Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - hackeman

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Någon som har vattenfall?
« skrivet: juni 09, 2018, 14:31:08:08  »
Väldigt klent med diskussioner om vattenfall till pool här på forumet så misstänker det inte är så vanligt...

Jag överväger typ en sånhär till vår Tjälldén pool som vi snart sätter liner i:
https://www.folkpool.se/produkter/badmiljo/valmaende/vattenfall-och-fontaner/wonderfall---komplett-paket.html

Utöver massagefunktionen så tycker jag det är väldigt rogivande med det porlande ljudet, såvida det här nu inte mer låter som en fors. :) Ser dock en nackdel med att vattenfallet bara kan vara igång när poolen inte är täckt...

Någon som har erfarenhet av vattenfall till sin pool och kan säga om det är något att satsa på?


2
Markpooler. / Prioritera poolside vs poolsize
« skrivet: april 25, 2018, 17:00:20:20  »
Hallåja,

Har bestämt mig för en rektangulär Tjälldéns pool på 6 meter i längd, men överväger bredden 3,5 meter istället för standard 3 meter för jag oroar mig vi ska uppleva 3 meter som för smalt.

Här är några bilder över innergården där vi tänkt placera poolen:
https://onedrive.live.com/?authkey=%21AB0y3eNWirgjIzs&id=797463FDFC15E53B%21213331&cid=797463FDFC15E53B

Jag har markerat ut 6x3 m med brädor. Som ni ser är det rätt tajt, men alternativet att ha poolen på husets framsida där vi har mer plats lockar inte för vi tror inte vi kommer ha lika stor glädje av den där. Så det här är utrymmet vi har att spela med.

Här är vad jag just nu prioriterar mellan:

1) 3 m bred pool och 3 m poolside
2) 3,5 m bred pool och 2,5 m poolside

Med poolside syftar jag på den sida där det i bild står två svarta stolar och en massa tegelstenar staplade. Denna plats har flest soltimmar, inkl kvällssol (tills den försvinner bakom husknuten). Andra sidan är mest skugga och där har jag bara prioriterat utrymme för att vi ska kunna gå mellan poolen och husknuten utan besvär.

Jag kommer förlänga trädäcket längs och förbi poolen, ända till grannens staket. Det blir endast 75 cm mellan staketet och poolens bortre kortsida, men tycker det bör räcka. Rib-cover kommer ligga ihoprullat där och kanske nåt grönt som kan växa längs staketet, mer behövs inte. Tänker att hellre +0,5 m i poollängd än att kunna gå bredaxlad vid den kortsidan av poolen. Rätt eller fel?

Teknikrummet tänker jag sätta i utrymmet där det syns ett spa och en massa ved i bild. Inte säker på om jag ska ha spat kvar där inne eller flytta ut det lite så det också äter av soldäcksutrymmet och står närmare poolen. Det blir nämligen belamrat med fågelskit från trädet där det står nu... och vill helst inte fälla trädet, det är det enda jag låtit stå kvar.

Hur hade ni prioriterat? Är 2,5 m alldeles för trångt för solsängar som är 2 m? När poolskyddet är på blir det dessutom ännu mindre marginal, om än man kanske inte har solsängarna i sin fulla längd då... eller är det värt trängseln för att ha mer bredd i poolen?

Eller andra kloka tankar jag missat?


3
Markpooler. / Val av leverantör till markpool 5,5 x 3 m
« skrivet: mars 20, 2018, 00:36:06:06  »
Hej,

Mitt första inlägg, har bara varit flitig läsare tills nu. Mycket bra info här, tack för det!

Vi har bestämt oss för att bygga pool på vår innergård till ett U-format hus. Vi har mer tomtutrymme på framsidan av huset, men det är på innergården vi hänger på somrarna och har bäst insynsskydd. Nackdelen är att vi inte får plats till mer än en rektangulär pool på 5,5 x 3 meter, men hellre en mindre pool vi nyttjar mycket än en större vi nyttjar mindre.

Ett alternativ jag har är Tjälldéns pool, gillar deras konstruktion. Nackdelen är att jag endast kan få gaveltrappa (insida) vilket jag oroar mig ska äta för mycket av badutrymmet. Så vill därför helst ha utanpåliggande trappa och helst en romersk trappa för att runda av de för övrigt kantiga formerna. Men detta kan jag inte få från Tjälldéns.

Ett annat alternativ jag övervägt är en Styropool från Poolkungen. Men där är problemet att de inte har romersk trappa mindre än 3 m i bredd i sitt sortiment (längre) vilket kräver en pool på minst 3,5 m i bredd och det får vi inte plats med på innergården (inte utan att det blir för trångt på någon sida av poolen).

Så undrar om någon har tips på leverantör och bra poolkonstruktion där man kan få en rektangulär pool på 5,5 x 3 m med en romersk trappa på 2,5 m i bredd?

Hoppas någon ids svara, har fastnat i beslutsprocessen.... :)


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag