CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Daphne

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / Maskar i poolen
« skrivet: september 06, 2009, 17:34:13:13  »
Hej!
Nu är det allt längre mellan doppen och varje gång jag tar av taket så har det hamnat små ca 2 cm långa maskar i poolen, jag vet inte var de kommer från men jag har sett dem på trallgolvet under taket också. Är det någon som vet vad det är och hur jag kan bli av med dem? Vi har samma maskar i hinken som står under kranen i carporten också, de verkar trivas i vatten men i poolen blir det nog konstigt när det är saltvatten för de är stendöda. <hmm>

2
Teknik / Tryckmätare
« skrivet: maj 23, 2009, 17:11:08:08  »
Ja, då var det dags för en fråga igen. Som ni förstår har vi precis fått igång vår reningsanläggning (frågorna flödar liksom vattnet). Vi har haft vattnet stående i poolen ganska länge nu men eftersom det varit riktigt kallt har vi klarat oss förvånansvärt bra från algangrepp. Lite svart på botten (och då menar jag lite) samt en äcklig pollenrand var det som mötte oss när vi drog av täcket. Efter lite krångel med uppstarten (mina andra frågor) har jag nu kommit så långt att jag har provat att dammsuga för att få upp det svarta skräpet (såg ut som fin sand, vilket inte är så konstigt så mycket sand och grus som vi skottat runt poolen) efter dammsugningen hade trycket i manometern stigit från 0,6 som var det den hamnade på när vi startade och fick upp ett stabilt tryck till 0,9-1,0, och det är här min fråga kommer. Är det dags för backspolning nu?

3
Vatten och kemi / För låg salthalt?
« skrivet: maj 23, 2009, 14:02:55:55  »
Hej,
Min saltgenerator (Zodiac Tri) varnar för "för låg salthalt" har mätt och ligger mellan 3500-4000 så det borde väl inte vara för lågt? Ser att larmet löser ut när min pump går ner i tryck (har ställt fråga om pumpen i tekniktråden) har det ett samband?

4
Teknik / Pumpen går ojämt
« skrivet: maj 23, 2009, 14:00:13:13  »
Hej,
Min pump som är alldeles nystartad går "ojämt" dvs suger tills det är ett tryck på ca 0,5-0,6 (på manometern på filtret), så kör den där en stund, sedan släpper allt tryck och så dröjer det ett tag innan den arbetar upp ett tryck igen så håller den på så, man kan också se luftbubblor i inloppen Vad beror detta på? Vi har dragit alla kopplingar flera gånger, behövs kanske en gång till? Jag har ingen aning hur en normal pump ska bete sig.

5
Markpooler. / Vattenfyllning
« skrivet: april 27, 2009, 22:37:11:11  »
Hej på er!
Nu har vi satt linern på plats, det gick hyfsat. Den var svår att få på plats i hörnen, där kunde vi inte fästa den i snap-in listen fullt ut utan den blev så sträckt att hörnet är "brutet" ca 1-2 cm, är det OK ni som satt en sådan liner?
Är det OK att låta den stå utan vatten i någon/några dagar eller är det viktigt att fylla så snabbt som möjligt nu?

6
Markpooler. / Topplåt på Flexipool
« skrivet: april 10, 2009, 14:28:25:25  »
Hej,

Håller som bäst på att montera vår pool och har kommit till topplåten, nu har vi upptäckt att vi bara har 22,75 meter topplåt och poolen är 24 meter runt om, är det någon mer som monterat en sådan som vet om det är OK att det inte är topplåt runt om? Skulle naturligtvis ringt återförsäljaren om det inte hade varit Påskhelg!

Yvonne <help>

7
Vatten och kemi / "Storlek" på saltgeneratorn
« skrivet: april 05, 2009, 12:41:33:33  »
Hej,

Funderar som bäst på inköpet av saltgenerator om jag ska vara ekonomisk och satsa på en Intex eller om jag ska vara "våghalsig" och importera en från Australien.
Jag förstår inte riktigt skillnade på de båda får jag erkänna. Är Zodiac Tri mer "automatisk" än Intex? Vilken "storlek" behövs? Leverantören i Australien föreslog en Compact modell (17g/timme) men när han förstod att jag skulle ha en värmepump för att värma vattnet till 28-29 grader så föreslog han att jag skulle gå upp en storlek och satsa på Zodiac Tri Mid istället (25g/timme). Ni som förstår er på mer av detta förklara gärna lite hur det fungerar med produktionen/timme och vad jag ska satsa på?

8
Markpooler. / Gjutgrus ist för makadam?
« skrivet: mars 30, 2009, 18:29:12:12  »
Hej,
"min" grävare frågade om vi inte ville ha gjutgrus istället för makadam i botten.
Jag har läst lite och undrar om inte det är lite för finkornigt för att ha som dräneringsunderlag, men jag vet ju inte egentligen. Vad säger ni som vet lite om sånt här? Anledningen skulle vara att gjutgrus är billigare än makadam, men jag vill inte vara dumsnål.


9
Markpooler. / Måtten på en Roman End trappa från Pool Store
« skrivet: mars 08, 2009, 10:20:24:24  »
Hejsan,

Kan någon ge mig måtten på en Roman End trappa från Pool Store, jag vet att den är 3 meter bred, men hur djup är den (inte djup som i höjd  :D) utan hur mycket längre än 8x4 meter blir poolen med en sådan trappa på kortsidan?

Så krångligt det blev! <hmm>

10
Uppvärmning / Vedkamin typ badtunna
« skrivet: december 25, 2008, 22:24:33:33  »
Hej på er,

Vi sitter här och diskuterar om det överhuvudtaget går att använda en vedkamin typ badtunnekamin till att värma upp en pool? Jag är tveksam (eftersom jag har investerat i en värmepump). Är det någon som har erfarenhet av denna typ av uppvärmning?

Förresten, God Jul på er och Gott Nytt År

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag