CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - lundberg

Sidor: [1] 2 ... 60
1
Ovanmarkspooler / SV: intex ultra 975 , för stor?
« skrivet: augusti 23, 2013, 16:45:08:08  »
Nyfiken fråga, varför väljer man att köpa en Intex pool och inte exempelvis en JF pool. Är de inte i ungefär samma prisklasser, men med skillnaden att du slipper tömning etc. på vintern?

2
Övriga frågor! / List vmellan poolsarg och liner!
« skrivet: augusti 04, 2013, 20:43:16:16  »
Hej, är det någon som har ett bra tips på vad jag kan använda. Jjag har ett mellanrum mellan poolsargen och linern som gör att när ungarna hoppar i poolen så åker det ut mycket vatten. Finns det någon list som man skulle kunna använda som tål klor och vatten och som kan fästas i trä och ligga mot linern som ett slags stopp för vattnet! Tänk er en hörnlist typ.

3
Uppvärmning / SV: Trasig VP, vad göra?
« skrivet: augusti 04, 2013, 20:39:55:55  »
Vad kul att det var så enkelt.  <sol>

Jag gissar att det sitter ett litet batteri i värmepumpen som gör att den kommer ihåg inställningarna trots att kraften in bryts. Jag stängde av vår pump när vi reste bort några dagar och när jag startade den igen kom den ihåg alla inställningarna inklusive klockan.

Ditt batteri är nog dåligt.

Inte omöjligt, den har ju vart utan ström hela vintern. Och vem vet hur länge den stått på poolaffärn innan jag köpte den. Men nu vet jag till nästa år vad det första är som jag ska kolla!

4
Uppvärmning / SV: Trasig VP, vad göra?
« skrivet: augusti 01, 2013, 20:26:17:17  »
Har du kollat att stora fläkten snurrar? Leta efter säkring om nej.

Har du tittat igenom alla inställningar och driftparametrar? Är alla värden rimliga?

Kan du se temperatur på förångarbatteri och hetgastemperatur. Det är givarvärdena C och D i G&J manual. Det förra värdet är lågt och det andra är högt när värmepumpen jobbar. 

Glappkontakt är ett av de vanligaste felen på all elektronik. Reläer också ganska felfrekventa. Givare är en annan komponent som kan strula. Om du kan se kretskortet så kan du titta om du ser någon elektrolytkondensator som buktar upp i toppen. Lite tidigt efter två år men med billiga komponenter och varmt kan det hända.

Det här är bara idéer. Min pump har inte gått sönder än så jag har begränsad erfarenhet.

Tack, jag gick igenom alla inställningar och ändrade till det som det stod att den borde ha som default. Och nu fungerar den kanon. Hur inställningarna har kunnat ändra sig kan man ju undra men vissa siffror var helt uppåt väggarna. Varför tänkte jag inte på det innan. 

5
Uppvärmning / Trasig VP, vad göra?
« skrivet: juli 27, 2013, 13:23:52:52  »
Hej, innan semestern vid uppstart av poolen så visade det sig att vår värmepump hade något fel så den stod och frosta av hela tiden men startade inte. Vi hade en kille här under semestern som fixade den. (Bytte något som skulle fixa det.) Han provstartade den och allt gick bra tydligen. När vi kom hem från semestern så satte vi på värmen och den stod i två timmar och frostade av men sen startade den framåt kvällen och gick hela natten. I morse vid 8 började den frosta av igen och har sedan dess inte startat igen. Isen försvinner och sen knäpper den till och börjar bygga upp is igen. Det blir dock inte mycket is bara så man ser att flänsarna är vita.

Vad kan det vara för fel, det är bra tryck på vattnet genom pumpen. Pumpen är ju bara två år gammal. Visserligen ett billigare märke, men OEM gullberger och vad jag har förstått så ska de inte vara så dåliga pumpar. Vill ju ha värme i poolen bara 20 grader nu!  <help>

Pumpen ger inga felmeddelande heller!

Uppdaterat!!!
Precis som igår kväll så gick pumpen igång vid kvart i nio när ute tempen började sjunka i luften! Vad sjutton kan det vara. Aldrig hört talas om att en vp poolpump inte går när det är varmt i luften, men går igång när det börjar bli kallt!

6
Uppvärmning / Var kan man hitta en VP reparatör i Österåker?
« skrivet: maj 30, 2013, 19:57:33:33  »
Hej, har en poolvärmepump pasrw020 9,2 kwh som efter bara två säsonger har lagt av. Den står bara och avfrostar och bildar en tunn ishinna men den startar aldrig. Med min lilla kunskap så tror jag att det verkar som att den indikerar att vattnet in bara är 10 grader och därför frostar av. Men vattnet är 14-15 grader i poolen. Behöver hitta någon som kan titta på den. Någon som kan tipsa om en bra person eller kanske själv vill kolla på den?

Stort tack på förhand!

7
Övriga frågor! / SV: Svenska poolfabriken
« skrivet: september 10, 2012, 12:05:03:03  »
Letade också efter den gamla tråden för ett par veckor sedan efter sett ny reklam från SPF.

Givetvis så förstår man att man som ny ägare inte vill informera om den gamla ägarens synder, dvs. att tidigare ägare drivit företaget i kånken. Det har faktiskt ingenting med det nya företaget att göra egentligen (om det är inte den förra ägaren som gått in igen på något sätt). Är det så att företaget levde på återkommande kunder hade det varit en sak, men de större poolföretagen idag är inriktade på nyförsäljning av pooler och deras potentiella kunder vet inte ens om att SPF varit i konkurs.

För er som är SPF kunder, hur är det med era garantier? Gäller de fortfarande mot det nya bolaget? Någon som kollat?

Att SPF gick i konkurs och kom lite som en blixt från klar himmel, speciellt då det nästan samtidigt var en tråd där det diskuterades utifall man skulle betala handpenning (eller t o m förskott) på poolmaterial.

Jag skulle vilja påstå att det vore konstigt om inte garantierna gällde utav den enkla orsaken att det finns ingen information någonstans på deras hemsida eller i brev till mig som kund, varken från nya eller gamla ägaren om att företaget har vart i konkurs. Och det skulle lätt kunna gå en kund helt förbi om man inte är medlem här. Så om de skulle neka mig med bakgrunden att det är nya ägare så skulle jag nog ifrågasätta var den informationen finns.

Nu tror inte jag att det kommer vara ett problem, alla nya seriösa bolag efter en konkurs brukar ta hand om de gamla kundernas problem då de ser det som en möjlig kund att sälja mer till. Sen brukar man även ta över leverantörerna och de brukar stå för garantier på sådant de sålt till tidigare ägare. Men allt detta är bara spekulation och än så länge så har inget gått sönder på min pool som har gjort att jag behövt påkalla garanti.

8
Övriga frågor! / SV: Svenska poolfabriken
« skrivet: september 08, 2012, 22:07:53:53  »
Tack för svaret Rickard, jag började bli orolig att jag hade blivit helt förvirrad. Tycker dock att om man som ny ägare ska agera seriöst så informerar man att företaget är på benen igen och att man nu tar nya tag. För mig blir det oseriöst och känns som att man smusslar med något när det inte ens finns info på hemsidan om att de vart i konkurs. Gällande radering av tråden så känns den lite märklig också, men samtidigt så förstår jag att man ibland tar olika beslut och det är faktiskt du som bestämmer och det respekterar jag.   O0



9
Övriga frågor! / Svenska poolfabriken
« skrivet: september 06, 2012, 08:54:52:52  »
Hej alla,

Har jag blivit helt dum eller, sist jag var inne så svarade jag på ett inlägg om att Svenska poolfabriken hade gått omkull. Nu när jag idag helt plötsligt fick ett e-mail erbjudande från dom om att få en värmepump på köpet så går jag in på poolforum för att se vad som hänt i tråden om deras status. men då hittar jag inte den längre?

På deras hemsida så finns ingen information alls om att de har vart i konkurs eller att någon annan har tagit över. Jag som konusment vill faktiskt veta vad det är för företag jag handlar av.

Är det någon som vet mer än mig?

10
Ovanmarkspooler / SV: Nytt timmerpool bygge
« skrivet: juli 21, 2012, 22:41:32:32  »
Vackert! Lagom stor med, tycker jag :)

Var köpte du poolroboten? Har själv insett att jag behöver en :)

Hej, tack vissa skulle nog säga att den är för stor för vår tomt. Men jag tycker den är perfekt! :-)

Poolroboten köptes på folkpool i täby. Lyckades diskutera lite pris också så det blev något billigare än vad skylten sa. Men helt ärligt den är värd varenda krona.

Sidor: [1] 2 ... 60
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag