VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Rost på poollampor  (läst 195 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad dfjoasdf

Rost på poollampor
« skrivet: april 30, 2024, 21:29:20:20 »
Så jag verkar äntligen ha hittat min källa till rostutfällningarna (https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=18920.0). Det visar sig att skruvar och armatur (om det nu kallas det) har rost på sig på nästan alla poollampor.

1. Är det värt att försöka putsa bort och använda rostborttagning (eller askorbinsyra)? Om bara för denna säsongen för att undvika för mycket rost i vattnet igen

2. Vad behöver jag byta här? Märket verkar vara Alstrapool. Är det standardmått på någonting här, eller måste jag byta till exakt samma modell?
« Senast ändrad: april 30, 2024, 22:10:46:46 av dfjoasdf »

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Rost på poollampor
« Svar #1 skrivet: maj 02, 2024, 23:27:32:32 »
Fråga ett: har ni järnhaltigt vatten ? I så fall kan rostutfällningar ske var som helst i systemet och lamporna är extra utsatta för man ser det så tydligt just där. Om det är själva lamporna som rostar så måste de vara av dålig kvalitet. Poollampor skall ju tåla vatten. Men det kan ju naturligtvis vara så att ni haft problem med vattenkvaliteten så att vattnet blivit aggressivt - t.ex. helt fel pH etc. Kolla måtten på lamporna - det borde inte vqara omöjligt att hitta något som passar i samma bakdel om det skulle vara så illa att armaturerna är gjorda av vanligt stål med någon färg eller plastskyddshinna så hjälper det nog knappast att försöka putsa upp dem eller liknande.

Utloggad dfjoasdf

SV: Rost på poollampor
« Svar #2 skrivet: maj 03, 2024, 23:18:26:26 »
Vi har inte järn i vattnet, det testades av VA Syd.

Lamporna har nog några år på nacken, jag vet tyvärr inte vad förra ägaren har gjort. Märket är AstralPool vilket jag skulle tro är acceptabel kvalitet, så antagligen har vattnet varit aggressivt vid nåt tillfälle.

Är 8 stycken lampor så ett eventuellt utbyte av armatur och allt blir ganska dyrt. Men får väl göra det ifall rengöring inte fungerar. Inte så billigt att bli av med järn i vattnet heller.

Utloggad Erica

SV: Rost på poollampor
« Svar #3 skrivet: maj 04, 2024, 01:39:05:05 »
8 lampor ?? Har ni en jättepool ? Vi har två 300 W konventionella lampor (sealed-beam) i en 8x4 m inomhuspool och det räcker mer än tillräckligt för att lysa upp den. Eller har ni mindre lampor ? De ser inte så små ut på bilderna. Konventionella lampor är på väg bort. Skall nu byta lampor så blir det väl LED ?


Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag