VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Stompen

Sidor: [1] 2
1
Säljes / UV lampa bortskänkes
« skrivet: oktober 15, 2023, 14:41:09:09  »
UV lampa bortskänkes. Själva lampan är slut.
Ni får limma in er på de kvarvarande rören.
Skickas ej, hämtas i Knivsta.

2
Övriga frågor! / Kladdig pooltäckning
« skrivet: juni 26, 2023, 21:37:31:31  »
Har vanligt poolöverdrag. Har i år fått något kladdigt på spännbanden samt på själva täckningen.
Har fått för mig att pollen är orsaken. Är det rimligt?
Hur får jag bort det?

3
Teknik / Byta axeltätning Kripsol
« skrivet: maj 01, 2022, 20:34:10:10  »
Har någon lyckats byta axeltätningen på en Kripsol Korall poolpump?
Hittade en vacker film på Youtube som beskrev momenten. På min pump så sitter impellern som berget och muttern som håller det är av plast! Inte riktigt servicevänligt.  Muttern börjar nu vara väldigt rund....gör jag helt fel?

4
Vatten och kemi / Klormätning
« skrivet: april 17, 2021, 20:50:13:13  »
Startade upp poolen idag och började fundera lite när jag tittade på minimastern. Så en fråga som troligen riktar sig till @Roger.
I mätkammaren för klor så är det en metallkammare som är jordad. Varför denna metallkammare? Har en gummipackning mellan metallkammaren och glas(plast) kammaren som börjar se spröd ut, vad händer när den börjar smula och försvinner.

Men mest intresserad av vad metallkammaren gör rent kemiskt

Givetvis får någon annan Roger svara om ni har koll

5
Övriga frågor! / Energiförbrukning
« skrivet: mars 22, 2021, 11:38:19:19  »
Kom att fundera lite på husets energiförbrukning när grannarna började prata om bergvärme...
Laddade hem dagsavläsningarna för 5 år bakåt i tiden. Har haft pool sedan säsongen 2018, så data för 2 år utan och 3 år med pool. Se bild.
Här ser man tydligt att minimiförbrukningen under juli har hoppat upp med 19kW om dagen eller 792W med antagandet att under miniförbrukning så går inte värmepumpen nämnvärt. Jag har en Korall 0,75hp pump vilket är 560W, tillkommer lite minimaster och UV-lampa så det känns väl ganska rimligt?
Det betyder att 5 månaders drift kostar 2850kW för cirkulationspumpen.
Om jag antar att all annan extra energi går till värmepumpen och över 5 månader så har jag 2 år med 1718kW medans förra året var 2500kW men det är nog snarare pga hemmajobb för coronan och inte poolvärmen. Så jag antar att värmen till poolen kostar 1718kW
Övrigt: Mellansverige, thermopool 7x4, pooltäcke, 29grader i vattnet.

Så om jag vill spara el så är det cirkulationen jag borde ge mig på, någon slags frekvensstyrning verkar man ju kunna få för 3-4000kr. Enligt ovan skulle det ju betala sig på några år, men finns det något enklare/billigare? Pratas ibland om att man helt enkelt kan strypa flödet(där får man för alla mjuka fina böjar), stämmer det verkligen att det kan sänka förbrukningen? Tänkte hänga på en stömtång när jag öppnar poolen och testa men det dröjer 1 månad till.
Ur ett rent ekonomiskt perspektiv så skulle inte ett pooltak betala sig för mig.

Och grundfrågan då. Jag förbrukar nu totalt 22000 kW och räkna bort poolens förbrukning så hamnar jag på 17000kW. Utan att räkna för detaljerat så är nog inte bergvärme någon vinst.

6
Teknik / Minimaster problem
« skrivet: maj 31, 2020, 20:50:05:05  »
Min minimaster har krånglat under våren. Bla har fått byta klorelektrod och nu har haft problem med lågt vattenflöde genom minimastern.
Tog tag i det idag och började dissekera den. Hittade tillslut vinkelkopplingen precis innan flödesmätaren.
Där satt av någon anledning 2st gummipackningar varav den ena hade krupit in och blockerade vattnet. Tog bort den  ena och har nu bra flöde. Undrar om inte det också lett till undertryck varav elektroden tagit skada tidigare.
Kommer inte ihåg om jag monterade vinkelkopplingen eller om den satt fabriksmonterad, förstår inte varför det satt dubbla packningar  <dontkn>

7
Teknik / Poolrobot, varför?
« skrivet: april 17, 2020, 08:50:57:57  »
Då jag gillar prylar och gärna elektriska så har jag som  de flesta kikat på poolrobot. Men, har haft poolen i 2 säsonger och går in i den tredje och har dammsugit poolen på sin höjd 10ggr under 2 år och har lite svårt att motivera inköp.
Vart tar mitt skit vägen? Har barn som beter sig som barn gör. Dock har vi pool och altan upphöjd från övrig trädgård och har försökt lära barnen att skölja fötterna om de varit och vänt på nyklippta gräsmattan. De gånger jag behöver dammsuga ligger oftast skiten fint i något hörn.
Så mitt tips, vänta lite med inköp och se vilka behov ni har.

Ps och det här med att roboten ska tvätta väggarna förstår jag inte alls

8
Teknik / Trasigt glas UV lampa blue lagoon
« skrivet: april 28, 2019, 18:31:10:10  »
Jag övervintrade uv lampan genom att skruva ur bottenpluggen ur lampan. Någon gång har kvartsglaset lossnat från sin översta tätning och ramlat ned och krossats.
Har ni något  ställe att köpa nytt glas?(hittade en webfirma i Holland)
Borde man inte kunna förvara som jag gjorde? Verkar inte gilla att hänga i tätningen utan bottenpluggen.

9
Vatten och kemi / Slut på flytande klor
« skrivet: juli 31, 2018, 16:22:14:14  »
Hej
Jag har  slut på flytande klor till automatiken och hinner inte få tag i innan jag reser bort. Kan man lösa upp chockklor och använda(i automatiken)? Idéer om dosering?

10
Markpooler. / Montera RF bräddavlopp i thermopool
« skrivet: augusti 10, 2017, 17:34:13:13  »
Hej Mästerpoolbyggare!
Det börjar bli dags att montera bräddavloppet i min thermopool.
Flänsen ska ligga i liv med cellplasten förstår jag men jag har flänsar på båda sidor som sitter längre in i väggen. Hur gör jag med dessa? Jag kan ju inte ta upp ett hål så dessa får plats.
Hoppas bilden kommer med

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan