottenavloppet - vissa har sagt att sådant inte behövs och en annan har sagt att med vårt djup (2,6 m i djupdelen) så måste vi ha avloppet kvar eftersom vi annars inte får omlopp på vattnet och därmed risk för farliga bakterier. Funderingar på det?

Täckning - Vi har tidigare varit inne på en ribbtäckning som löper ovanpå kanten (Walu Pool). Erfarenheter? Kan man manövrera själv (5x10 meter pool)?
Nu har vi dock konstaterat att vi nog helst vill ha ett pooltak istället. Det ska inte bygga högre än ca 1 meter och bör klara svenska vintrar (med viss hjälp av en sopborste då och då). Vi vill ha ett smidigt system som används och alltså inte är för komplicerat, så att man hellre lämnar poolen oskyddad.
Problemet är att vi har en sidotrappa som sticker ut ca 1,5 m från sidan, ca en halvmeter från ena kortänden. Kan man lösa det på ett smidigt sätt eller måste man ha ett bredare tak (vilket inte kommer funka för oss...)?

Tacksam för lite återkoppling kring ovan frågor.

8
Byggtrådar / SV: Renovering betongpool
« skrivet: april 02, 2015, 08:15:04:04  »
Tack för bra klarlägganden! Låter vettigt!

Finns någon annan i forumet som kan ge tips på bra hjälp i Stockholmsområdet?

...eller som kan berätta hur ofta ni behöver måla om er betongpool (utomhus)?

9
Byggtrådar / SV: Renovering betongpool
« skrivet: april 01, 2015, 18:31:55:55  »
Erica: Tack för svar och tips.

Poolen har som sagt varit målad tidigare, men det flagnade ganska rejält och därför sandblästrade vi det för ett par år sedan, men sedan kom projektet av sig lite...

Har förstått att man kan behöva måla om vartannat år, vilket inte känns så kul. Å andra sidan är ju liner bra mkt dyrare...

Kakel känns inte aktuellt. Blir säkert snyggast, men lär kosta mkt och risken för frostsprängning lär väl vara ganska stor, så att det blir dyra reparationer.

Det var vatten i poolen när vi köpte huset för 5 år sedan och det läckte inte då, så jag tror inte vi har några strukturella problem med den.

Om vi skulle ha saltanläggning så skulle vi i så fall byta ut det som är rostfritt, vilket inte är mkt. Kanske ändå dags att se över dessa grejjer eftersom de börjar bli gamla. Det positive med salt (även om det sedan blir klor i processen) är väl att det är enklare skötsel, om jag fattat rätt. Vore bra med en pool som inte behöver daglig skötsel om man är borta lite under sommaren.

Apropå lampor i poolen. Hur byter man sådana? Måste man tömma vattnet ner till den nivån...?

Pooltak bygger lite väl mkt i höjd, även om det finns låga varianter också. På 5-meters bredd så bygger det ändå ganska mkt och dessutom är de ganska dyra. Det som komplicerar en aning är dessutom vår trappa som ligger utanpåliggande på långsidan. Detta kan givetvis även vara ett bekymmer vid annan täckning, men inte lika mkt skulle jag tro.

Har någon tips på bra firma som kan hjälpa till med såväl fixet (målning etc) och täckning/uppvärmning? Gärna i stockholmsområdet.

Andra tips på bra målarfärg, pooltäckning och värmepump?

10
Byggtrådar / Renovering betongpool
« skrivet: april 01, 2015, 12:45:47:47  »
Hej!

Vi har en gjuten betongpool från 1964 som inte använts på några år och som vi nu vill få iordning. Djupet varierar mellan 0,7 - 2,6 meter, så det är drygt 100 kbm vatten. Poolen är tömd och sandblästrad och har dubbla pumpar/sandfilter (ca. 10 år gamla). Poolen har även en sidotrappa.

Vi behöver tips på bra hantverkare och andra tips/idéer gällande:
- Putsning
- Målning (el. ev. liner)
- Kontroll/byte av installationer (breddavlopp, lampa, vattenutlopp)
- Val av vattenrening (saltvatten/klor)
- Pooltäckning
- Uppvärmning
- etc.
Poolen finns i Täby.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag