CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - DAT

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Teknik / SV: Placering av pump.
« skrivet: september 15, 2012, 12:39:12:12  »
Också tänkvärt att det inte alltid är nödvändigt att montera backventil om pumpen bara står ett par decimeter ovan vattenytan på poolen. Sålänge du inte har läckage så att luft kan ta sig in kommer pumpen aldrig att gå torr.
I en backventil fastnar lätt skräp och den ger även ett ganska stort tryckfall på sugsidan av pumpen vilket är värre än tryckfall på trycksida av pump. Vidare bör alltid backventilen monteras så att den går lätt att demontera.
Kör själv med pump som står ca 3decimeter ovan vattenytan och aldrig haft problem. Dock är det lite känsligt vid igångkörning då man måste spädmata pumpen för att få den att ta. Även att man ser till att o-ring till synglas på pump är i bra skick så att den inte suger in luft när pumpen stannar.

2
Byggtrådar / SV: Folkpool 3,5*7m i småland
« skrivet: juli 08, 2012, 20:13:57:57  »
Då var poolområdet helt klart! Muren målad med silikat-färg med inblandat strukturmedel (dolomit). Detta gör att färgen upplevs ännu mer matt och får lite mer struktur. Använde dolomit blästersand 0,3-0,6mm som är exakt samma som det färghandlarna kallar strukturmedel men kostar betydligt mer.

Har även fått kratsa ur alla fogarna i stenbeläggningen då den dyra fogsanden från Danfogsand visade sig vara helt värdelös till mina plattor (St:Eriks Cirkus). Efter varenda regn var hela terrassen täckt med sand, speciellt under utemöbler och liknande. Fogarna var bara ljusa och fina några månader efter det var nyfogat, sedan mörknade fogen och blev grå-grön med alger och dyl. Efter mycket efterforskning och funderingar kring sand konsolidering och dylikt med akryl och siloxan impregnering blev det till att foga om hela terrassen med Romex 2-komp. fog. Tog 3 dagar att få bort all fogsand.... :) Är nu äntligen nöjd med resultatet och man kan hålla terrassen så ren som man vill, inte ett sandkorn. Synd bara man inte gjorde detta direkt  :-\

3
Markpooler. / SV: Varning för glasfiberpool från ******
« skrivet: augusti 25, 2011, 17:47:35:35  »
Du har inga bilder du kan lägga ut här på forumet??

4
Markpooler. / SV: Varning för glasfiberpool från *******
« skrivet: augusti 25, 2011, 17:45:33:33  »
Vad trist!! >:(

Var själv spekulant på en glasfiberpool från ****** innan jag köpte min folkpool. För mig föll det på att det var svårt att lyfta in poolen på rätt plats på min tomt.
Jag frågade precis som du om det här med böldpest men fick till svar att det var länge sedan dom hade problem med detta, moderna tillverkningsmetoder gjorde detta problem obefintligt...Tydligen är det inte på det  viset... :( Man kan ju undra varför dom säljer Compass pooler med fler lager gelcoat/lack om deras standardpooler är bra.

Garantier på pooler är ju egentligen aldrig värda speciellt mycket. Många gånger har man lagt ner mer tid och pengar på själva miljön runt poolen och då är det inte speciellt mycket värt att man kan få en ny pool. Kul att gräva upp hela tomten igen...

Bedrövlig kommentar tycker jag att påstå att man bara kan gräva några hål runt om och byta glasfiberpoolen,lär ju bli mycket mer jobb än så. Hoppas dom hjälper till ekonomiskt med mer än bara en ny pool. Om inte annat lär ju många läsa denna tråd och ***** kommer tappa många kunder till sina konkurrenter.

Hoppas det löser sig!

Mvh

Daniel

5
Vi har lagt marksten av fabrikatet St. Eriks "circus". Bland fördelarna kan nämnas att markstenen binder värme under dagen och gör att kvällarna känns behagligare när man sitter ute. Vi har valt en antracit färgad marksten, Vi får fortfarande lite fogsand ner i poolen (var ca 6mån. sedan vi la plattorna. Har man valt rätt fogsand i förhållande till fogbredden så ska problemet med sand i poolen inte vara ett problem. Vill man lyxa till det finns ju även diverse hårdfogar. Själv ska jag prova ett slags betong bindningsmedel som släpper igenom vatten men gör fogen hård.


6
Byggtrådar / SV: Nu drar jag igång mitt poolbygge.
« skrivet: augusti 10, 2011, 11:18:24:24  »
Snyggt! Väldigt fint inslag med muren. Ska själv inom kort måla en putsad mur, vet du om det var silikat färg du köpte på Rusta?? Det billigaste jag hittat är 9l beckers silikat bruten för 899 på Bauhaus. Under hälften av vad färghandlarn vill ha.

7
Byggtrådar / SV: Byggtråd, Poolkungen 8:a 6,5 x 4,2
« skrivet: juli 17, 2011, 19:53:09:09  »
Snyggt jobbat! Tror inte ni kommer ångra merkostnaden för komp. trallen.

8
Byggtrådar / SV: Folkpool 3,5*7m i småland
« skrivet: juli 17, 2011, 19:50:31:31  »
LUS, vi bor i Nybro. Granne med rullstensås... >rulla< Tack för alla trevliga kommentarer. :)


9
Byggtrådar / SV: Folkpool 3,5*7m i småland
« skrivet: juli 14, 2011, 13:00:58:58  »
Här kommer några sommarbilder på poolen. Byggandet fortskrider om än i något långsammare takt. Det som återstår nu är målning av mur samt bygga ett utekök.

10
Byggtrådar / SV: Nu drar jag igång mitt poolbygge.
« skrivet: juni 28, 2011, 13:07:36:36  »
Snyggt jobbat!  O0

Står i begrepp att måla min putsade mur runt poolen och har funderat lite kring typ av färgsystem.

Målade du med silikatfärg??

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag